Сърбия и Русия на прага на дипломатически скандал

Посещението на Вучич в САЩ не се хареса на Русия
7 сеп 2020 20:00, Нели Христова
161

Говорителят на руското външно министерство сравни визита на сръбския президент при Доналд Тръмп със сцена от филма "Първичен инстинкт", съобщават от Bulgaria ON AIR.

Мария Захарова публикува в профила си във Facebook снимка на сръбския президент на среща с американския държавен глава. Към нея тя добави и кадър от филма "Първичен инстинкт" с Шарън Стоун. А двете снимки са придружени от коментар.

"Ако са ви поканили в Белия дом, а са сложили стола ви така, че все едно сте на разпит, седнете като на втората снимка. Който и да сте."

Последва остра реакция от директора на Канцеларията за Косово и Метохия в сръбското правителство. И припомни, че Вучич никога не е изричал дори една грозна дума за Русия, дори е чакал час и половина Путин да го приеме.

А след това Захарова дописа публикацията си с уточнението, че критиките ѝ били към Тръмп и високомерното му отношение към Вучич.

ТАСС пък предаде, че Александър Вучич е информирал по телефона руския министър на външните работи Сергей Лавров за резултатите от срещата си във Вашингтон с косовския премиер с посредничеството на американския президент Доналд Тръмп.

В това съобщение обаче не се споменава за породеното напрежение. А на двудневната среща, инициирана от Съединените щати, Сърбия и Косово се договориха да нормализират икономическите си отношения.

Подписването на споразумението бе наречено "историческо" от президента Доналд Тръмп.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


161
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
63
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Къде му е господарското поведение на Тръмп пред другаря Ун! Умилква се като кучернце на другаря Ун! Ама със сърбина се държи като паша - абе тия ги бомбихме, тия са славяни, я го докарайте тоя тука и го сложете на стола ниско долу.
62
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 68 Майтап бе Уили.
61
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Без еврофондове се оправят по-добре от България.
60
15
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Заплатите в Сърбия са по-високи от България. При това страната им беше съсипана от американскит бомбардировки, и после и санкции. Но Сърбия е с Русия.
59
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
61Сръбският президент Александър Вучич заяви, че очаква средната месечна заплата - СРЗ в страната да достигне 515 евро през януари 2020 г. и 508-509 евро през декември тази година, съобщава "Танюг".Освен това ис демографията са по-добре от нас и то след две войни и ембаргота.
58
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Aмерикански прзидент или дипломат никога няма да пропусне възможността да покаже на гостите си , кой е шефа .Освен ако срещата не е с някой от Израел Ще ми е интересно Тръмп или някой друг, ако отиде на визита да го сложат на столчето както ВучичКак ли ще реагира Че той за една снимка щеше да прегази черногорския премиер , само и само да е най-отпред , а камо ли да го държат на "стол за разпит "
57
0
 
1
 
! Отговори
антизападопоклонник преди 3 години
До анонимен 55,Кой да хване сопата ве, човек, кой руснаци? Путин да го оставим този път на мира, да погледнем малко към руските финансови институции какво реално се случва там. Както казах по-долу, шефката на РЦБ доста често пътува до САЩ- любопитно защо! Шефа на най-голямата руска банка- Герман Греф открито заявява, че не признава Крим за руски и не позволява банката да открие филиали там. Та така реално стоят нещата и затова се съмнявам, че голяма част от конфронтацията Русия-САЩ е цирк!
56
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Когат бяхме с Русия България беше 9 милиона.
55
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Права е Захарова. Американците се държат с него надменно, като господари, все едно е българин.
54
1
 
14
 
! Отговори
Вучич е пътник преди 3 години
Сръбският народ заслужава по-добра участ. Сръбският народ заслужава демокрация. Русия губи влиянието си в Сърбия предлагайки само оръжия и бедност. Вучич си отива...
53
4
 
10
 
! Отговори
Сърбия е бедна преди 3 години
Сърбите са бедняците на Европа и така ще бъде докато продължават да се "братушкат" с руснаците и не влезнат в ЕС и НАТО.
52
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Безработицата в САЩ минава 40%.
51
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Руснаците нямат роуминг със сърбите, тролчетата се пукат от яд че Сърбин може да говори от Крим все едно си е у дома. А уж щяха да го завземат с натовски посрани корабченца и дегезирани хохли.
50
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Лъсма ти на тебе поръчковото тролене. Новина няма, нито скандал. Това е хеанилка за такива като теб, поммияри с коментари по цял ден.
49
4
 
5
 
! Отговори
Голямо унижение! преди 3 години
Говори на английски с Тръмп. А Тръмп на сръбски ли му говори? Същото като унижението на България с визите.
48
4
 
16
 
! Отговори
джазз преди 3 години
Лъсна йезуитската политика на Кремъл спрямо държавите-сателити.
47
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Руската дипломация се жертва за сърбите. Само че символично тъй като руснаците нищо не правят да не ги цапат самите тях разни клинтъни блумбърги и хайли лайклита. То може да не ти дреме ама до едно време. Отдавна трябваше руснаците да хванат сопата и да запукат сащисаните, а не да подминават всичко като провокация. Завиждам им на търпението.
46
5
 
18
 
! Отговори
Джедай Мастър преди 3 години
Сърбите досега винаги са подкрепяли безрезервно ***, но сега Сахарова успя да постигне непостижимото - да ги настрои срещу тях. Не може да демонстрираш неуважение и да тъпчеш всички, а после да хленчиш, че си бил "заобиколен от врагове". Неандерталци.
45
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тази говорителка с какво висшу е ? Много каруцарско говорене.
44
2
 
5
 
! Отговори
Блумбърг ще скандау преди 3 години
Външният министър Ивица Дачич заяви, че сръбското външно министерство и ръководителят на руската дипломация Сергей Лавров са положили усилия да приключат случая с публикацията на говорителя на външното министерство Мария Захарова, така че да няма съмнение относно отношенията между Сърбия и Русия. Дачич заяви в сутрешната програма на Happy TV, че двете страни са стратегически партньори и да продължим това сътрудничество и това няма да остави следа върху добрите ни отношения, цитира Дачич пресслужбата на министерството.