Путин отсече: Минските споразумения вече не съществуват

"Руската федерация не може повече да търпи геноцида над населението на Донбас"
Обновена: 22 фев 2022 19:31 | 22 фев 2022 19:30, Красимир Ангелов
309
Путин отсече: Минските споразумения вече не съществуват
Снимка: БГНЕС

"Русия през цялото време е била заинтересована от изпълнението на Минските споразумения, тъй като документът е бил резултат от постигнат компромис". Това заяви руският президент Владимир Путин пред журналисти като добави, че споразуменията вече не съществуват.

"И затова искам да подчертая още веднъж, че ние бяхме заинтересовани от прилагането на този пакет от мерки, защото той бе резултат от компромис", подчерта държавният глава.

Още по темата
Той припомни, че е сред авторите на този документ от името на Руската федерация.

"Украинските власти публично заявиха, че няма да изпълняват споразуменията от Минск, а Руската федерация не може повече да търпи геноцида над населението на Донбас. Киев сведе до нула всички усилия за изпълнение на споразуменията, те бяха "убити" от украинското ръководство много преди признаването на Донецката и Луганската народна република", заяви Путин, цитиран от БГНЕС.

По-рано днес Русия обяви признаването на Донецката и Луганската народни републики, като президентът Путин отбеляза, че това е трябвало да стане "отдавна". Решението беше посрещнато с ответна реакция от САЩ, Великобритания и ЕС, които обещаха да наложат санкции срещу Москва.

Русия призна независимостта на републиките, изтъквайки неуспеха на украинските власти да сложат край на конфликта в източната част на страната, като се придържат към споразуменията от Минск, подписани през 2015 г. специално за тази цел. Президентът Владимир Путин твърди, че Киев е избрал да разреши конфликта с военни средства.

Путин заяви, че признава границите на цяла Източна Украйна и призова за "демилитаризация" на страната, съобщи АФП.

"Всичко гореспоменато може да бъде преобърнато за една секунда, ако нашите така наречени партньори въоръжат с модерни оръжия днешните киевски власти. Ето защо най-важното е да се знае степента на демилитаризация на днешна Украйна, тъй като това е единственият обективно контролируем фактор, който може да бъде наблюдаван и на който може да се реагира", каза Путин.

Той заяви, че "най-добре" ще бъде, ако Украйна се откаже от кандидатурата си за членство в НАТО и възприеме неутралитет.

"Русия е категорично против приемането на Украйна в НАТО, а най-доброто решение би било Киев сам да откаже да се присъедини към алианса", каза руският президент.

По думите му "демократичните държави трябва да признаят волята на жителите на Крим и Севастопол", а разполагането на войски в Украйна зависи от "ситуацията на място".

Ако е необходимо, Русия ще изпълни ангажиментите си за оказване на военна помощ на Донецката и Луганската народна република, заяви руският президент.

"Вчера подписахме споразумения и тези споразумения с Донецката народна република и Луганската народна република съдържат съответните клаузи, според които ще предоставим на тези републики съответната помощ, включително военна. Тъй като там има конфликт, с това решение даваме ясно да се разбере, че възнамеряваме да изпълним задълженията си, ако

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


309
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
185
11
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Един ден Путин, или наследникът му ще каже, Русия не може да допусне геноцид върху руското население по българското черноморие! "Говоря за Донбас, сещайте се Румъния и България!"
184
3
 
29
 
! Отговори
Татул до 208 преди 2 години
*** в Америка да видим няма ли да се придържаш към властта. По полицейска държава от нея не съм видял. И ако в Русия може да се изрепчиш на някой полицай, пробвай същото в Америка, да видим какво ще ти се случи, ако не те опушкат преди това.
183
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нашите събратя и съседи Македонците са умалено копие на Укрите!Измислени държави,Измислени нации с Измислена История и Измислени държавници с болни амбиции за самодоказване!
182
4
 
4
 
! Отговори
Бай Иван преди 2 години
В Европа сме толкова омешани че ако се подпукаме "купона" ще продължи 20 години.Путин освен вътрешно подсигуряван нищо друго не върши.
181
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ти до кога ще Питаш бре шебеек?Грабвай се и хуквай браниш Хохлите пък ако решиш може и Путяя да гътнеш от власт!
180
6
 
9
 
! Отговори
До 223 преди 2 години
Какъв сепаратизъм те гони,това понятие се отнася когато насреща имаш правен субект а не като в случая Измислената държава ОКрайна!
179
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
АЙДЕЕЕ МЕКИТЕ КИТКИ ПОЧНАХА ДА ТРИЯТ КОМЕНТАРИ.
178
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Минските споразумения. Тези споразумения Украйна никога не ги е спазвала.
177
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ами който нищо не е построил само унищожава.Да сте чули швейцарците някъде някога да са унищожавали нещо? Тези хора явно познават цената на съзиданието.
176
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Естествено, че не съществуват. Русия ги смачка още когато тъмните зелени човечета влязоха в двете украински области, за да подпомагат сепаратизма.
175
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
до благодарен на САЩ - ЧЕ НИ НАПРАВИХА БЕДНИ И ПРОSТИ.
174
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
до 210-къв подарък бе. Сащисаните пушилка дигнаха от бягане. няма ги там.
173
4
 
7
 
! Отговори
До 198 преди 2 години
Ами казвам, че Русия не се е уплашила да тръгне към Киев. Просто няма нужда. На тях им трябва да са до реката. Но никога не е късно да погледнат към Киев. Зависи от това доколко ще се провали проектът Украйна. Може даже да ги поканят
172
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Я другарят Путин да обясни исторически какви са тези нови републики. Откъде произлизат. Каква история имат. На какво основание ги "спасява"от Украйна. Смешна работа. До онзи ден се хилеха с министрите му как американците си измисляли,че ще нападнат Украйна и вече нападението се случи. Какво доверие ще има светът към тази държава повече. Ако не беше Нато Русия вече щеше да е на границите ни и да казва,че си връща териториите от Руско-турската война.
171
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Путин как точно избра запомняща се дата за началото на края на ЕСЕС и НАТО. 22.02.2022.
170
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 189 "Лошото за Русия е, че последствията от санкциите ще рефлектират върху обикновените хора." Грешиш, ще рефлектират върху обикновените хора в цяла Европа, върху нас. Не се радвай, русофобе, защото ти ще ги усетиш. Ток, газ, храни - всичко ще се вдигне с много. А ако доларът се срути (което е възможно, той сега се поддържа изкуствено) съвсем ще стане мазало в западния свят. Но няма как, за омразата се плаща, рано или късно
169
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Байдън не ми изглежда да е недоволен от действията на Путин.Защото дефакто по този начин Путин подари на американците цялата останала част от Украйна.
168
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Путин е един фосил от Студената война, също като Байдън. Първият бълнува за Светският съюз, а вторият, че се бори срещу него! Тия двамата трябва да ги затворят в една лудница, в една стая и там да вземат да се разберат кой е по-велик!
167
3
 
3
 
! Отговори
я по спокойно! преди 2 години
Глобалиста Клаус Шваб каза,че Куманизъма победи в цесия свят!Няма да имате нищо,ще спите в кашони от общината и ще сте щастливи.Чекистите ще раздават манжа на послушните ваксани зомбита!
166
3
 
2
 
! Отговори
?!? преди 2 години
Всяка държава вече може да има право да унищожи света, да се запасяваме с ядрено и водородно оръжие и да пращаме Планета в ада. Всички са изчадия. Бог да прости животните и другите гадини имали нещастието да бъдат на една планета с нас.