Керемедчиев: Във фокуса на руското разузнаване е НАТО, не армията ни

Влизаме в период на студена балканска война, прогнозира той
24 мар 2021 12:13, Анисия Иванова
226
Керемедчиев: Във фокуса на руското разузнаване е НАТО, не армията ни
Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Черно море ще стане една от конфликтните точки в следващите години, заяви Милен Керемедчиев, бивш заместник-министър на външните работи, в предаването „Бизнес старт“ с водещ Живка Попатанасова.

„Забелязва се едно дислоциране на военни сили от Запад на Изток и се увеличават ученията в региона, като от март до юни на Балканите ще се проведе едно от най-мащабните учения за стиковане на силите. Това показа решимостта на НАТО за повишаване на боеспосоността на армиите на Изток. Русия също повишава капацитета си в Черно море, като премести кораби от Северно към Черно море“, обясни Керемедчиев.

"Фокусът на НАТО се измества от Турция към Гърция, България и Румъния“, допълни той.

Още по темата

По думите му не превъоръжаването на армията на България е във фокуса на руското разузнаване в момента, а тези нарастващи координационни учения.

„Влизаме в един период на студена балканска война“, заяви още Керемедчиев.

"Винаги, когато демократите са на власт в САЩ, се забелязва изостряне на отношенията с Русия и допирната точна е Европа и България е на предни линии бидейки на източното кило. От тази гледна точка ясно се вижда увеличаване на натиска върху руските интереси в региона и Европа ще се превърне в плацдарм на противоречието между Вашингтон и Москва", допълни Керемедчиев.

„Забелязваме много рязка ескалация на противопоставянето след встъпването в длъжност на Джо Байдън. Той нарече Путин с епитети, които не са използвани никога досега“, каза гостът пред Bloomberg TV Bulgaria.

Според Керемедчиев ще станем свидетели на увеличение на санкциите срещу „Северен поток 2“, като САЩ ще направят всичко по силите си проектът да не бъде завършен.

"Подобно нещо се очаква и за „Южен поток“, тъй като това са вратите на руското влияние в региона", смята гостът. Това противопоставяне ще доведе и до противоречие и между европейките съюзници в НАТО.

Целият разговор - във видеото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


226
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
149
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Александра Фейгин, кратка програма, 60 бала, 8 място.
148
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 147Нали имаме "ракети", "самолети", "танкове" все "секретни" данни от които да крадът "шпионите", Рашата се изплаши и плати 2 000 лв. на първия срещнат семкаджия....:))) Ако някое *** ми опонира, нямаме достъп до секретните проекти на НАТО :))
147
1
 
3
 
! Отговори
Берия преди 3 години
До ПутинВова, много си се размекнал, едно време такива дето петняха Партията .....
146
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 144"Акцията в църквата Света Неделя беше анти-терористична операция срещу терористите които на 9-ти юни всеха с терор и преврат властта и потопиха България в кръв.""Антитерористична операция" срещу Царя на България, нейната интелигенция и Генералитета.То, вярно, че червените сте неграмотни, но това ....
145
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Избиването на цивилно население по време на война е военно престъпление. САЩ пускаха бомбите над цивилни невъоръжени български граждани, а не над военни обекти. Според Женевската конвенцив това е военно престъпление и САЩ са военно-престъпници. А за благодарност българските васали издигнаха в центъра на София паметник на американските пилоти които убиваха с бомби български деца.
144
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Ха-хаКой нормален българин би участвал във война срещу Русия---Война с Русия не може да има с участие на хора. Ако има война с Русия, тя ще бъде с ракети. Но българите могат да започват да мразят Русия за да се мотивират да бъдат пушечно месо във войната, защото първи ще бъдат ударени тези които са наобиколили с военни бази и радари Русия.
143
9
 
12
 
! Отговори
Руски трол преди 3 години
Товарищ Путин, разрешете да напусна за 1 час бойния си пост срещу американската сгaн, че от денонощното стояне на стола пред компютъра съм се вмирисал на нещо подобно на вашето име.
142
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Я бе -КОЙ обяви война на Съединените щати декември 1941г. непосредствено след бомбардировката на японците над Пърл Харбър.Правилно-БЪЛГАРИЯ...Айде у лево.....
141
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименАкцията в църквата Света Неделя беше анти-терористична операция срещу терористите които на 9-ти юни всеха с терор и преврат властта и потопиха България в кръв.
140
4
 
7
 
! Отговори
до Чебурашка преди 3 години
Чебурашкин, Чебурашкин..., русофобията ти е патологична!30 години след разпадането на СССР и соц. "лагера" хора като теб (нищо лично!) продължават да търсят вината в една отминала химера!Вместо да запретнем ръкави и да преобразим живота си, ние продължаваме да си търсим оправдания!А, може би, вината е в нас самите, а???
139
2
 
4
 
! Отговори
V преди 3 години
До ЧебурашкаТрябва да си много пр.о.ст за да спориш с Хитлер при положение че него го няма вече :)))Аз не казвам че това ще се случи а че това винаги са били страховете на запада ;) според техните водачи .Хитлер предрича че заради лошо управление и материализъм САЩ ще бъде завладян от жълтата раса ;) Сам си прави изводите колко е познал и не познал Хитлер
138
6
 
8
 
! Отговори
Ха-ха преди 3 години
Кой нормален българин би участвал във война срещу Русия???И то не толкова заради топли русофилски чувства,а поради здрав разум.Естествено,има едни евроатлантически откачалки,дето напират,ама би било прелюбопитно да ги видим на фронта-Роско Плевнята,Шкембе войвода,Джамбо-Пиратката,Ленчето с кремчето,Монката Паси и други такива топ-ид*и*оти.За Баце е ясно-той си го каза в прав текст-почне ли война веднага ще избяга.
137
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До VЩе се съглася с трола, донякъде разбира се :) Ние и славяни е нещо средно м/у племето българи което е било съвсем различно от варягите (викингите) и останалите племена, но имаме много общо като култура, донякъде като манталитет :)) Хитлер си е бил луд за вързване, въпреки че донякъде му се възхищавам, не за друго, ами защото е луд който е промил немския народ да се бие за "превъзходство" и разширяване на немския хабитат....:)) Сега,че сме им дали азбука и религия, говори че имаме общи неща
136
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен"Комунистите взривиха православния храм Св. Неделя в центъра на София"САЩ бомбардираха България без никаква военна причина и разрушиха София като избиха почти 5 хил невъоръжени цивилни български граждани.
135
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вярвате ли, че таз керемида ще ви каже нещо умно?Не си губете времето. Отворете сайта на ISU и вижте световното първенство по фигурно пързаляне. След 10-15 минути ще се насладим на програмата на нашето момиче Александра Фейгин.
134
4
 
7
 
! Отговори
Чебурашка преди 3 години
До V.......... страхуват от панславизма и искат да го разбият на всяка цена..... Какъв панславизъм бе приятелю, кои от условно наречените "славянски държави" освен Беларус и Сърбия са заедно с Русия? По твоята логика има ПАНСЛАВЯНСКИ СЪЮЗ СРЕЩУ РУСИЯ. И в него се включват България, Полша, Чехия, Словакия, Словения, Хърватска, Черна гора и Македония!
133
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 124"Полша разруши православния храм Александър Невски в центъра Варшава ... "Комунистите взривиха православния храм Св. Неделя в центъра на София и до ден днешен смятан за един най-големите атентати в Европа.
132
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Руското оръжие изпълнява основната функция за защита на страната. Благодарение на съвременните оръжия руската армия е сред петте най-добри армии в света. Русия се чувства абсолютно самодостатъчна, уверена и спокойно гледа в бъдещето.
131
5
 
1
 
! Отговори
V преди 3 години
До ЗозоТова което казвам го има черно на бяло пред четири подписали се свидетели че са думи на Хитлер а не на ,,експерти,, Той също така предрича че ако Германия загуби войната Ще има две суперсили които ще се хванат за гушите САЩ и СССР .Германия не трябва да взема страна в спора защото едните са американски евреи а другите евреи болшевики (Хитлер не е знаел че Германия ще бъде поделена) Той прдрича че болшевиките ще паднат от валст и ще бъдат заменени от панславизъм Много опасен за Германия
130
7
 
2
 
! Отговори
toti преди 3 години
А ква се оказа тя...пак се осрахме....те били агенти на нато и германияяя,ами сегаааа...