62% от руснаците не искат да си сложат ваксината на "Спутник"

Те смятат, че вирусът е създаден изкуствено като биологично оръжие
2 мар 2021 07:58,
183
62% от руснаците не искат да си сложат ваксината на "Спутник"
Снимка: БГНЕС

Близо две трети от руснаците не искат да се ваксинират с препарата "Спутник V", а приблизително същият процент смятат, че коронавирусът е създаден изкуствено като биологично оръжие. Това показа проучване на независима социологическа агенция, цитирано от Ройтерс и БТА.

Центърът "Левада" заяви, че проведената миналия месец анкета сочи, че 62 процента от руснаците не искат да си поставят ваксина собствено производство. Най-голям е процентът на нежелаещите да използват руските ваксини във възрастовата група между 18 и 24 години.

Повечето хора посочват страничните ефекти, които могат да включват треска и умора, като основна причина да не искат да бъдат ваксинирани.

Проучването, обхващащо 1601 души в 50 региона на страната, показва също, че 64 процента от запитаните смятат, че новият коронавирус е бил създаден като биологично оръжие.

Подобно мнение е доминиращо при руснаците на възраст между 40 и 54 години, 71 процента от които вярват, че коронавирусът е изкуствено създаден. Само 23 процента от респондентите смятат, че вирусът има естествен произход.

Русия, където броят на заразените с коронавируса достигна близо 4,3 милиона души от началото на пандемията, е одобрила три ваксини собствено производство срещу COVID-19, припомня Ройтерс.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


183
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На въпроса "Ще се ваксинирате ли със Спутник?", 62% отговорили с НЕ!На въпроса "А искате ли с друга ваксина?", 61% отговорили с НЕ!Извода е: Руснаците не искат Спутник!Гениално!
30
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Колите на руснаците били.. А защо да не поговорим за космическите кораби на руснаците, а!Защо не попитаме космонавтите защо при опасност всички се събират в руския модул, а не не в американския или японския!?Това го разказват американски космонавти приятел!
29
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 24А да си чувал за Хирошима и Нагасаки?
28
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да се сравнява раша с мощта и потенциала на САЩ е меко казано смехотворно. Това е доктрина от преди 40г. Сащ е водеща сила във всичко. Останалото са просто измислици на някакви болни хора в соц лагера.
27
3
 
13
 
! Отговори
Дори пияниците преди 3 години
не искат руско.......каквото и да било.
26
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А като толкова вярвате на хамериканците, боднахте ли си по една белинка венозно!
25
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Русия, където броят на заразените с коронавируса от десет дни падна двойно - от 24 000 на ден, до 12 000 на ден - провежда масова ваксинация на желаещите да се ваксинират свои граждани с трите собствени ваксини срещу COVID-19. Колкото по-малко са желаещите в Русия, толкова повече Русия ще продаде на външния пазар. Заявките за руски ваксини към 02.03.2021 са на стойност надхвърляща $25 000 000 000 и се увеличават с всеки изминал ден.Гледайте себе си, не се притеснявайте за Русия.
24
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 17Аз също съм българин, но предпочитам руска ваксина.Колкото до колите, само издаване нивото си на интелигентност. Освен колите, съществуват много други неща, незабележими за вас.
23
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
От статията излиза, че не просто не искат Спутник, а не искат никаква ваксина!!!Ама що да не послъжем малко, като ни е паднало?
22
5
 
6
 
! Отговори
Комедиите на блатная преди 3 години
Знаем, и ние гледаме комедийните холивудски филми!.........цял свят ги гледа и се смее.
21
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Казва се в Сащ...Америка няма такова нещо. Второ не съм чувал Сащ да имат ядрена катастрофа и да крият месец от света :) Ти ако си чувал добре. Явно ви на 60 градусова ваксина . Няма нужда да ни сравняваш други държави с твоята раша. Достатъчно сме е видели 50 г :)
20
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пуууу....големи разбирачи,големи компетенции,големи философи ! Абе,льольовци,на вас ли да вярвам или на хората учили и практикували с години медицина ?! Хората отдали живота си на тази материя в цял свят казват едно и също ! Тук бай Марин заварчика цвили,че го чипирали,убивали и вече сметнал печалбите на Пфайзер.Акъл ще давате ,където сте силни ! Ясно ли ви е,дилетантни профани?! Прочел пет изричения в петел.бг и вече налага мнение и спори....Ходете се скрийте бе !
19
2
 
2
 
! Отговори
Само курвата руш преди 3 години
ка е истинска, друго нищо.
18
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Щото в америката никой не лъже, нали! Там всички едни такива честни и почтени, спасители на света, кеф ти Батман,кеф ти Спайдър мен! От там криза никога не е тръгвала, фалити никога не е имало, защото хората са честни, те не мислят за пари, само за благото на човечеството! И никакви експерименти с гмо не правят. Всичките гадости на света идват от гааадната Русия. Знаем, и ние гледаме комедийните холивудски филми!
17
3
 
7
 
! Отговори
Идиот преди 3 години
Двете ваксини са от един и същи тип, векторни, но са две отделни разработки.......които решиха да работят заедно....понял?
16
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няма независими агенции.
15
0
 
6
 
! Отговори
123 преди 3 години
До АнонименХич даже не е Астра Зенека. Двете ваксини са от един и същи тип, векторни, но са две отделни разработки.
14
7
 
7
 
! Отговори
Българите преди 3 години
Също не искат руска ваксина - все пак сме им видяли какви коли правят. Даже сме ги карали по неволя поради липса на други. Така и с руската ваксина - само ако няма други.
13
3
 
3
 
! Отговори
ПсихопатоФ преди 3 години
1/3 от света вече използва тая ваксина......знаеш ли, колко е 1/3 от света........?
12
1
 
4
 
! Отговори
3526 преди 3 години
Някои правителства въвеждат привилегии за ваксинирани, явно руснаците не са изключение. Навсякъде има хора, които не искат да се ваксинират. Навсякъде има хора, които са убедени, че този вирус е създаден като оръжие. Навсякъде има и техни опоненти, които се ваксинират. Бъдещето ще покаже действителното въздействие на ваксините. Засега не се отбелязва намаляване на броя на заразените, което е целта на ваксиннацията. До момента може да се отчете ръст на печалбите за производителите на ваксините