Бойната мощ на Русия в кадър: 13 000 военни, техника, 75 самолета и вертолета

Тази година парадът се проведе на историческа дата
Обновена: 24 юни 2020 16:26 | 24 юни 2020 16:24,
266

Снимка: БГНЕС

„Не можем да си представим какво щеше да е бъдещето на света, ако не го беше защитила Червената армия“, заяви руският президент Владимир Путин, по време на Парада на победата в Москва, съобщава ТАСС.
Още по темата

"На войниците от Червената армия не са им трябвали нито война, нито други страни, нито слава, нито почести. Те са се стремили да победят врага и да се върнат у дома. И са заплатили невъобразима цена за свободата на Европа", заяви Путин на днешния Парад на победата в Москва, с който се отбелязва победата над нацистка Германия във Втората световна война.

"Винаги ще помним, че съветският народ съкруши нацизма. Това бяха милиони хора от различни националности от всички републики на Съветския съюз", отбеляза Путин.

Днешната дата не е избрана случайно, защото на 24 юни 1945 г. е организиран първият Парад на победата, ръководен от маршал Константин Рокосовски и приет от заместник-главнокомандващия на въоръжените сили маршал Георгий Жуков.

В парада участваха общо над 13 000 военни, 216 единици сухопътна военна техника, 75 самолета и вертолета.

Сухопътната военна техника включва бойни машини от времето на Великата отечествена война - танк "Т-34-85" и противотанкови самоходни артилерийски установки "Су-100". В парада участват също така съвременни бронирани автомобили, бойни машини на пехотата, танкове, самоходни гаубици, реактивни системи за залпов огън, зенитни ракетни комплекси, бронетранспортьори.

Делегации за събитието са изпратили Азербайджан, Армения, Беларус, Узбекистан, Индия, Казахстан, Киргизстан, Китай, Молдова, Монголия, Сърбия, Таджикистан и Туркменистан.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


266
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
131
11
 
21
 
! Отговори
Iozeff преди 3 години
Велика Русия!Нато изпада в тих ужас!САЩ нищо не могат да направят освен да замълчат!
130
7
 
10
 
! Отговори
До 139 преди 3 години
Да унижението беше пълно. Не само, че загубихме войната но и бяхме принудени от руснаците в периода 1944-1989 да празнуваме победата им над нас.
129
3
 
11
 
! Отговори
Ники преди 3 години
Историята се пише от победителите. Ако във Втората световна война бяха победили германците, сега щяхме да се редим на опашка пред мавзолея на Хитлер и да четем истории за кръвожадни руски ***. А и още нещо, българите щяхме да се водим нация-победител - нещо като държава на три морета и т.н.
128
16
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Браво на Путин и руснаците голям парад голяма красота ,велика дьржава с велика история с вклики хора.
127
12
 
14
 
! Отговори
абе каскети преди 3 години
що ни занимавате с тоя комунистически цирк ?! велика била тая червена армия , а що не пишете за това че са окупирали почти цяла Европа и десетилетия сме били под здрав терор и зависимост ?
126
8
 
10
 
! Отговори
дедо Динчо преди 3 години
Още веднъж въпрос към тези, които могат да мислят:ако "миризливият руски ботуш" беше спрял да бие враговете извън пределите на СССР, щеше ли да остане жив евреин в Европа?
125
6
 
12
 
! Отговори
Якооооо преди 3 години
Много яки тез Руснаци!Ни един с маска от АРМИЯТА,само зомбираната публика с маски!
124
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Сталин=ХитлерВярно е че след Септември 1944г сме капитулирали пред СССР, само че не забравяй че ние сме отказвали многократно да се бием срещу тях, на съветска територия имам предвид.Има твърдение че цар Борис е отровен именно за това.България по принцип във всичките си воини след Освобождението е искала само да обедини всички българи под "един покрив" нищо друго!Иначе съм съгласен че после сме си пратили войската да трепе нацистите и е имало много убити, но и ние сме си играели.
123
14
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не Русия, а САЩ бомбардираха България и избиха без причина хиляди цивилни Българи.
122
18
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Когато бяхме с Русия, българите живееха най-добре. В ЕС и НАТО България стана първа по смъртност в света, най-бързо изчезваща нация, а 2 милиона българи мият улиците и слугуват в Германия и западна Европа защото в мизерна България ги чака безработица и глад.
121
14
 
17
 
! Отговори
До 128 преди 3 години
Забрави да споменеш войната на Русия против България в Добруджа 1916-1917 година!Ушанките много бой отнесоха от българите.Но за съжаление след 1944 година ушанките успяха да окупираха България и повече тази територия добро не видя!!!!!!!!!!!!!!!!
120
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Отиваш в Германия ,отиваш в Русияи започваш да се съмняваш кой спечели войната.Ако имаш тинейджъри,те не вярват и ти се смеят.Добре,че е Гугъл за да ги пратиш да проверят.На него му вярват.
119
12
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
България е обявила война на САЩ и Анлия и я е загубила. Решението е било България да бъде заличена от картата на Европа. Само благодарение на Сталин и Русия САЩ и Англия не успяха да разпарчетосат България и да я раздадат на съседите.
118
9
 
12
 
! Отговори
Сталин=Хитлер преди 3 години
Когато България се присъединява към Тристранния пакт през Ноември 1940 много хора "забравят", че по това време Сталин и Хитлер също са съюзници. Само няколко седмици по рано след силен натиск от Хитлер, Румъния ни връща Южна Добруджа (Добрич, Балчик, Тутракан). След Септември 1944 когато СССР окупира България сме принудени да се бием срещу германците давайки над 100 хиляди жертви. За благодарност Сталин ни награждава с потупване по рамото и по една студена вода.
117
9
 
21
 
! Отговори
Унуфри преди 3 години
До православен патриотТака и каскетите не разбрахте, че фашизъм е имало само в Италия при Бенито Мусолини. Хитлер е национал - СОЦИАЛИСТ !!! Съветския болшевизъм, неправилно наричан социализъм е далеч, по.тоталитарен и мракобесен риежим от италианския фашизъм !
116
20
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тия още живеят в 1944г.А родните проммитаци им се радват. Били ни братя. Жалка история.
115
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 115Защо САЩ не изгони китайските дипломати от посолството им?Разбираш ли колко малко мозъчни клетки имаш...Китай дали е комунистическа, никой не го интересува, интересува ги че почти всичко там се произвежда и отнемат монопола на Америка, който е изгубен икономически поне от 10г. най малко.Боли ги фара Майкрософт, Ябълката, Мъск че Китай бил комунистически, нали всичко е точно в бизнеса.
114
9
 
10
 
! Отговори
избирател преди 3 години
До KromНе точно Германия,но близо.На границата,от френска страна.Само не разбрах, защо ме причисли,към русофилите?!Направих просто сравнение,между тяхната и нашата военна мощ!!!Водна е!!!Има и друго,което няма,как да бъде отречено...Малко ли,много ли,все сме видели нещо добро от Русия,през вековете!Засега обаче,от Америка добро не се сещам.Тези ми твърдения,пак не ме правят русофил,а реалист!!!
113
20
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Добре, че бяха САЩ и Великобритания да победят Япония и през цялата война да помагат с оръжие и материали на червеноармейците, щото иначе германците щяха да ги разпердушинят като консерва. А и Путин лъже като дърт швед: "СССР не искала да напада чужди земи!" Баси лъжеца е тоя. Ми Полша, ми Румъния, ми Финландия? Чий са го търсили червените психопати из целия континент? А иначе как си представяме победата на Германия? Ами например така - България е обединена, всеки българин с Мерцедес в гаража.
112
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Китайските телефони са по добри от айфоните или защо хащ арестуваха шефката на ксиоми? Щото ще им вземе клиентите.