Путин отсече: Минските споразумения вече не съществуват

"Руската федерация не може повече да търпи геноцида над населението на Донбас"
Обновена: 22 фев 2022 19:31 | 22 фев 2022 19:30, Красимир Ангелов
309
Путин отсече: Минските споразумения вече не съществуват
Снимка: БГНЕС

"Русия през цялото време е била заинтересована от изпълнението на Минските споразумения, тъй като документът е бил резултат от постигнат компромис". Това заяви руският президент Владимир Путин пред журналисти като добави, че споразуменията вече не съществуват.

"И затова искам да подчертая още веднъж, че ние бяхме заинтересовани от прилагането на този пакет от мерки, защото той бе резултат от компромис", подчерта държавният глава.

Още по темата
Той припомни, че е сред авторите на този документ от името на Руската федерация.

"Украинските власти публично заявиха, че няма да изпълняват споразуменията от Минск, а Руската федерация не може повече да търпи геноцида над населението на Донбас. Киев сведе до нула всички усилия за изпълнение на споразуменията, те бяха "убити" от украинското ръководство много преди признаването на Донецката и Луганската народна република", заяви Путин, цитиран от БГНЕС.

По-рано днес Русия обяви признаването на Донецката и Луганската народни републики, като президентът Путин отбеляза, че това е трябвало да стане "отдавна". Решението беше посрещнато с ответна реакция от САЩ, Великобритания и ЕС, които обещаха да наложат санкции срещу Москва.

Русия призна независимостта на републиките, изтъквайки неуспеха на украинските власти да сложат край на конфликта в източната част на страната, като се придържат към споразуменията от Минск, подписани през 2015 г. специално за тази цел. Президентът Владимир Путин твърди, че Киев е избрал да разреши конфликта с военни средства.

Путин заяви, че признава границите на цяла Източна Украйна и призова за "демилитаризация" на страната, съобщи АФП.

"Всичко гореспоменато може да бъде преобърнато за една секунда, ако нашите така наречени партньори въоръжат с модерни оръжия днешните киевски власти. Ето защо най-важното е да се знае степента на демилитаризация на днешна Украйна, тъй като това е единственият обективно контролируем фактор, който може да бъде наблюдаван и на който може да се реагира", каза Путин.

Той заяви, че "най-добре" ще бъде, ако Украйна се откаже от кандидатурата си за членство в НАТО и възприеме неутралитет.

"Русия е категорично против приемането на Украйна в НАТО, а най-доброто решение би било Киев сам да откаже да се присъедини към алианса", каза руският президент.

По думите му "демократичните държави трябва да признаят волята на жителите на Крим и Севастопол", а разполагането на войски в Украйна зависи от "ситуацията на място".

Ако е необходимо, Русия ще изпълни ангажиментите си за оказване на военна помощ на Донецката и Луганската народна република, заяви руският президент.

"Вчера подписахме споразумения и тези споразумения с Донецката народна република и Луганската народна република съдържат съответните клаузи, според които ще предоставим на тези републики съответната помощ, включително военна. Тъй като там има конфликт, с това решение даваме ясно да се разбере, че възнамеряваме да изпълним задълженията си, ако

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


309
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
125
11
 
9
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
ФАЛШИВИЯ ПУТИН ЩЕ УМРЕ ДО КРАЯ НА ГОДИНАТА НАЙ-ВЕРОЯТНО УБИТ ОТ СВОИТЕ ВИСОКОПОСТАВЕНИ ДРУГАРИ, ЗА ДА СЕ ЗАПАЗИ РЕЖИМА!!! :D И ТОВА НЕ Е КОМЕНТАР ЗАЩОТО МИ СЕ ИСКА А ЗАЩОТО ТАКА СТОЯТ НЕЩАТА! ЗА ФАЛШИВИЯ *** ЖИВОТА НА ЗЕМЯТА ПРИКЛЮЧИ :D
124
21
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не съм предполагал, че един нeноpмалник ще обърне Европа с главата надолу, заради болните си амбиции на мегаломан. Запада е виновен, че му обръщаше, толкова внимание вместо да го натикат в мишa дy'пка.
123
3
 
16
 
! Отговори
Да напомня: преди 2 години
само допреди няколко дни словосъчетанието "Мински споразумения" беше персона нон грата в устите и умовете на защитниците на човешките свободи и международното право, Киев бе просто оглушал, онемял и в ступор по тази тема, а днес тия мили хора реват за денонсирането на онова, към изпълнението на което Русия призоваваше ежедневно, докато Украйна с обстрелите си държеше хората в Донбас в мазетата на къщите им / с цел поумняване, разбира се, а не за да ги избият!/ ....Иронично!
122
4
 
13
 
! Отговори
DDD преди 2 години
Айде да видим сега стиска ли им на краварите?... Слава России!
121
12
 
7
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
АЗ СЪМ ДОВОЛЕН!!! В МОМЕНТА ЦЕЛИЯ РЕЖИМ В КОМУНДЕЛИСТАН СЕ ТРЕСЕ ОТ СТРАХ :D КРИМ БЕШЕ САМО ЗАЛЪК КОЙТО НЕ МОЖЕ ДА СЕ ПРЕГЛЪТНЕ :D НО ДОНБАС И ЛУГАНСК СА ХАПКИ КОИТО ВОДЯТ ДО ЗАДАВЯНЕ! А ПРИ ЗАДАВЯНЕТО МОЖЕ ДА СЕ СТИГНЕ И ДО СМЪРТ НА РЕЖИМА ;D ТЪЙ, ЧЕ СУПЕР ДОВОЛЕН СЪМ, ЧЕ АНЕКСИРАХА ДОНБАС И ЛУГАНСК С КОЕТО СЕ ОПОЗОРИХА, ЗАЩОТО ДО СЕГА КРИМ БЕШЕ СПОРЕН А СЕГА ВЕЧЕ СТАНА ЯСНО, ЧЕ ВСИЧКО Е ОБИКНОВЕНА КРАЖБА :D
120
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Лоша работа!
119
6
 
15
 
! Отговори
Браво на Путин преди 2 години
Докато САЩ плячкосват и съсипват държави като Сирия, Ирак, България, Либия, Путин създава две нови държави на картата на света!
118
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До жиката САЩ таковаха и България с техни яничаре СДС ПП ИТН ДБ ГЕРП ДПС. ДСБ ДБГ .... Но Украйно е поголяма и не им стигна време да я разграбят.
117
2
 
13
 
! Отговори
Адмирации преди 2 години
Сега бензина като стане 5 лв за литър и Русия спре газта, половиневропа ще иска сама да се пресъедини към РФ! На бой се държи, но на глад и студ - не!
116
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен Да, има жесток геноцид там. Страшно е. Западната преса не публикува
115
3
 
19
 
! Отговори
Debo преди 2 години
Дано Путин дойде да освободи и България от всичката ***-пожарникари,чал..гари,грозни плешиви мутри, ***,пеевци и още куп знайни и незнайни
114
2
 
13
 
! Отговори
До111 преди 2 години
Ами Хитлер, Наполеон и др. преди тях вече са говорили от позиция на силата с Русия. Знаем резултата.
113
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Чак пък геноцид, меко казано се изхвърли.
112
1
 
11
 
! Отговори
Възмутен преди 2 години
До Анонимен "ДОГОВОРИТЕ С РУСИЯ НЕ СТРУВАТ ДОРИ ХАРТИЯТА НА КОЯТО СА НАПИСАНИ" Минските съглашения не са договор м/у Русия и Украйна, а касаят руското население в Донбас, като Украйна се ангажира да му даде известни права (например право да говорят на своя език, вероизповедание) и автономия, в границите на Украйна. Да се спре геноцидът над тези хора и да могат да имат нормален живот. Украйна и Западът активно саботираха обаче съглшенията и за 8 г нищо не беше направено. Дори обстрелът не спря
111
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Путин ще демократизира Украйна по Американаки модел..
110
2
 
18
 
! Отговори
жиката преди 2 години
САЩ банкрутираха Украйна.
109
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Русия сега ще започне да налива милиарди в Донецк и Луганск както направи в Крим, докато останалата част на Украйна ще продължат да се гърчат в мизерия. Русия има пари, европейците плащат висока цена за газ и нефт (цените ще растат, Шолц го гарантира като каза че "преустановяват" Северен поток 2) - диверсификации и алтернативи от 'нам къде си, зелени сделки, вятърни перки, соларни панели, водород - хахаха, смeшки!
108
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Краварите и евроЖендърете не РЕВААА така за Косово. Или действието е едно и също, но мерилото различно
107
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ами на Красавицата не й харесват. Зе на няколко пъти сам го каза. Кой би търпял тази подигравка да продължава? Русия ги търпя цели 8 години!!! Тези 14,000 жертви, дето ги пишат по ройтерс и сие са повечето граждани, и не са убити от руснаците, а от собствената им украинска армия! На САЩ им е лесно, ама всички напуснаха Украйна, значи, техният живот струва нещо, а украинският - не струва? Е, за това Путин сложи ред, пак без изстрел!
106
11
 
3
 
! Отговори
Владислав преди 2 години
Хвърляйте атомните бомби и да се свършва. Пиша от Австралия. Нас не ти интересува какво се случва по азиатско-европейски континенти.