Навални в ЕП: Руските власти да се третират като банда престъпници

Руски опозиционни лидери настояха за санкции срещу Путин
27 ное 2020 20:04, Елка Василева
296
Навални в ЕП: Руските власти да се третират като банда престъпници
Снимка: БГНЕС

Руските опозиционни лидери Алексей Навални, Владимир Кара Мурза, Владимир Милов и Иля Яшин настояха санкциите срещу Русия да бъдат насочени директно срещу президента Владимир Путин и неговия кръг от олигарси. Това стана по време на виртуален дебат във външната комисия на Европейския парламент, предаде БНР.

Като заяви, че отравянето му няма да е нито първата, нито последната атака срещу политическите противници на режима, Навални подчерта, че е време да се изработи нова стратегия към Русия.

"Руските власти трябва да се третират като банда престъпници", бе категоричен той.

„Просто поставете на прицел конкретен олигарх - всеки, отляво и отдясно, мразете ги! Досега не сме видели реални опити олигарсите да бъдат поставени на прицел. Усманов, Абрамович - назовавайте ги с имената им!  Когато руският народ разбере, че Европа ги държи настрани от Европа, по улиците на Русия ще започнат тържества“, каза Навални.

Още по темата

"Най-късно след 10 месеца в Русия трябва да се проведат избори за Държавната Дума. По това време би трябвало да бъде разгърната широка предизборна кампания в целия политически спектър, но това няма как да се случи, тъй като на кандидатите на опозицията не е разрешено да се явят на тях", каза от своя страна Владимир Кара Мурза.

Той даде за пример отхвърлената 9 пъти молба на Навални да бъде допуснат до изборите. „Като чуете следващия път от медиите, които разпространяват кремълска пропаганда или от някоя друга медия на Путин на Запад, че той има широка подкрепа на Запад, просто задайте обикновения въпрос: "Ако наистина е толкова популярен, защо се бои толкова от свободни избори", каза Кара Мурза.

Руските опозиционни активисти призоваха ЕС да не зачита тези избори, тъй като те няма да бъдат честни.

Владимир Кара-Мурза, председател на фондация Борис Немцов и вицепрезидент на фондация Свободна Русия, участва във видео изслушването на Комисията по външни работи на Европейския парламент.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


296
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
5
 
2
 
! Отговори
Германец преди 3 години
По-добре скъпа демократична газ от САЩ отколкото тоталитарна газ от престъпника Путин. Долу Северен поток 2. Бундестага да го обяви за незаконен!
27
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Самият Навални е кандидат олигарх. Само че не му позволиха да граби и сега е сърдит ;)Не, че не се опита да забогатее на чужд гръб, ама не му се получи. Започнаха го с дела, блокираха му имоти и банкови сметки... Няма повече шанс да се реализира в Русия. И то това беше ясно де. Може би и затова тоя си инсценира отравянето, за да си осигури финансова и политическа защита от запада ;) Да, ама няма да се върне повече в Русия ми се струва. Поне до края на живота си. А може и след това ;)
26
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 9Много не си запознат с доставките на газ и нефт.Най е зависима Германия на която руската газ е около 35 процента от вноса.Прибалтика успя да се отърве от руският рекет внасяйки втечнена газ която се оказа по-евтина.
25
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Когато България беше с Русия пенсионерите не ровеха в кофите за огризки от храна.
24
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А кой изби в Ирак над половин милион цивилни между които стотици хиляди деца под предлог за несъществуващите оръжия за масово поразяване на Саддам?
23
2
 
6
 
! Отговори
Край преди 3 години
То щото САЩ се управляват от благородни девици демократи хуманисти алтруисти дето на мравката път правят.Тази нация консумира световен ресурс колкото всички останали хора по света това става с голем патлак опрян в главата на човечеството.
22
3
 
10
 
! Отговори
Тролове Сороски преди 3 години
кажете ни сега и за глобалното затопляне и за поредната имигрантска вълнакро стана с пропагандното ви деббилче - Тумбергата - нещо не се чува или сега всички сте заети да пропагандирате фалшивта пандемия, та не остава ресурс за глобалното затопляне и "бежанците"*** юдо-масонски ......
21
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Те са си точно такива.Още от едно време.
20
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И това го казва някой, който дължи няколко милиона на няколко бизнесмена, с които е сключвал сделки... Ако не беше жалко щеше да е смешно...
19
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Разбира се, добре би било да се премахнат олигарсите, но това трябва да се направи от руския народ, а не от шепа предатели, които хленчат в западните столици и само чакат да се вкопчат в голя-я-ямата руска баница.
18
4
 
8
 
! Отговори
Хемус преди 3 години
Тоя като го гледах по Тв-то май беше прекалил с допингаКой му плаща интернета на дисидентчето
17
5
 
4
 
! Отговори
Щерю преди 3 години
Което си е вярно, вярно си е - нищо, че го казва Навални. Хубав народ с лоши управници е руският...
16
12
 
6
 
! Отговори
Добрутро Г-н Навални преди 3 години
Явно не сте чул, че в предизборната си кампания Джоу Байдън каза: "Кремъл се управлява от банда убийци". Светът знае за тираните и Хагският трибунал знае...
15
9
 
6
 
! Отговори
emigrant преди 3 години
Явно нито една от мишките,които цвърчат против Навални не е гледал нито един негов материал за червената банда в Кремъл?!Щот сте прости и надъхани чавдарчета,които сляпо вярват в дружинните си ръководители от Кремъл!А рано или късно Навални ще бъде новият и първи демократично избран президент на Русия,ако не го очистят *** от КГБ!!
14
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много добре г-н навални,заработвайте,заработвайте...
13
2
 
19
 
! Отговори
Цирк преди 3 години
Поредното грутестно шоу,един платен шут лае срещу родината си за пари, нищо ново...
12
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Навални да намали пиенето на одиколон троинии и няма да получава такива кризи като пътува.Рускии сар хош.
11
7
 
19
 
! Отговори
Факт преди 3 години
Целта е постоянни провокации, лъжи и дезинформация срещу Русия,запада така и не може дасе премири с силна и независима Русия.
10
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дреме му на Абрамович. На него милиардите са във Велика Британия. Знаете ли кога Велика Британия ще му обяви бойкот? Когато цъфнат налъмите. Същото важи и за швабите по въпроса за Северен поток 2. Западните държави са станали велики, защото са си гледали само и единствено техните интереси. Човешките права са за наивниците. Европарламентът няма никакви права. Кучета, които лаят, но не хапят.
9
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Надявай се коньо за зелена трева"Западняците ги интересува повече милиардите налети в техните банки и фирми отколкото за руският народ.Путин и затова демонстрира самочувствие ,защото знае ,че неговите хора знаят да инвестират в правилното място където санкции не ги ловят.