Москва: България е епицентър на антируска кампания на US службите

Тя се водела в цяла Източна Европа чрез агентура и НПО-та
21 фев 2020 18:00, Елка Василева
420
Москва: България е епицентър на антируска кампания на US службите
Сергей Наришкин. Снимка: архив, БГНЕС

Спецслужбите на САЩ са разгърнали в Източна Европа кампания, насочена срещу добросъседските отношения с Русия, като неин епицентър е България. Това съобщи ръководителят на пресбюрото на Службата за външно разузнаване /СВР/ на Русия Сергей Иванов пред ТАСС.

„Съгласно получената информация спецслужбите на САЩ са разгърнали мащабна кампания за компрометиране в страните от Източна Европа на политически и обществени дейци, обявяващи се за развитие на добросъседските отношения с Русия. За тази цел се мобилизират агентурата и неправителствени организации, финансирани от официалните ведомства на САЩ“, каза Иванов.

Още по темата
„Епицентър на тази кампания на Балканите стана България, където редовно се инсценират „шпионски“ скандали с последващо необосновано изгонване от страната на руски дипломати“, подчерта той.

Като пример за акция от подобен род Иванов посочи разпространението на фалшивата информация, че главната тема на разговора на директора на Службата за външно разузнаване Сергей Наришкин с шейх Мухамед бен Рашид ал Мактум на 10 февруари е била съдбата на българския бизнесмен Васил Божков, който е бил задържан в Обединените арабски емирства по искане на България по обвинение във финансови престъпления. „В резултат на проведеното от нас разследване е установено, че първоизточник на тези „сензационни“ сведения е представител на спецслужбите на България в една от страните от региона, контролиран и поощряван от американците, които направляват неговата работа срещу руските интереси“, съобщи Иванов.

Той подчерта, че „фалшифицирането на информацията за съдържанието на срещата на шейм Мактум и директора на СВР е имало също така за цел да усложни междудържавните отношения между нашите страни и сътрудничеството на спецслужбите на ОАЕ и Русия“, предаде ТАСС.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


420
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
18
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А Русия е главния център за антибългарска кампания!!! Успокоително е, че там е абсолютна безпътица - Тотално се срива пазара във всички направления ,единственото повишение е с 2% на познайте какво?АЛКОХОЛА!!!
22
6
 
5
 
! Отговори
Банов преди 4 години
Ало, Банов съм
21
13
 
18
 
! Отговори
Мразя ФАЩ преди 4 години
Лаймерика излива стотици милиони за анти-руска пропаганда и те даже не го крият!Ествествено на тази примитивна пропаганда се връзварт само слабите мозъци ,но това не променя факта!На американската пропаганда трябва да се даде мощен отпор с истината ,защото тя е ,като свещена вода за американските лъжи и дезинформация!Разкрити сте отдвна грантаджиии и не ви вярваме!
20
9
 
11
 
! Отговори
Т.Шак преди 4 години
Има си хас ръководителят на пресбюрото на Службата за външно разузнаване да каже нещо друго!ХА-ха-ха!Много ме съмнява да излезе и да каже: "Да, ние ви шпионираме от десетилетия, моля най-искрено за вашата прошка!"
19
15
 
15
 
! Отговори
факт преди 4 години
Колкото повече плюят и лъжат срещу Русия,толкова повече фенове ще има Русия,кръвта вода не става.... продължавайте.
18
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименФейсбука не го трие ДАНС,бе,а тези,които го притежват и управляват,те следят всичко,даже мо же да ви виждат лицата в екраните!
17
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Много активно работят ингилизите, но Българина е особена порода. Няма да им стигне времето, да постигнат резултати като при Поляци , Украинци и Прибалтиките.
16
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 13Спокойно, броят им не надвишава 10 човека. Съзнателно създават впечатлението, че са много, изплзовайки VPN и спам на коментари. Понякога се пренасят на други сайтове.
15
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
8 Тъй де ама ДС БЕШЕ ОФИЦИАЛНО И ПО ДОКУМЕНТИ ФИЛИАЛ НА КГБ! ТОЧКА ПО ЛЪЖАТА ЗА " НЯМАНЕТО"
14
6
 
7
 
! Отговори
Анон преди 4 години
Дано да сме наистина!!!
13
14
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ВЪН НА МУ.ЖИЦИТЕ ОТ КАМЧИЯ
12
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На кой нормален човек ще му мине през ума мисълта, че директорът на Службата за външно разузнаване на РФ Сергей Наришкин ще знае за световно неизвестния Божков и ще настоява за неговото освобождаване?
11
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Вярно е, антирускатите западни троловете са плъзнали навсякъде,а в този сайт са най-много,но ние не ги харесваме,арогантни са и нагли.
10
21
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Русофилите са превратаджии, като " опълченците" в Донбас! Не случайно заплашват с убийства, като след поредното " освобождение" на 9 .9.44 г
9
15
 
8
 
! Отговори
бай ганю преди 4 години
москва си го предизвика да бъде такава кампания в силаима защонямало огън без дим
8
11
 
19
 
! Отговори
Мразя ФАЩ преди 4 години
това го знаем отдавна !ФАЩ и робите им умишлено извършат активни мероприятия в цел да дестбилизират отношенията ни с Русия и да я демонизират!Това е част от пропагандната война която ФАЩ започнаха срещу Русия ,след ,като спонсорирах нацисткия преврат в Украйна!
7
7
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Основна цел на американската външна политика от десетилетия е изграждането на т.н. "Анти-руски периметър" в Източна Европа, за да се вбие клин между Западна Европа и Русия. Добри отношения между тези 2 блока биха означавали кошмар за американската глобална хегемония.
6
6
 
23
 
! Отговори
ей преди 4 години
Вярно и точно и знаете ли защо сме избрани ния,защото у нас най много подкрепят и обичат Русия и това вбесява сащ.
5
28
 
26
 
! Отговори
Sichtpunkt преди 4 години
Почнаха масираните и открити атаки!Да се борим дружно братя и да не оставяме руската зараза да ни налази!
4
7
 
22
 
! Отговори
Ром"с преди 4 години
Самата истина казва Иванов -я вижте тук някога пускали са нещо различо от DW-това е само един пример ...