Русия забрани отъждествяване ролите на СССР и на нацистка Германия

Забранено е да се отрича решаващата роля на съветския народ в победата
1 юли 2021 14:18, Елка Василева
264
Русия забрани отъждествяване ролите на СССР и на нацистка Германия
Снимка: архив, БГНЕС

Руският президент Владимир Путин подписа закон, който забранява публично да бъдат отъждествявани целите, решенията и действията на Съветския съюз и на нацистка Германия през Втората световна война, а също и да се отрича решаващата роля на съветския народ в победата над фашизма, предаде ТАСС.

Авторите на текста изтъкват, че е недопустимо да бъдат приравнявани действията на "защитниците на Родината, дали живота си в борбата за нейната свобода и независимост, действията на войниците освободители с насочените към унищожаване на народите действия на войниците окупатори, признати за виновни в престъпления с присъда на Нюрнбергския трибунал".

Санкции за нарушителите на този закон все още не са определени, посочва БТА.

Руският президент подписа и закон, който забранява да се показват публично като "екстремистки материали" изображения на лицата на нацистки военни престъпници, защото това "оскърбява многонационалния народ и паметта за жертвите от Великата отечествена война".

Забранява се и разпространението на изказвания на лидери на организации, признати за престъпни от трибунала в Нюрнберг. Изключение правят случаите, в които се формира негативно отношение към идеологията на нацизма и няма признаци той да бъде пропагандиран или оправдаван.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


264
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
195
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Путин бил забранил нещо на руснаците, ама не е ясно кво. Водка Сталин може да има, ама водка Гитлер не. Нищо че е спорно кой от тях е избил повече руснаци.
194
4
 
11
 
! Отговори
Жиб. преди 2 години
Забрани ама нямааа- червеният фашизъм бе много по-опасен от кафявия, а решаваща роля за победата над фашизма изигра американския президент Рейгън- не този или онзи народ! И още нещо - да се благодАри дерибейчето Путин, че Рейгън не е вече президент - инак бързо щеше да види дебелия край на тоягата и звезди посред бял ден!
193
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Злобното бяло човече от атлантическия етнос ще си ходи. Не толкова белите сънародници ще изчезнат първи. Така трябва!
192
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
211:Споко! Има 9-то юнско дежавю. Някой пътник във времето е объркал нещата. Вероятно в друго измерение всичко е о.к.
191
0
 
6
 
! Отговори
ББ преди 2 години
и кога Свобода за гражданите на Руската Федерация,кога те ще налагат дневният ред...г-н Путин...служите на Народите на Русия,кога ги попитахте как искат да живеят...и да работгите за това...до кога врагове г-н Путин...враговете не ви носят нищо добро...справка Историята Ви!!!в 21 век се държите като ....
190
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен...много ментално прецакан народ...се отнася за нас горките и за европейците те са по зле и от нас дори.
189
3
 
9
 
! Отговори
ББ преди 2 години
До Анонименограничени...ВСВ без намесата на САЩ бе сигурна победа за Хитлер...САЩ спряха "лошите фашисти"преплуваха децата им океана и ,умираха за да сте свободи,пращаха ви суровини,самолети,танкове,гориво...въпроса не е в това...поклон...въпроса е от тук натакък накъде?...с лукашенко въздушният,с ердоган свалил руски самолет...с китайците използващи всячески руснаците в опит да вземат превъзходство...недалновидно забравили силата на Съюзниците на САЩ...Свободата и стремежа към Справедливост
188
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да оставим Ръководството на сатана, но да видим нещата от истинската им страна. Каква е тая неистова омраза към Русия аз лично не мога да разбера. Всеки честен човек, който не смее да пише във форума, но се е качвал на Шипка е видял лобните места на загиналите русначета за нашата свобода. Има даже князчета, почти деца на по няма и двайсе години са, но са загинали с чиста душа, а тука пишат продажници и неблагодарници, ако съм на Путин ще ви унищожа цялата предателска пасмина.
187
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Г-да, руснаци, ако още игнорирате България, ученията на НАТО в Черно море ще станат ежедневие и не само ученията. На вас ви трябва България. Винаги, когато сте били с България, сте били в подем, защото България е вратата ви към Европа. България може да бъде много повече от врата.
186
11
 
4
 
! Отговори
До кРРИМ НЕ Е РУСКИ преди 2 години
Хкрементче, в Червената армия наименованието на фронтовете е по географски, а не по национален принцип. Само кретеноидите ни знаят това! Като няма Руски фронт, значи руснаци не са воювали, тъй ли? Ще бъдеш много изненадан, ако разбереш, че украинците са руски народ. И че сегашните напъни да се разделят едните от другите е форма на пълна иидиотия! И защо рипате само на велисоросите?През септември 1944 у нас са били разквартирувани руснак, узбек и грузинец от 3 Украински фронт.А КРИМ Е РУСКИ!
185
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
комунизма е много по-вреден от фашизма, исторически.
184
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До МитодиАндреивци не си прав нито на йота. Много си вреден.
183
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До кРИМ НЕ Е РУСКИ..РИМ НЕ Е РУСКИ но Крим е руски.
182
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До МитодиАндреивци... Сложих ти плйс по по грешща но не го заслужаваш минус ти.
181
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Западна Европа подкрепяше фашизма................. Подкрепи фашизма на Франко и превратът на Франко още 1936 година................. За Западна Европа имаше добри и лоши фашисти. Лошите фашисти бяха Хитлер и Мусолини. ..........Добрите фашисти бяха Франко, Пиночет, Салазар.
180
7
 
9
 
! Отговори
БГ патриот преди 2 години
Имам въпрос към колегите патриоти от форума - Нашите управляващи замисляли ли са се какво ще се прави с 250-те хиляди руснака в България при един евентуален конфликт между НАТО и Русия? Това са 250 хиляди потенциални диверсанти и шпиони. Надявам се да има план за въдворяването им в концентрационни лагери до завършването на бойните действия. Така хем ще ги държим под око, хем ще работят да си изкарват прехраната.
179
6
 
10
 
! Отговори
Гай Баньо преди 2 години
Искам всеки доблестен руско комунист,да отиде в Украйна и да обясни,защо руските комунисти убиха милиони украинци от глад.Тука не успяха да ни уморят от глад,но сломиха духа на поколения българи с промиването на мозъци с руска пропаганда.Само лоши неща пожелавам на руските мъжици.Нищо хубаво да не им се случва.Дано американците изсипят всяка една бомба над градовете им. и да не пожалят дори деца и жени,както те не пожалиха украинците.Ако има карма на този свят дано да им се върне 5 пъти.
178
2
 
7
 
! Отговори
СССР=Фашизъм преди 2 години
Имам мнение по темата но засега се въздържам от коментар.
177
6
 
9
 
! Отговори
кРИМ НЕ Е РУСКИ преди 2 години
Каква победа на Русия като червената армия на 80% не са руснаци а момчета от поробените народи в руската империя. До Берлин стига 3-и украински фронт от украинци.
176
2
 
10
 
! Отговори
МитодиАндреивци преди 2 години
Те щот комунистите и СССР само свобода и истина раздаваха.В концлагерите на германците беше пълно с негерманци,а в на съветите беше пълно с руснаци.Такава свобода и истина ги пожелавам на теб и цялата ти рода.Плюя на измекярската ти свобода,робе!Плюя на Сталин,Путин и изобщо всеки ненормален комунист нечовек,който за власт и рубли убива собствените си братя и сестри.