Навални обвини Шрьодер, че защитава убийци и приема пари от Русия

Опозиционерът нарече бившия канцлер на Германия момче за всичко на Путин
8 окт 2020 11:07, Нели Христова
126
Навални обвини Шрьодер, че защитава убийци и приема пари от Русия
Снимка: БГНЕС

Руският опозиционер Алексей Навални нарече бившия канцлер на Германия Герхард Шрьодер "момче за поръчки" на руския президент Владимир Путин, предаде ДПА, цитирана от БТА.

В интервю за вестник "Билд" Навални, който е в Германия, където се лекуваше в болница след предполагаемото си отравяне в Русия през август, обвини Шрьодер, че защитава убийци и че приема пари от Путин.

Бившият германски канцлер отхвърли категорично обвиненията, отправени му от руския опозиционер.

"Разбирам трудната ситуация в личен план, в която се намира, Навални. Неговите изявления в интервюта за "скрити плащания" са неверни. Самият той казва, че няма доказателства за своите твърдения", заяви Шрьодер по адрес на Навални.

Руският опозиционер обвини президента Путин, че лично стои зад неговото предполагаемо отравяне с нервнопаралитичното вещество "Новичок". Руските власти отричат да са замесени в каквото и да било покушение срещу Навални.

Миналата седмица Шрьодер, който има много връзки в Русия, заяви, че няма "твърди факти", които да доказват кой стои зад атаката. Тестове, проведени в Швеция, Франция и от Организацията за забрана на химическите оръжия, потвърдиха, че Навални е бил отровен с "Новичок".

Като канцлер на Германия в периода 1998-2005 г. социалдемократът Герхард Шрьодер поддържаше близки отношения с руския президент и остава приятел с него. След като напусна политиката, Шрьодер работи в руския енергиен сектор и сега е председател на управителния съвет на проекта за газопровод "Северен поток 2" с единствен акционер Газпром, на руската държавна компания Роснефт и на вече готовия проект "Северен поток", отбелязва ДПА.

Нидерландия подкрепя предложението за въвеждане на санкции срещу Русия заради предполагаемото отравяне на критика на Кремъл Алексей Навални, предаде междувременно ТАСС.

Вчера министрите на външните работи на Германия и Франция обявиха, че страните им ще предложат наказателни мерки срещу конкретни хора, смятани за отговорни за покушението срещу Навални. Това стана, след като експерти от Организацията за забрана на химическите оръжия потвърдиха, че в кръвта на руския опозиционер са били открити следи от отровни вещества.

"Споделяме извода на Германия и Франция, че не съществува друго правдоподобно обяснение за отравянето на Навални, освен намеса и отговорност на Русия. На следващото (заседание) на Европейския съвет ще подкрепим призива за санкции", написа в Туитър нидерландският външен министър Стеф Блок.

Той подчерта, че използването на химическо оръжие е недопустимо.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


126
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Навални е агент работи против държавата си
28
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
АМИ ПУТИН ДА ДОКАЖЕ ТОГАВА КОЙ ОТРОВИ НАВАЛНИ ТОГАВА, КАТО НЕ Е ТОЙ!
27
3
 
5
 
! Отговори
хехе преди 3 години
До Анонимен 19руснаците не водят война в Украйна ...там се води гражданска война ! Офицялно някой на някого война да е обявил !????то според твойте разсъждения ..Турция води война с Армения ....Русия води война с Америка ...Израел с Иран ....ако я подкараме така !
26
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
това не е новина. Моля, пишете само новини. Фактите ги знаем отдавна. Шрьодер е социалист и това няма мужда от разяснения.
25
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До хехеЕ, щом "е безмислена" нама какво да се пънеш, нали така?:)
24
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 17"И като добавим, че отравянето е предполагаемо ."Не е предполагаемо, а е доказано. Даже и руската зле скалъпена версия е толкова зле, че няма как да го скрие. Единственосто на което се опират руснаците е, че трудно ще докажат поръчителството от Кремъл. Мотив има, но доказателства - едва ли.
23
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
РЕШЕНИЕТО:РИБАТА СЕ ВМИРИСВА ОТКЪМ ГЛАВАТА!УВОЛНЕТЕ ПУТИН И НАЗНАЧЕТЕ ДЪРЖАВНИК, ТОЙ ЩЕ ПОДОБРИ РАЗУЗНАВАНЕТО***СРАМОТА Е ДЪРЖАВЕН ГЛАВА ДА Е БИВШ НАЧАЛНИК НА КГБ И ДА НЕ МОЖЕ КАДЪРНО ДА ОРГАНИЗИРА ВЕЧЕ НЯКОЛКО УБИЙСТВА!
22
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Относно вземането но пари отвън, Навални явно е добре запознат с това.
21
5
 
5
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
Пак ли тоя?! Клан недоклан, дран недодран?! Тровен с най-ужасната отрова от която всичко живо около него трябваше да се е здрависало със Свети Петър и нищо!С треперещи ръце и чене дава интервю след интервю!
20
4
 
2
 
! Отговори
хехе преди 3 години
медийте ни взимат за пълни и кръгли ..и...дио..ти ... поднасят ни версой на събития които очевидно не са верни ! разбирам че всяка публикация си има целева група ...но целевата група на тази статия НЕ МОЖЕ ДА ЧЕТЕ !! така че статията е безсмислена! как може някой да повярва на подобни безсмислици че тоя са го отровили....
19
2
 
6
 
! Отговори
ПРЕДПОЛАГАЕМО! преди 3 години
Искате да кажете, че всички престъпления на кремълските тирани да са предполагаеми!
18
4
 
5
 
! Отговори
vlady преди 3 години
Алкаш Навални е постигнал поредния делириум скоро след изтрезняването и халюцинира.
17
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До хех"То и украйна скачаше ама нещо да чуваш за украйна напоследък ....???"Да. Че в рамките на споразуменията са си изпълнили на 100% квотата за пренос на газ. :)))) Въпреки че там руснаците водят война. И така.
16
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ХАХА ТОЯ *** ДОЛУ С КОПЕЙКИТЕ В ДЖБА- БИЛО ПРЕДПОЛАГАЕМО ПОКУШЕНИЕТО ХАХАХ - АБЕ ВИЕ ОЩЕ МАЛКО ЩЕ ДОКАЖЕТЕ КАТО В ОНЯ ВИЦ ОТ КОМУНИЗМА, ЧЕ ИЗОБЩО НЕ Е ИМАЛО БИТКА ПРИ ВАТЕРЛОО! ***!
15
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Споделяме извода на Германия и Франция, че не съществува друго правдоподобно обяснение за отравянето на Навални, освен намеса и отговорност на Русия."Съществуват куп много по- правдоподобни обяснения, но не са ви изгодни. А тези за Русия са най- неправдоподобните. И като добавим, че отравянето е предполагаемо ...
14
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 15пълни Глупости !
13
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ПРОБЛЕМЪТ НА РУСИЯ Е, КАКТО И В БЪЛГАРИЯ- НЕКАДЪРНИЦИТЕ ПРИВАТИЗИРАХА ВЛАСТТА И ЗАТОВА НИЩО НЕ ВЪРВИ В ТИЯ ИНАЧЕ КАДЪРНИ НАРОДИ. 1 УБИЙСТВО НЕ МОГАТ ДА ИЗВЪРШАТ - ВЕЧЕ ТОЛКОВА ОПИТИ НЕУСПЕШНИ НАПРАВИХА!В НОРМАЛНА ДЪРЖВА ГРУ И ФБР ЩЕ ГИ УВОЛНЯТ ТОТАЛНО , БАРАБАР С ШЕФОВЕТЕ ИМ, НО РУСКАТА ТИКВА НЯМА ТАКЪВ ПОТЕНЦИАЛ ДА ВЗЕМЕ РЕШЕНИЕТО - И ТАМ КАЛИНКИ ПО ВИСОКИТЕ ЕТАЖИ!
12
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кога ще включат Шръодер в списъка със санкции и да му запорират сметките. Всички знаят, че е момче на каишка на кремълския сатрап
11
2
 
3
 
! Отговори
хех преди 3 години
До Анонимен 9поляците са американски *** ....от 400 години руснаците колкото пъти са искали толкова пъти са ги превземали ..... ...затова толкоз ги е страх !а за 7 млрд. споко ..... той Кремъл не забравя ....тройно ще си го вземат руснаците от тях ! Да не говорим за апелационен съд ...европейски съд ...ит.н.т !То и украйна скачаше ама нещо да чуваш за украйна напоследък ....???
10
1
 
0
 
! Отговори
Уточнение преди 3 години
Глобата не е 16 млрд. Долара, а 7.5 млрд.