Руски бизнесмени искат неваксинираните да бъдат уволнявани

Повечето ръководители обаче са готови да наемат неваксинирани
9 авг 2021 14:40, Петя Славова
63
Руски бизнесмени искат неваксинираните да бъдат уволнявани
Снимка: БГНЕС

Една трета от руските компании смятат, че служителите, които са отказали да бъдат ваксинирани срещу коронавирус, трябва да бъдат уволнени. Това показват данните от социологическо проучване, проведено през юли сред 1626 представители на малкия и среден бизнес в Русия: 414 ръководители и 1 212 служители.

Още по темата
Една трета от ръководителите на руски компании (34,6%) смятат, че служителите, които са отказали да си поставят ваксината, трябва да бъдат уволнени. 24,8% от тях са отбелязали, че това трябва да се направи само в случай, че човекът няма уважителни причини за отказ от ваксинация.

5% са готови да се откажат от такъв служител, защото се страхуват от глоби. 65,4% са на обратното мнение и не подкрепят уволненията на служители, защото са се отказали от имунизацията.

Половината от ръководителите (54,6%) са готови да наемат на работа неваксиниран работник. 33,3% са отбелязали, че наличието на ваксина дава допълнително предимство на кандидата за работа. 12,1% не са готови да вземат на работа неваксиниран човек.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


63
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Май скоро ще горят офиси
56
1
 
4
 
! Отговори
Хм! преди 2 години
Върнаха трудовите отношения 100 г назад. За правата на работниците кръв се е ляла. Ако трябва, пак ще се лее.
55
0
 
2
 
! Отговори
Рамзан Кадиров преди 2 години
До ЩерюНай-добре е всяка седмица!
54
0
 
3
 
! Отговори
Направо Екзекутирани преди 2 години
Гледам зора на хората с власт и богатите това ми мяза на чистка а не да е ваксинация.По сценарйи Илюминати искат 50% от населението да "изчезне" Нов Световен Ред помните ли? И повечето мисят това за конспирация но дали?
53
0
 
2
 
! Отговори
до 53 преди 2 години
е и, все едно камъни ще мъкнат
52
1
 
7
 
! Отговори
Щерю преди 2 години
След 6 месеца отново трябва да се ваксинират - и после пак...
51
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Жалко, че не могат да кажат нищо конкретно, нито да обяснят защо" - Коментарите са много кратки. Автоматизация и роботизация т.е. сериозна безработица, намаляване на CO2 (декарбонизация на икономиката), базов доход за безработните (световен икономически форум 02.2020), намаляне на консуматорите с цел запазване на изчерпаемите ресурси за по-дълъг период от време и т.н. и т.н. ... Като начало виж монумента Скрижалите на Джорджия. Планът е мнооого стар... Който търси намира, другите се боцкат...
50
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Ще си получите наградата, ако доживеете. Пък мислещ, за теб явно е силно казано." - ОК, тогава да попитам колко професии ще изчезнат в следващите 15-20 години заради автоматизация? Как светът може да функционира спокойно с примерно 50% безработни? Целта за намаляване на CO2, целта за базов доход за безработните и целта за възможно по-ниска безработица, за да не се изплащат много пари за базов доход, се постигат чрез намаляване на населението. Който иска да мисли, останалите се ваксинирайте...
49
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 46 "След 10-ина години антиваксърите ще получим наградата си..." Ех, всички анти-ваксърчета гворят тайнствено за някакви страшни последици за ваксинираните, като периода варира свободно между "след някой и друг месец" и "по-нататък". Жалко, че не могат да кажат нищо конкретно, нито да обяснят защо .... като римплянките, които кълнат, защото не са им дали с'тинки. :)))) Горе долу сте и на това ниво :)))
48
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 48 "айде да видим кой ще им работи като са толкова отворени" Всички, които имат нужда от работа. :)))))
47
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
айде да видим кой ще им работи като са толкова отворени, щели да ме принуждават с уволнение да се ваксинирам......алооооо, къде се намирате бе ей.....кой го интересува за работата дето предлагате, освен това че отсреща получаваме некво подаяние като заплата...не ви трябват само компютърджии, имате нужда и от бачкатори....
46
1
 
1
 
! Отговори
До 46 преди 2 години
Ще си получите наградата, ако доживеете. Пък мислещ, за теб явно е силно казано.
45
12
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Всъщност въпросът е много по-обхватен! Що за човек си ако отказваш ваксина , какви бръмбари и конспирации имаш в главата си, каква отговорност имаш към обществото и прочие изводи." - Отговарям ти с една дума - мислещ! Понеже ти не спадаш към тази графа, няма да ти обяснявам защо е така. Просто ще те посъветвам да си биеш ваксината и толкова. Ако вече си го направил си бии 3-4-5-100-на доза и толкова... Не мисли, боцкай се. След 10-ина години антиваксърите ще получим наградата си...
44
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
до 39 и 42 - И аз съм се замислял. Живея в Родопите. Роден съм там и съм израстнал там, но около 15-ина години живях първо в Германия (9г.) и после в София (6г.). От 03.2020 работя онлайн и отново съм си в истинското вкъщи. Познавам доста хора, които биха живяли в едно подобно общество, ако пЛандемиците ни принудят. Ако се стигне дотам, ще трябва да се обединим. След като пЛандемията приключи, вероятно няма да е нужно да продължаваме с изолацията, така че... Звучи налудничаво, но е вариант...
43
13
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всъщност въпросът е много по-обхватен! Що за човек си ако отказваш ваксина , какви бръмбари и конспирации имаш в главата си, каква отговорност имаш към обществото и прочие изводи.
42
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А защо не попитат руските граждани, дали искат фирмите на тези 34,6% бизнесмени да бъдат национализирани? Да направят един референдум по тази тема. Щом тези руски бизнесмени искат да отнемат хляба на неваксинираната част от народа, то е редно неваксинираната част от народа да отговори със същото и да опита да отнеме хляба на въпросните бизнесмени. Глас народен, глас божии. Каквото решат хората на референдума, това... :)
41
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
39 - аз също почвам да се замислям, както и много други хора. Не могат да те уволнят законно по такава причина, така че ако искат да те изхвърлят със сигурност ще трябва да се бръкнат, а мен това идеално ме устройва. На никой не му се работи за разни диктаторски фирми.
40
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Това не е медицински експеримент!" - Е как да не е, след като дори и производителите на ваксините казват, че те са още в експериментален стадии. Щом нещо е в експериментален стадии, значи е експеримент. Освен това чл. 29 т. 2 на нашата Конституция е причината да се изисква подписването на информирано съгласие, преди ваксинация с Ковид-ваксина. За тези ваксини, които вече не са в експериментален стадии не се изисква ПИСМЕНО съгласие. Който иска да е опитно мишле безплатно да се подписва...
39
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Както българските! Не ме учудва!
38
1
 
13
 
! Отговори
Летеца Кемиал Трейс преди 2 години
Щяли да уволняват, ами хайде, сма кой ще работи? И що си мислят, че ми се ходи на работа? Скоро един познат ме убеждава ше да почнем да правим общество в обществот, всеки да допринася с това което може, общество без пари. Почвам да се замислям!