Навални: Още почти нищо не умея, но вчера цял ден дишах сам

Появи се първата снимка на Навални от болницата в Германия
Обновена: 15 сеп 2020 15:31 | 15 сеп 2020 15:29, Елка Василева
88
Навални: Още почти нищо не умея, но вчера цял ден дишах сам
Алексей Навални със семейството си в клиниката "Шарите". Снимка: Instragram

Руският опозиционер Алексей Навални, който е настанен в берлинската клиника "Шарите", публикува в социалните мрежи първата си снимка, откакто излезе от кома.

Още по темата

„Привет, това е Навални. Липсвате ми. Аз все още почти нищо не умея, но вчера успях цял ден да дишам сам. Съвсем сам. Никаква странична помощ, дори най-прост вентил в гърлото не съм използвал. Много ми хареса. Удивителен, недооценен от мнозина процес. Препоръчвам го“ , написа Навални в Instagram.

Той публикува снимка от болничната стая, на която е заобиколен от семейството си.

Говорителката на Навални Кира Ярмиш заяви в Тwitter, че той планира да се върне в Русия от Германия, където се лекува от отравяне. "Ще потвърдя отново за всички: изобщо не са обмисляни други варианти", подчерта тя.

Навални беше приет в болница в Омск на 20 август, след като се почувства зле по време на пътуване със самолет от Томск за Москва. Той изпадна в кома, беше включен към апарат за изкуствено дишане и транспортиран в берлинската болница "Шарите".

На 2 септември германското правителство заяви, че направените изследвания доказват, че опозиционерът е бил отровен с нервнопаралитично вещество от групата Новичок, създадено през 70-те години от СССР.

По-късно Берлин съобщи, че три европейски лаборатории, включително френска и шведска, са потвърдили тези резултати.

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков заяви, че Москва е готова за всестранно сътрудничество с Берлин. Той подчерта, че до транспортирането на Навални в Германия в организма му не са били открити никакви отровни вещества, припомня ТАСС.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


88
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
2
 
3
 
! Отговори
до 15 преди 3 години
До АнонименСигурен ли си, че си станал голям човек? Да не е само на ръст?
16
4
 
1
 
! Отговори
До 9 преди 3 години
Кутев? Ли? Или прекали с никнеймовете, тотал булшит скрипт Mr.Рускните не пишат тка сри
15
7
 
4
 
! Отговори
Strange преди 3 години
Не рзбирам защо според американьите за да помагаш на навални трбва да си опозиционер това е подтикване към непрофесионализъм и дори опити за лъжа? Повръща ми се от тая американска идеологема? Помагам защотп е куул и яко и лесно за мене!
14
20
 
9
 
! Отговори
БЪЛГАРИЯ В НАТО И ЕС преди 3 години
БРАВО НА НАВАЛНИ. ЗЛОБНОТО ДЖУДЖЕ ПУТИН ТРЯБВА ДА БЪДЕ ЛИКВИДИРАНО С ВИСОКОТОЧЕН УДАР ОТ КРИЛАТИ РАКЕТИ НА НАТО. ПРОДАЖНИТЕ РУСОФИЛИ ПЕТОКОЛОННИЦИ В БЪЛГАРИЯ ДА БЪДАТ ТРЕТИРАНИ С НОВИЧОК.
13
18
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ужасна държава. От както съм станал голям човек само мизерии виждам от нея. Разбирам, защо Хитлер ги е нападнал и въобще никой не ги обича. Тея просто, не да нормални човеци. За това и са били заточени по студените степи някога назад във времето. Ако станат подобри към света и особено своите съседе, ще изглеждат доста по различно. Но не вижда, как ще дойде тази вътрешна променя в тях за сега. Те просто не са добри хора.
12
11
 
3
 
! Отговори
diana21 преди 3 години
Изобщо това отношение на руснаците към проблемите показва, че не са се отказали от политика, подчинена на чувствата...Тази политика ги доведе до нахлуването в Крим и явно тази политика ги кара все още да не се чувстват виновни за това, което направиха тогава, което им създава безброй ненужни проблеми...Чувствата са само сигнал, че нещо се случва. Какво точно се случва решава мозъкът! И ако се осланяш на езика на чувствата без да използваш мозъка си, тогава заставаш на ниво примитив без съзнание
11
8
 
3
 
! Отговори
diana21 преди 3 години
До diana21Много неясно се е получило това което исках да кажа, така че ще го повторя - Навални лежа за малко в руска болница и не му беше направен тест в лаборатория за бойни отровни вещества. В Германия изпратиха проби в такава лаборатория доста време след като Навални лежеше при тях! Така че нищо чудно, че руснаците не са открили тази отрова, но е грозно това да се подчертава от тях по този начин, защото си е чисто заяждане...
10
15
 
27
 
! Отговори
Патриот преди 3 години
писна ми от западната пропаганда!
9
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 5Да бе, друго си е да ги расфасоваш в посолството и да ги изнесеш на части в куфар, нали! И второ.............НИКОЙ ОЩЕ НЕ Е ДОКАЗАЛ ЧЕ ИМА ВЪОБЩЕ НЯКАКВО ОТРАВЯНЕ! Тия приказки за секретните лаборатории...това е за лаици и тъ-па-на-ри!Колкото ДОКАЗАХА за скрипалите, толкова и за тоя навлек!
8
10
 
14
 
! Отговори
рускиня преди 3 години
Ако всеки , който тръшнал след препиване или полуечил разстройство от франа с изминал срок на годност, да го карат в германия, то трябва самолети да фърчат като бакшиши....
7
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 1Тоя па.....че този е още жив! Какви поклони, какви пет лева! А я го питай тоя "герой" защо иска да се върне в Русия! Нали там уж са го "отровили"! Защо не си остане в "цивилизованата еуропка"? АМИ ЗАЩОТО ТАМ НАИСТИНА ЩЕ ГО ОТРОВЯТ! Това ми прилича на укрите, които все се борят с руската армия на Донбас. Когато ги питат а ЗАЩО не нападнат Крим отговарят: Защото ТАМ НАИСТИНА ИМА РУСКА АРМИЯ! Та и този предател, той ЗНАЕ КЪДЕ МОГАТ ДА ГО ОТРОВЯТ НАИСТИНА и сега ще драпа от там докато
6
8
 
5
 
! Отговори
diana21 преди 3 години
Да, наистина не са открити защото тестовете не са включвали вероятно бойни отровни вещества, доколкото германците откриха отровата чак когато дадоха проби в някаква специална военна лаборатория доста дни след като Навални лежа за малко в тяхната болница...Според мен, това не е хубаво да се подчертава защото си е чисто заяждане, не че не трябва да се има в предвид,но отношението не е много коректно и провокира недоверие и негативизъм! Такъв подход не вещае нищо добро, според мен...
5
6
 
10
 
! Отговори
рускиня преди 3 години
леле какви са гуши-гушил не беше ли Бойно отровно вещество - Няма ли роднини да приритат заедно с него?
4
17
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да мразиш така човешките същества и да тровиш постоянно неудобните и инакомислящите...
3
3
 
6
 
! Отговори
USA TODAY преди 3 години
В крайна сметка не е ясно ,кой точно трови и защо не е непременно управляващите!
2
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе питайте го веднага, дали го е бил отровил Путин.
1
5
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Лабаф е тоя Навичок.