Руската ваксина "Спутник V" има 92% ефективност срещу COVID-19

Данните са получени от първите 16 000 участници в изпитването
Обновена: 11 ное 2020 13:13 | 11 ное 2020 13:09, Ния Христова
183
Руската ваксина "Спутник V" има 92% ефективност срещу COVID-19
Снимка: БГНЕС
Руският фонд за директни инвестиции (РФДИ) обяви, че потенциалната ваксина срещу COVID-19 "Спутник V", която е разработена от Федералния изследователски център за епидемиология и микробиология "Гамалея", е показала 92% ефективност при предотвратяване на коронавируса.
 
Според РФДИ данните, които са получени от първите 16 000 участници в изпитването, показват, че шансовете за заразяване с коронавирус са с 92% по-малко сред получилите и двете от планираните дози на ваксината "Спутник V".
Още по темата
 
Руското министерство на здравеопазването по-рано тази седмица заяви, че ваксината е била над 90% ефективна при лечението на вируса. Това изявление беше направено непосредствено, след като компаниите Pfizer и BioNTech обявиха, че техният кандидат за COVID-19 ваксина също е показал над 90% ефективност.
 
 
 
 
 
 
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


183
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
143
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Как само 92% бе?! Ние мислехме че ефективността е поне 110%:D :D :D :D :D
142
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Руска ваксина-смЯхПросто парче воняща органика, ам'че смей се! Това го чета вече за 15-ти път! Омръзна ми! Напъни се да измислиш нещо ново!О-оп! Не се напъвай много, ще овониш терена!
141
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 163"...можем това число смело да го умножим поне по 6.4===Можеш? Не вярвав, ти си толкова задръстен, че 2Х2 не мо'ш сметнеш! Тъппунгел, има световна статистика и ООД-вото, наречено САЩ, води убедително пред всички! Нее мерадва това, чудя се на гоуненцата, дето се радват, че в Русия има болни! А за да направите сравнение с България, просто разделете (с калкулатор!) числото в Русия на 22!Но у нас г-н Бойко Борисов още на 20 май обяви, че се е справил с коронавируса! Помниш ли?
140
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Страхотна новина! Сега да я използват срещу др. Путин. Ако не сработи има една 100% успеваемост-Полоний 235...Ефикасна е
139
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 164Да лека кола и шевна машина не можели да произведат!А какво произвежда родината ти бре - вече нищо! Но плямпаш врели некипели!Руснаците поддържат звездната програма, а той за шевна машина сънува! Там не шият на ишлеме като в България.Ако си информиран ще знаеш, че американците са закупили 93 ракетни двигатели от Русия, защо? Не виждаш ли, че България е вече в третия свят?
138
5
 
6
 
! Отговори
Приказки без край преди 3 години
Pfizer : Нашата ваксина пък има 93% ефективност....Спутник : Опаа , объркали сме се . Нашата ваксина има 98% ефективност ......Pfizer : Баааси , и ние сме се объркали. Имаме 193% ефективност....Спутник : Последни тестове. Последни тестове.... Имаме 898% ефективност ...Pfizer : И ние направихме последни тестове . Доказана ефективност - 9898989898 % ...... ха!Спутник : Ето ги и нашите , най-последнитестове . 92% по добри резултати от ваксината на Pfizer.... ха ха !Ваксиниран : Да ви е****
137
6
 
7
 
! Отговори
Не благодаря преди 3 години
Единственото руско нещо на което мога да се доверя е някой чайник или леген. Поне знам, че ще е с дебела ламарина!
136
10
 
10
 
! Отговори
Пян Гъ преди 3 години
Е, руската ваксина може да е най-добрата, но тя не е "демократична" и не става за по-специални, изнежени общества. Там хората дори да умират поради липса на лечение, то пак ще е по-достойно, отколкото да се предпазват от смърт с "недемократични" ваксини.
135
11
 
15
 
! Отговори
Руска ваксина-смех преди 3 години
А бе хора вие вервате ли на ***, те шевна машина и лека кола не могат да направят като хората, та ваксина ли ще направят...
134
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Що трябваше да чакат Пфайзер и АстраЗенека да обявят ефективност 90% за да обявят руснаците 92%. Нали имат ваксината от преди 4 месеца, просто трябваше да обявят много по-рано от конкуренцията 92% резултатност, до сега трябваше да са ваксинирали половината население на Русия. Вместо това виждаме една неовладяна епидемия на територията на цяла Русия с обявени над 20 хиляди случая на ден. Като знаем колко са пестеливи руснаците по неудобните новини можем това число смело да го умножим поне по 6.
133
9
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ахахахха.На ферментиралите рашки не вярвам :)
132
12
 
16
 
! Отговори
... преди 3 години
К0чинкат% пак си мери пишоната с САЩ или поне се опитва. Само няколко дни след като американците заявиха, че ваксината им работи на 90%, тея бързо бързат, да уточнят, че тяхната работи 92%, хаха. Нищо, че от август я имат тая ваксина и уж вече е на пазара, а имат по 400 умрели на ден и 20к заразени на ден. Използвайте я тая ваксина бе другари. Тя не е само да се хвалите. Имахте 4 месеца да произведете и ваксиниранете поне рисковите групи и смъртността ви да пада, а не да се увеличава.
131
19
 
7
 
! Отговори
СССР преди 3 години
Русия единствено има ваксина срещу Американската чума COVID!!В Русия вече практически няма болни от вируса!!Всички руски граждани са защитени от биолигичната атака на САЩ!!
130
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Що се занимавате с глупости.Ф-22 йе е разрешен за продан дори на Израел ква япония кви 2 лева.А че Индия била враг на япония неам думи.Индия е съюзник на Япония срещу Катай
129
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Боби"Не ГОСПОДИН ДИВАНЕН ЕКСПЕРТ</p>Япония иска ОПРЕДЕЛЕНО Ф-22 със Стелт покритието(версия 3) и електрониката на Ф-35(доведена все пак до работоспособно състояние)"Другарю, излез от матрицата. Вече ставаш смешен.ЯПОНИЯ има поръчани Ф-35, не Ф-22 с "електрониката на Ф-35". ТИ НЕ МОЖЕШ ДА НАПРАВИШ РАЗЛИКА МЕЖДУ САМОЛЕТ С ЕДИН И С САМОЛЕТ С ДВА ДВИГАТЕЛЯ, но пишеш от години всевъзможни глупости на тема оръжия.
128
14
 
11
 
! Отговори
Демократ преди 3 години
А тя е от лошите руснаци , готови сме да умрем но ще чакаме ваксината на добрите братя от - сащ
127
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До БобиНе си разбрал. Япония си е поръчала 135 Ф-35 с доработки от Ф-22. Не настояват да им се доставят Ф-22. Не, че знаеше какво искаш да кажеш с тоя пример, де. Както обикновено.
126
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До БобиАбсолютно неграмотен си. Китайското правителство спря най-голямото листване на борсата на ИПОто на Ант, само за да накаже собственика й, за това че си е позволил да критикува правилата по които трябва да се ръководят банките/финансови организации, които отпускат кредити в Китай. Не защото ги е нарушил, а защото не се съобразява с Комунистическата партия, която реди тия правила.
125
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До БобиЯвно и в политиката си толкова неграмотен колкото и в другите неща: и Русия и Китай реално управляват икономиката си чрез централизирано ръководство: всички големи руски фирми са собственост на държавата, а тези, които не са, са застрашени във всеки момент да бъдат национализирани. В Китай фирми се издигат и падат с едно мръдване на пръста на Си. Комунизъм от най-долнопробен вид, както винаги е било при тия откакто я има тая идеология.
124
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 42Другарю, те не могат "нискотехнологични" продукти да произведат, камо ли високотехнологични. А тоя потенциал освен за създаване на оръжия за друго не се използва. Не, че и там не станаха за смях, но това е друга тема. Тук въпроса са лицемерните червените каскети и техните големи приказки, въпреки че с нищо самите те не показват, че им вярват реално. Така е, най-добре се крие "потенциал" като се говори за неща, които никой никога не е виждал и не "подозира" за тях.