Бойната мощ на Русия в кадър: 13 000 военни, техника, 75 самолета и вертолета

Тази година парадът се проведе на историческа дата
Обновена: 24 юни 2020 16:26 | 24 юни 2020 16:24,
266

Снимка: БГНЕС

„Не можем да си представим какво щеше да е бъдещето на света, ако не го беше защитила Червената армия“, заяви руският президент Владимир Путин, по време на Парада на победата в Москва, съобщава ТАСС.
Още по темата

"На войниците от Червената армия не са им трябвали нито война, нито други страни, нито слава, нито почести. Те са се стремили да победят врага и да се върнат у дома. И са заплатили невъобразима цена за свободата на Европа", заяви Путин на днешния Парад на победата в Москва, с който се отбелязва победата над нацистка Германия във Втората световна война.

"Винаги ще помним, че съветският народ съкруши нацизма. Това бяха милиони хора от различни националности от всички републики на Съветския съюз", отбеляза Путин.

Днешната дата не е избрана случайно, защото на 24 юни 1945 г. е организиран първият Парад на победата, ръководен от маршал Константин Рокосовски и приет от заместник-главнокомандващия на въоръжените сили маршал Георгий Жуков.

В парада участваха общо над 13 000 военни, 216 единици сухопътна военна техника, 75 самолета и вертолета.

Сухопътната военна техника включва бойни машини от времето на Великата отечествена война - танк "Т-34-85" и противотанкови самоходни артилерийски установки "Су-100". В парада участват също така съвременни бронирани автомобили, бойни машини на пехотата, танкове, самоходни гаубици, реактивни системи за залпов огън, зенитни ракетни комплекси, бронетранспортьори.

Делегации за събитието са изпратили Азербайджан, Армения, Беларус, Узбекистан, Индия, Казахстан, Киргизстан, Китай, Молдова, Монголия, Сърбия, Таджикистан и Туркменистан.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


266
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
211
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 210Ние пък оправяхме немкините съвсем безплатно! Вече не ходя на море, сигурно и сега е така!
210
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 211Балкански трезвеник, с огромно удоволствие бих те превъзпитал! Ще казваш:"Слава России! Браво, братушки! Давайте вам зад поцелую!".За такива като теб руснаците имат прекрасна дума: говнодав!
209
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До СЛАВА И МИРWOW! 9 хаирсъза мразят славянските народи! Обичат тези, които сринаха София! Които през ВСВ избиха 4000 мирни българи!
208
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До баба мараНе се притеснявай, бабче! Турция си върза гащите, това е добре! Ние няма да ги нападаме! А Русия, в момента, в който поиска, инактивира С-400. Т.е., ако руснаците нападнат Турция, ракетите няма да излетят. Но Русия едва ли някого ще нападне Турция. На два пъти са ги спасявали - през 19-ти век от египтяните и през 20-ти от гърците. Дали са им злато, картечници "Максим", винтовки,, нагани, шашки, милиони патрони и... инструктори! И турците обърнаха хода на войната! Те помнят!
207
2
 
3
 
! Отговори
тя преди 3 години
Някои се дразнят от воената мощ на Русия - защо ли ?!
206
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Велика армия !Срещу нея ли се опитват едрогъзите американци да се бият ?" Смях в залата"
205
5
 
0
 
! Отговори
баба мара преди 3 години
аз не видях с400 и не разбрах защо русия продаде това оръжие на султанатас кого ще се бият не рискува ли русия с тази продажба сега се водят преговориза още броики което мен ме притеснява
204
10
 
5
 
! Отговори
СЛАВА И МИР преди 3 години
Нас 4ервеното знаме родини,слава на всички славянски народи
203
12
 
7
 
! Отговори
Слава братя руси преди 3 години
Бог да пази матушка България и татушка Русия
202
10
 
13
 
! Отговори
Така е .. преди 3 години
Годишнината от ВСВ можеше да се отбележи с концерти и мирни манифестации.Парада демонстрира сила и това е целта да се дрънка оръжие и да се претъпят огромните проблеми на Русия.
201
12
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен Напротив точно русия бомбардира България още 1941 г и за разлика от САЩ и Англия,без обявена война!!!
200
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен "мачкай Путин" Кого да мачка пигмея?В Сирия му изпариха 600 "безаналогови" вагнеровци.В Либия го смляха от бой и същите смешници вагнеровци бягат панически.Може само да сваля собствените си самолети Навсякъде само шамари ядат азиатските алкохолни ***
199
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Словянин Да, а дъщерите на "победителите" обслужват по европейските магистрали синовете на "победените"Хахахахахаха
198
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Руснаците какво само правят паради, истината е, че САЩ и Англия спечелиха войната със руска жива сила. Или с други думи руснаците дадоха 30 милиона жертви и след това си поделиха плячката със САЩ.
197
9
 
8
 
! Отговори
Salim Shady преди 3 години
`а за мужика Мор и Глад`теб защо те притеснява мужика, а не гледаш плужика - своя брат, който е на десетилетия от изчезване
196
12
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На червения площадтам в руския Гулаг Путин прави си прада за мужика Мор и Глад
195
6
 
6
 
! Отговори
Зозо преди 3 години
"За къде им е тая мощ? Срещу кого"много бързо ще разбереш, когато агресивните ти съседи се наиграят в Близкия Изток и обърнат поглед на север.
194
5
 
4
 
! Отговори
Тонката преди 3 години
"-Знам, че нашето настояще щеше да бъде по-добро от сегашното."за теб определено - нямаше да те има и нямаше да се мъчиш в гербаната клоака :):):)
193
12
 
8
 
! Отговори
Българин преди 3 години
Не можем да си представим какво щеше да е бъдещето на света, ако не го беше защитила Червената армия.-Знам, че нашето настояще щеше да бъде по-добро от сегашното.
192
7
 
19
 
! Отговори
Словянин преди 3 години
По повод "глад в Русия". Русия е най-голям износител на жито в света. Произвеждат около 150 мил т пшеница и изнасят 100 мил т. В момента имат зърнен запас повече от ФАЩ. На година изнасят зърнени култури за 50 млрд долара. За първи път в историята си руснаците имат по-високи заплати от нас, а 50 % от ежедневните стоки са по-евтини - бензинът два пъти, газта - 3 пъти, храните с 25 %, обществените наеми - с 50 %. Скъпо е само в Москва и Санкт-Петербург. А във ФАЩ всичко върви надолу.