Бойната мощ на Русия в кадър: 13 000 военни, техника, 75 самолета и вертолета

Тази година парадът се проведе на историческа дата
Обновена: 24 юни 2020 16:26 | 24 юни 2020 16:24,
266

Снимка: БГНЕС

„Не можем да си представим какво щеше да е бъдещето на света, ако не го беше защитила Червената армия“, заяви руският президент Владимир Путин, по време на Парада на победата в Москва, съобщава ТАСС.
Още по темата

"На войниците от Червената армия не са им трябвали нито война, нито други страни, нито слава, нито почести. Те са се стремили да победят врага и да се върнат у дома. И са заплатили невъобразима цена за свободата на Европа", заяви Путин на днешния Парад на победата в Москва, с който се отбелязва победата над нацистка Германия във Втората световна война.

"Винаги ще помним, че съветският народ съкруши нацизма. Това бяха милиони хора от различни националности от всички републики на Съветския съюз", отбеляза Путин.

Днешната дата не е избрана случайно, защото на 24 юни 1945 г. е организиран първият Парад на победата, ръководен от маршал Константин Рокосовски и приет от заместник-главнокомандващия на въоръжените сили маршал Георгий Жуков.

В парада участваха общо над 13 000 военни, 216 единици сухопътна военна техника, 75 самолета и вертолета.

Сухопътната военна техника включва бойни машини от времето на Великата отечествена война - танк "Т-34-85" и противотанкови самоходни артилерийски установки "Су-100". В парада участват също така съвременни бронирани автомобили, бойни машини на пехотата, танкове, самоходни гаубици, реактивни системи за залпов огън, зенитни ракетни комплекси, бронетранспортьори.

Делегации за събитието са изпратили Азербайджан, Армения, Беларус, Узбекистан, Индия, Казахстан, Киргизстан, Китай, Молдова, Монголия, Сърбия, Таджикистан и Туркменистан.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


266
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
151
11
 
8
 
! Отговори
Кое е срам и позор ? преди 3 години
Че обичам "демокрацията и нейните достижения" ли ..или че мразя "руския примитивизъм и азиатска простотия"...??!Да ! Обичам свободата и демокрацията и ненавиждам азиатската и руска жестокост , подтисничество , простотия и примитивизъм!ВИНАГИ ЩЕ МРАЗЯ РУСИЯ!ТЯ НИ НАПРАВИ , БЕДНИ , НЕЩАСТНИ И ПРОСЯЦИТЕ НА ЕВРОПА , С НЕЙНИЯ "КОМУНИЗЪМ" И "ЦАРСКИЯ Й ТОТАЛИТАРИЗЪМ"...С КАЙТО ВИНАГИ Е ИСКАЛА ДА НИ ПОДЧИНИ И ЗАРОБИ!ТАКА ЩЕ НАУЧА И ДЕЦАТА СИ --ДА МРАЗЯТ РУСКИЯ МИРИЗЛИВ БОТУШ И ХЕГЕМОНИЯ!
150
8
 
7
 
! Отговори
хахахаха преди 3 години
До АнонименКакво имаш ...американско ли? Хахахаха 90% от Европа и Сащ са Китайски и южнокорейски...айде да те светна, че оттдавна и "Хамър" е Китайско собственост! Всичко във вас и по теб е произведено извън Европа и САЩ, но ти си западняк хахахха Промит соросоиден мозък носещ китайски тениски и ползващ китайски телефони! Дупи се на САЩ и псувай Русия---така са те научили! Така си им удобен - утре и Бабуински *** ще целуваш!
149
14
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
У дома ми , няма нищо руско и никога няма да има!Не искам децата ми да се учат на примитивизъм, войнолюбство и алкохолизъм.Русия нищо не може да им даде , нито на нещо да ги научи.Техните философии и морални ценности , не отговорят на нашите разбирания за живота!
148
7
 
8
 
! Отговори
българин преди 3 години
До 155 Срамно и позорно е! За теб като млад българин. Която Американската " демокрация" е превърнала в Заклет Американофил! В нета пише всичко бе Дечо! Попрочети и сам ще стигнеш до истината Си! То за носа е най лесно да водиш НЕ ЗНАЕЩИТЕ!-:) Използвай тази черепна своя кутия по предназначението и А не за равновесие!-:) Мислете бе деца!-:)
147
9
 
14
 
! Отговори
хахахаха преди 3 години
До руска изостаналостТи да не караш Хамериканска кола? Първи по продажба на лично оръжие са САЩ -нещо да кажеш? Изостанала държава, която си прави когато иска разходки до космоса?! Да нахрани народа си ...как с трилиони милиарди дълг като Мангалия ли? Русия си спазва финансова дисциплина за разлика от "богатите" псевдо демокрации с трилиони милиарди дълг, който няма изплащане! На Русия договорите с Китай и индия и стигат общо 4 млрд души хахахаха
146
10
 
17
 
! Отговори
българин преди 3 години
Велика държава и народ!! Този парад който провежда Русия Е не да демонстрира сила Русия! Тя се е доказала във времето че е сила във военното дело! И за това запада се съобразява с нея! Провежда го за да помнят бъдещите поколения! За милионите невинни жертви дадени от Русия и Европа погубени от нацизма! Америка е далеч от събитията тогава в Русия! Какво иска си е НЕЙН ПРОБЛЕМ ДНЕС! Империализма на Америка си е за нейна сметка!Принципността е важна!-:) Слава на Русия!
145
17
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Срамно и позорно е днес 70 години след ВСВ Русия да продължава да се хвали само с оръжие, което може да унищожава човешки животи.Ама те това не го разбират.
144
17
 
12
 
! Отговори
руска изостаналост преди 3 години
Руската изостаналост е пословична, а има ли изобщо нещо "ново руско" , което да не е оръжие?! Та руснаците една лека кола или дори шевна машина не могат да произведат като хората...
143
15
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Добре де! Напиши какво произвежда Русия освен оръжие за масово унищожение.И само фукни колко са велики. Ми да си нахрани народа първо Путин, пък после да се хвали с оръжие. 100 години след революцията те продължават да са в кризи и края им не се вижда.
142
13
 
11
 
! Отговори
Анти-трол преди 3 години
До 111- !!!"Космическа Америка", която праща"спътник" на майната си и се чупи след 1 ден? Русия е сила в Космоса а краварите само се молят и просят да ги допуснат до станция МИР. Станция произведена преди 50 години, технологии които още Хамериканците и Европенделите нямат! Америка след 10 години няма да я имат ...обонго маконго и сие ще я превземат!
141
13
 
13
 
! Отговори
Отвратен преди 3 години
До АнонименТи немски или американски телефон, компютър пералня климатик ли ползваш или прозведен в Китай - най голямата и силна Комунистическа държава. Спокойно след 20 години и китайски коли ще караш, както и сега носиш и обуваш китайски дрехи и обувки. Кога Хамерика или Европа ще направи станция вкосмоса като МИР. Кога?????? Ако Русия им позволи ще се качат ако не като бедно ***, ще гледат витрините с банички!
140
8
 
11
 
! Отговори
Отвратен преди 3 години
И Европендия и Гейкравария правят паради от 2 седмици. Банани не спират да чупят, трошат и изнасилват до като бели политици и "фиминистки" им целуват краката.Същите тези феминистки, които до вчера скачаха на всеки мъж за всичко, сега целуват и мият краката на озверели рецидивисти, обирали с пистолет бременни жени. Е те това е Демокрация! Това е протест-неуки, необразовани малцинства мирно протестират до като ограбват бели. Същите *** *** никога не биха скочили да защитят живота на ази
139
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мачкай Путин.
138
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 147 И не е и необходимо да има такава,защото те са много по-добри в други сфери на живота а не в консематорската за която не се иска много акъл бе, тик.во!
137
4
 
1
 
! Отговори
681 преди 3 години
До Унуфри Препоръка -чети повечко ,за да можеш да различаваш черното от бялото! И не пиши повече глупости!
136
15
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тази руска мощ я знаем!А изложение на руски телефони,компютри,телевизори,перални и микровълнови печки? КОГА?
135
15
 
20
 
! Отговори
Iozeff преди 3 години
До АнонименВ Германия ако не знаеш немски,можеш да се оправиш спокойно и на руски!Руснаците са навсякъде в Германия защото са победители и всички ги уважават!Американци има ,но са много малко!И скоро съвсем ще изчезнат!Русия е просто велика сила и никой не може да го отрече!
134
18
 
12
 
! Отговори
111- !!! преди 3 години
с конвенционалните си оръжия крепостните могат да изплашат единствено гаргите, на не и Космическа Америка, а иначе неграмотните русо-роби нека се радват на бутафорните паради на мужиците.
133
14
 
9
 
! Отговори
БГ Патриот преди 3 години
Ако пребиеш руснак който се опита да изнасили жена ти трябва ли да чувстваш гузен? Все пак те са ни освободили. Питам само за един приятел.
132
10
 
14
 
! Отговори
Iozeff преди 3 години
До абе каскетиНикой с нищо не те занимава! Сигурен съм че днес си стоял пред телевизора и си умирал от яд гледайки парада на великата Червена Армия!