Български медици за опита си с руската ваксина срещу COVID-19

"Спутник V" не може да бъде намерена в България
29 дек 2020 10:38, Елка Василева
191
Български медици за опита си с руската ваксина срещу COVID-19
Снимка: архив, БГНЕС

В Москва започна записването за ваксинация срещу COVID-19 на хората над 60-годишна възраст. Начало на масовата ваксинация в руската столица бе дадено на 5 декември. Предимство имаха медиците, учителите и социалните работници.

Двама българи – семейство стоматолози, също си поставиха първата регистрирана в Русия ваксина срещу коронавирусната инфекция „Спутник V“ още в началото на имунизационната кампания.

Диян Иванов и Йорданка Чанева живеят и работят в Москва от около 30 години. Пред БНР те разказаха, че не са чакали на опашки, за да се ваксинират. Цял етаж от поликлиниката бил обособен за ваксиниране.

„Беше като празник, само балончета нямаше. Като на избори – имаше бонбони, посрещнаха ни усмихнати“, разказват те.

Още по темата

След обсъждане на попълнената анкета с лекар последвало поставянето на ваксината. „Самата инжекция беше безболезнена“, уверява Иванов.

Температурата на фризерите е минус 29 градуса. Ваксината „Спутник V“ е двукомпонентна.

„Беше ни обяснено, че след първата ваксина антитела не се показват, кръвната проба няма да ги покаже. Но се формират повърхностните антитела, тоест лимфоцитите вече работят и съответно ако ние между двете ваксини се заразим с коронавирус, ще го прекараме много по-леко“, пояснява Чанева.

Диян Иванов е решил две седмици след поставянето на втората инжекция да се изследва за антитела.

Семейството стоматолози посочва три причини за решението двамата бързо да се ваксинират, още преди да са ясни детайлни данни за въздействието на ваксините срещу COVID-19.

„Много колеги се разболяха, масово се разболяха и боледуват тежко. Втората причина е абсолютната ни вяра в руската наука. Третият момент – ние като лекари сме длъжни да го направим,“ обясниха двамата.

Руската ваксина е на базата на вектор, направен по време на ебола в Африка. Сменена е само информацията от шипа на коронавируса, S-белтък, който е вкаран във вектора, изтъква Диян Иванов. „Тоест самият вектор работи. Неизвестното е по какъв начин ще реагира организмът точно на този S-белтък.“

Ако някой в България ви предложи да ви осигури ваксината „Спутник V“, то бъдете сигурни, че той или се шегува, или лъже.

Тази ваксина не може да се пренася от никакви частни лица, посочва Йорданка Чанева.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


191
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
148
16
 
2
 
! Отговори
Доктор преди 3 години
Хе,хе, тук четем как доста русофили вярват сляпо в руските ваксини ! Е, те така вярваха и в комунизма , но знаем как завърши експеримента с комунизма - точно в Русия , след 100 г. упражняване на комунизъм , днес живеят като в кокошарник ! И за какво "ядоха жабетата" толкова години ?? И днес ги ядат !
147
2
 
14
 
! Отговори
ФЕД УПРАВЛЯВЯ САЩ преди 3 години
Всички знаят, но не могат да направят нищо, че ФЕД печата пари от нищото и генерира трилиони дългове за САЩ ..Само тази год. са си гласували 740 милиарда бюджет за военните..кой не им е удобен, става диктатор и санкции.. събарят цери държави и икономики с тоя бюджет, а дългът няма изплащане завинаги.. хората там са роби во веки веков.. ФАКТ!!! ТАКА ЧЕ СПРЕТЕ ДА ПЛЮЕТЕ ПО РУСИЯ! ТЕ СА ДОБРАТА СТРАНА В СРАВНЕНИЕ СЪС САЩ!Целта е да се насъска целият свят срещу Русия умишлено! Долу САЩ!
146
3
 
16
 
! Отговори
Само руската мидицин преди 3 години
И аз вярвам само на руската ваксина. Западната фармацевтика отдавна е доказала, че е ориентирана само и единствено към парите..
145
19
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Нищо новоСтанало ми е ясно (отдавна, не отсега), че руснаците лъжат за всичко, само и само да се направят на велики, и понеже лъжат, после трябва да лъжат отново, защо не става както би трябвало спрямо предните им приказки. И така - всеки път.
144
18
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Боби"Всички тези институти в Русия са реално наполовина военни. Тях ги интересува 16-55 години мобилизационния резерв да бъде здрав. Малко гадничко знам но военните са с изчанчено мислене."Казваш, "малко гадничко" а? Когато един русофил започне да признава, че в Русия е "малко гадничко", значи положението е станало безнадеждно, както за русофила, така и в Русия, защото по принцип русофилите защитават със зъби и нокти господарите си в Кремъл.
143
1
 
8
 
! Отговори
Нищо ново преди 3 години
До Анонимен 169: А на теб какво ти е станало ясно? Не си ли се оплел ти самият в опорната си точка? В Русия вече започна масовата ваксинация и тази сутрин по БТВ имаше интервю с българско семейство, което се е ваксинирало с руската ваксина.
142
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Боби"Хорица на 1.12.2020 започнаха официалните тестове на Спутник В за лица над 60 години."В Русия ваксинират от септември (думите са взети директно от новините им по НТВ), тъй че това, че не били тествали в уж нормалните изпитания, ама сега започнали, че сега дори и не са чакали да минат нормалните "нови" изпитания .....Русофилите вече се чудите как да обяснявате лъжите на руснаците. То не е и лесно: те така се омотаха, че няма измъкване.
141
2
 
6
 
! Отговори
Тикволандия преди 3 години
До Зозо: Хайван? П'ростотиите ти идват отвътре.А до Боби: Ще чакам да видя какво ще пишеш когато се ваксинира и Путин. А той е на 68 години. Но все ще дадат някаква опорна точка и за това. Не трябва да се затрудняват русофобските *** с много мислене. Вземай пример от Зозо. Трябва да се пише по хайвански праволинейно.
140
16
 
3
 
! Отговори
Зозо преди 3 години
Който търси руската хайван-ваксина в България може директно да иде във Ветеринарната лечебница... там я имат от години :))))))))))))))))))))))))))))))))
139
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 162""Ние работим " буквално си признава че писането на русофобски коментари му е работата."Не позна.
138
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това е ваксината, която ще победи вирусаРуската наука едоказала безпогрешността си във вековете
137
16
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Античовешка"
136
15
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ТикволандияНормалните хора не спекулираме с Историята. Както се видя от предния ми пост това се опитвате да правите русофилите, които всячески се стремите да скриете деструктивната или откровено античувешка политика и действия на червените. Ние работим за да установим историческите факти, които неизменно разкриват анти-българския характер на действията на Русия.
135
16
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ТикволандияХристов,оя въпрос го задавай на руските мужици, които имаха ясни инструкции при започването на тестването, че ваксината не е подходяща за хора над 60 години. Те твърдят, че масовото ваксиниране в Русия е започнало септември. Провери откога е корекцията за това, че ваксината може да се използва и за хора над 60 години. Няма нужда да се опитваме нормалните хора да си обясняваме, защо руснаците са пълни некадърници в тестването и спазването на етичните норми как се прави то правилно
134
3
 
3
 
! Отговори
Тикволандия преди 3 години
До Анонимен 154 155: Какво тестване при започнала масова ваксинация? Две и две равно ли е на четири, или вече и за това ще търсим русофобската опорна точка. Не може хем да спекулираш с историята хем да търсиш спекулация някъде другаде.А изборът е голям: "освободители - поробители", "наши едноутробни братя - под миризливият ботуш на казака" (по "Бай ***") Едното е спекулация, другото - не, така ли?
133
9
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Тикволандия"Затова и толкова ви харесва историята - просто защото там може да се спекулира до безкрайност."Що се отнася до това изказване, русофилите сте специалисти в спекулиране с Историята.Всъщност, това е украсяване на това какво правихте и правите с десетилетия: фалшифицирахте ролята си и тази на Русия в анти-българските кампании провеждани на Балканите. На истинските българи Историята им е нужна, за да разберат какви сте ги вършили.
132
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ТикволандияХристов, Песков каза, че няма начин докато ваксинираха руски учители и лекари като част от "тестовете", но не като доброволци, което трябва да каже не само нещо за ваксината, но и за управляващите в Кремъл.Спутник я одобриха за хора над 60 години, без да я тестват: просто написаха, че променят указанията й за употреба на основата на "експертиза". Каква "експертиза", която преди не е съществувала, когато ваксината беше забранена за тази възрастова група, знаем добре.
131
3
 
1
 
! Отговори
БАЙ ГАНЬО СЕ ВЪРНА преди 3 години
Хайде сега да видим - казва бай ***. - Сега е зорът! Не знаем, дявол да го вземе, сегашните как ще я подкарат с Московията. Да знай човек, че искат да се мирят - лесна работа, може сума неща да напишем: "Цар освободител; цар покровител; едноутробни братя; немските келяви ***" и прочее; ама не знаем какъв вятър ще повее... Добре: "братя славяни", ами ако и днешните са против славяните, па току виж... хоп! - бай *** предател! Не, знаете ли какво? По-добре онуй там за "миризливия ботуш" ...
130
2
 
5
 
! Отговори
Тикволандия преди 3 години
До Анонимен 151: Вече ти писах: Отдавна е доказано, че една лъжа, повторена сто пъти не става истина. За това, какво е казал Песков: Ето ти линк: https://business-gazeta.ru/news/493978И за това, че ваксината Спутник V е одобрена и за хора над 60 годишна възраст. Няма по-нагли лъжци от русофобските ***.Затова и толкова ви харесва историята - просто защото там може да се спекулира до безкрайност. Там всеки може да намери това, което му е нужно. Още Алеко го е писал.
129
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ТикволандияИсторията удобно я оставяте русофилите, защото напомнянето за нея води до неизменните доказателства за антибългарската същност на руската политика на Балканите. Също вие и вашите покровители десетилетия я фалшифицирате.А лъжа в това, че руската ваксина е посредствена в сравнение с нейните конкуренти е известно от фактологията, не от мнения. Даже когато питаха Песков за това кога любимия ти вожд в Кремъл ще се ваксинира с нея, отговора му беше еднозначен: "Това не е възможно".