Путин: Русия и САЩ да не разполагат определени ракети в Европа

Мерки за взаимни проверки предложи още руският президент
26 окт 2020 16:20, Елка Василева
117
Путин: Русия и САЩ да не разполагат определени ракети в Европа
Снимка: архив, БГНЕС

Руският президент Владимир Путин предложи Русия и САЩ да се споразумеят да не разполагат определени ракети с наземно базиране в Европа и да приемат мерки за взаимни проверки след прекратяването на действието на договора за ракетите със среден и малък обсег, предадоха Ройтерс и ТАСС, като се позоваха на Кремъл.

Путин каза, че Русия е готова да не разполага в европейската част на своята територия ракети "9М729", които САЩ смятат за нарушаващи договора, ако и НАТО предприеме съответни стъпки в тази насока.

Той предложи да се обмислят мерки за изграждане на взаимно доверие, като се позволи на Русия да извършва проверки на американските комплекси "Иджис Ашор" в бази на САЩ и НАТО в Европа, а САЩ да проверяват руските ракети "9М729" в обекти в Калининградска област.

Още по темата

"Предлагаме всички заинтересовани страни да обмислят конкретни варианти за мерки за взаимни проверки, за да се премахнат съществуващите тревоги", заяви Кремъл.

Путин каза, че Русия подкрепя мораториум върху разполагането на ракети със среден и малък обсег с наземно базиране и призова НАТО да обяви подобен ответен мораториум.

Той прикани всички заинтересовани страни да потърсят начин за поддържане на стабилността в света без договора за ракетите със среден и малък обсег по отношение на Азиатско-тихоокеанския регион.

САЩ се оттеглиха от договора миналата година, като обвиниха Русия, че го нарушава. Москва отхвърля обвиненията, припомня БТА.

Според Путин излизането на САЩ от договора е "сериозна грешка, която засилва опасността от разгръщане на надпревара във въоръженията".

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


117
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
63
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До хехеНе знам, може за некадърниците да е излазла недоносче: вече трябва да се доказват с умения и работа, а не както беше преди работливите и кадърните издържат всички останали.Разбирам ви, за неграмотните и некадърните като вас преди беше по-добре, макар че това дето го каза идва от вашия светъл комунистически шеф Тодор Живков:"Социализмът се оказа едно недоносче. ТОВА Е ИСТИНАТА"
62
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ние трябва да разположим водородни бомби за защита на софия, 20-30 парчета поне
61
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 63Интересно, защо масово рускините, които имат възможност да са извън Русия си търсят мъже чужденци и не се връщат да получават "помощ" от Русия? Еееееех, мечтите на русофилите са безплатни. Обещания, обещания. Комунистите това го умееха ( още го умеят) най-добре.
60
6
 
1
 
! Отговори
хехе преди 3 години
проевропейското се оказа като Комунизъма ....ХУБАВА ИДЕЯ ...ама ще излезне НЕДОНОСЧЕ !
59
2
 
3
 
! Отговори
истина преди 3 години
Русия яко го е закъсала. Един вид ракети зад Урал, а другите...Кой кого ще натегли. Няма да е Путин.
58
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До хехеДругарю, пак се отплесна в мечти за това колко добре е в Русия и колко зле в Европа. Пак забрави това пусто разнообразие, на което си "почитател". Иначе като човек който съм би и в Русия и на Запад многократно, съм видял къде как живеят. Не ми хвали "пакета" в Русия: мизерия в пакет си е пак мизерия. Излезеш ли извън Москва и Санкт Петербург и е ТРАГЕДИЯ. Не, че тия два града са много цъфнали де, но понеже там е Путин и олигарсите е малко по-добре.
57
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Еднократната парична помощ при раждане на второ дете до 616 хиляди рубли (близо 18 000 лв.). При това решението ще се прилага със задна дата от 1 януари 2020 г. И една добра новина за много рускини еднократна помощ вече ще се дава и за първо дете тя ще е в размер на 466 хиляди рубли (над 13 000 лв.).
56
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Разрухата на страните управлявани от американски пионки като Ирак, Либия, Украйна, България, Грузия и Бразилия придобива тотален характер.
55
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Над 2600 българки са направили аборт по желание по време на извънредното положение
54
4
 
5
 
! Отговори
България преди 3 години
Просякинята на Европа
53
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 54Какво "нападане" сънуваш другарю? Аз говорех за "обещанията" с които Северна Корея водеше "преговори" със САЩ. Такива "преговори" за разоръжаване водеха, че се сдобиха с ядрени бомби и ракети. Толкова за комунистическите "преговори" и "ангажименти".
52
4
 
2
 
! Отговори
хехе преди 3 години
До Анонимен 33 защо българите в испания и англия ..и те не се прибират всяка година ... или ако се прибират е заради безвизовия режим ... погледни българите в Америката ...Великата ....там българи с години не си идват ..... Е И ?За стандарта на Русия недей говори ...стандарта не е една мръвка месо ...а цял пакет от различни продукти и услуги ... като почнеш от бензин, квартири ..херана .... консумативи ...ит.н.тфакт е че в русия с 1000 евро си добре ...зависи къде ..в кой град но ...!
51
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Днес за добро и цивилизовано се пробутва хомосексуализма и доброто на френския, германския, английския народ и съвсем отвлечено доброто за цивилизоването на цялото човечество, като за човечество обикновено се смятат народите, които заемат малкото северозападно кътче от големия материк Евразия.
50
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Цялото БВП на България се изнася за запада, всичко в България е западно, и банките, и топлофикация, и енергетиката и хранителните вериги. Българите и българките мият улиците и проституират на запад, пращат пари на близките си в България, а те с тези пари купуват западни стоки и парите заминават отново на запад да плащат с тях на българските черноработници и проституки.
49
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 52"Даже полетите бяха забранени по едно време"Преди 3 години ли?АХАХАХАХАХХАХАХАХХАААААТежка е съдбата на руския *** в България.
48
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 45Да бе да - ти вярваш ли си сам , като пишеш подобни неща ? И що за пример си дал ? Я провери кой , кого е нападнал С.Корея е напднала САЩ или САЩ са нападнали С.Корея ?
47
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 48И информацията ви за това какво става с българите на запад ви е като информацията за това какво беше по комунистическо време: пълна пародия.Никакви изненади, но е радовстно да се види, как като малко се закучи разговора и директно сваляте маските и почвате с троленето.
46
2
 
0
 
! Отговори
Umwertung преди 3 години
Преоценката на всички европейски ценности бе започнато преди повече от век от един шизофреник. И успешно завършена в другата крайност.
45
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Стандарта днес в сравнение със соца когато бяхме с Русия е паднал поне 10 пъти.
44
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До хехеЧервен мозък, явно не можеш и за кумова срама да се насилиш да кажеш нещо положително за "европейското". Не се притеснявай, от такива като теб не се и очаква.А за БВП, ТИ си провери данните. Даже не осъзнаваш, какъв брутален автогол си вкарваш като смесваш БВП с демографската криза. Не само, че БВП ни е по-висок, но и го правим със значително по-малко хора. Хахахахаха. Толкова сте зле, че не можете даже от собствените си глупости да се пазите.