Русия увеличава доставките на газ при пускане на "Северен поток 2"

Путин обвини енергийната политика на ЕС за газовата криза
22 окт 2021 08:16, Елка Василева
121
Русия увеличава доставките на газ при пускане на "Северен поток 2"
Снимка: архив, БГНЕС

Русия може да увеличи доставките на природен газ за Европа, когато Германия одобри газопровода "Северен поток 2", заяви руският президент Владимир Путин, цитиран от Ройтерс.

Пред участниците в годишната среща в Сочи на Международния дискусионен клуб "Валдай" Владимир Путин заяви: "Първата тръба на "Северен поток 2" е запълнена с газ. Ако германският регулатор разреши доставките утре, то те ще започнат вдругиден. Седемнайсет и половина милиарда кубични метра.До края на годината ще завърши технологичната работа по запълването на втората газова тръба на “Северен поток 2”. Общият обем е 55 милиарда кубични метра," каза руският президент.

Още по темата

Путин обвини енергийната политика на Европейския съюз за газовата криза и рекордно високите цени на суровината.

Европейските газови пазари сега изпитват недостиг на 70 милиарда кубични метра газ, каза руският президент. Той обърна внимание, че това е станало, въпреки че Русия е увеличила в последно време своя износ.

Руският президент предупреди за потенциален недостиг на петрол през идните години заради ограниченията пред инвестициите в сектора. Възможно е в бъдеще да дойде в момент, когато световното търсене на петрол ще се увеличи, но суровината няма да е налична, предположи той.

Путин коментира и стратегията на Европейския съюз за Арктика, която предвижда забрана на добива на енергийни ресурси в района.Той добави, че Русия е готова за диалог на базата на международното право, но в същото време предупреди: "Ако някой отвън се опитва, заобикаляйки тези международно признати документи, да ограничи суверенното ни право да се разпореждаме със собствената си територия, то това е покушение с негодни средства," каза Путин, цитиран от БНР.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


121
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
61
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До до 66/68 "абе тва русофобите хем мразите Русия" Бъркаш омраза и съжаление. Европейците гледат със съжаление на поредния опит на Империята на Злото да си показва зъбките. Точно както нормален гледа умствено изостанал: има опасност, но като цяло нещата са ясни.
60
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До до 66/67 "Едно време кашкавала е бил чужд, а днес газа си е руски." И в двата случая комунистите са се "облажвали" за сметка на някой друг. Тук само се пазариш за това как са откраднали. :)))) Не знам какво е "щяло", но дори руснаците са съгласни, че нарочно предизвикват системна криза в снабдяването с газ. Разбира се, това няма да остане без последици за Русия. :)))
59
2
 
19
 
! Отговори
до 66 преди 2 години
абе тва русофобите хем мразите Русия, хем сте за либерален пазар и въпреки това искате подаръци от Русия. Е Орбан си издейства ама той е държавник не куче на каишка.
58
2
 
19
 
! Отговори
до 66 преди 2 години
нещо не ти се получи антируската опорка. Едно време кашкавала е бил чужд, а днес газа си е руски. Пазар бе пич. Нали САЩ и Катар щяха да залеят Европа с газ от танкери газовози. Къде са танкерите, в Китай , що бе, Путин ли ги прато там....слушам
57
15
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 65 Еххх, тежко е да си русфил и да се опитваш да намериш аналогия, където я няма, за да пропуснеш очевидната такава: едно време комунистите обираха мандрите, а сега Путин ви обира стинките за газ.
56
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мдаа старата песен на нов глас. Едно врем комунистите обираха мандрите, сега ЕССР *** обират хората с енергиен рекет и ги плашат със зараз и умряло плашило от времето на СССР.
55
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хубавото е, че си пренастроих миналата година. Производството на 10 мм сапунисано въже. Близката петилетка ще има голям преразход, а и общите работници го плетат с радост и качестено за да не се късат в сублинните моменти, които настъпват на хоризонта.
54
8
 
7
 
! Отговори
Полюции преди 2 години
До Анонимен "Защо все се правите на неразбрали? Русия изпълнява точно своите договорни задължения. Но на вас явно ви е изгодно да се правите на ощипани моми." Аз говоря за мечтите ви, до какво ще доведе кризата, не за това какво прави Русия, но, както обикновено, полюциите на русофила винаги са неразривно свързани с кораба майка. Ти му говориш, то рупа ли рупа.
53
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
за цените на тока и газта да не забравите да благодарите на "Зелените" от Брюксел!
52
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 57 "Ало оня с конференцийките. Общите работници са по-нормални от вас и вършат повече работа и честно си заработват кинтите." Мдаааа. Положението с акъла е трагично. Не сте мръднали от Средновековието.
51
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тази светлосинеока дипломатическа персона от американската кохорта преди 10 дни беше на посещение в Москва, мечтаеше да отваря вратите на кабинетите в Кремъл с крак, гореше от желание да викне "да го ду-хат бандерлогите" от високия балкон на висотката на Лубянския площад, но получи от руските власти отворот-поворот и си тръгна с празна кошница.
50
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 56 "верно голям зор им даде да съборят Европа на колене" Само някой, който си няма идея какво е било в Европа и какво е сега говори простотиите на русофилите. Буквално си нямаш идея за какво говориш. То не е и чудно де. Съшите хора разправят за "***", когато в Европа хората си гледат семействата в ПЪТИ по-добре отколкото големите "мъже" в България.
49
0
 
23
 
! Отговори
9К51 преди 2 години
Русия предлагаше на Европа дългосрочни договори с определяне на цената на база петролните продукти. Европата зор .. борсови цени, та борсови цени ето до къде се докара 1500$ за 1000 кубика. Цената на азерския газ е по-ниска, защото е определена по "петролната" формула. Дори сега Турция получава руски газ по 270$, не по 1500 ... та за тези цени са виновни брюкселските чиновници.
48
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ПС. Ало оня с конференцийките. Общите работници са по-нормални от вас и вършат повече работа и честно си заработват кинтите. Виждам че ги презирате, каКТО КАЗАХ СТЕ ЛЮБЕЗНИТЕ ЛИЦЕМЕРИ МРАЗЕЩИ ХОРАТА. А ии сега плачкате и за презрените шофьори на торове щот на Коледа няма да има черно хайверче и Шампанско. :)))))))))))))
47
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До АнонименДа бе виждаме колко труд положиха да скапят тотално Европа само за едните премии, комисионни и прочее облаги. Верно голям зор им даде да съборят Европа на колене и почти успяха, но хората осъзнаха какво става и скоро ще въздават повсеместно справеедливост и възмездие. И верно се влачите по тез конференцийки само да плюсскате, поркате и зловредствате. Е краят дойде. Скоро ще си врете ЕС бМанифест там където требе.
46
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До *** Защо все се правите на неразбрали? Русия изпълнява точно своите договорни задължения. Но на вас явно ви е изгодно да се правите на ощипани моми.
45
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До sdМожеше, ще, може би, ама колата се обърна. Пътища много ама само на конференции за дегустация на вина от пияните брюкселски дебелосер-ковци. А сега кои са сатрапите, освен в Масква?
44
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 50 Само някой общ работник може да си помисли, че на конференция се ходи "на софра", вместо да разбере, че зад тия неща стои огромен труд. Дегустацията е само финал на много работа, и, същевременно помага на местни винопроизводители, които също семейства хранят, но на Гааааа-ньо всичко му е "келепир". А такива като теб живеят с идеята за "справедливостта на диреците" защото сте неграмотни и не знаете историята, нищо че я цитирате.
43
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 41 СП-2 не трябва да се въвежда в експлоатация, а ревете, че няма газ. Сложна ви е логиката, господа.
42
18
 
5
 
! Отговори
sd преди 2 години
Европа вместо да строеше СП2, можеше да направи терминали за втечнен газ и тогава да иска САЩ отново да я спасява!!! След дъжд качулка се сетили, че путин е лъжец.