Ядрената заплаха на Путин е заради провалените му планове

САЩ: Целта е да оправдае по-нататъшна проява на агресия
27 фев 2022 22:30, Анисия Иванова
750
Ядрената заплаха на Путин е заради провалените му планове
Снимка: БГНЕС

Решението на президента Владимир Путин да постави руските ядрени сили в състояние на повишена готовност показва, че настъплението му в Украйна не върви според плановете му, заяви германският министър на отбраната.

Съобщението "преминава друга граница" и "е свързано с факта, че неговата (на Путин) мегаломания за бързо сломяване на Украйна беше спряно от смелите и решителни действия на украинската страна", заяви Кристине Ламбрехт пред обществената телевизия ZDF.

Обявлението на президента Путин, че привежда руските ядрени сили в състояние на повишена готовност, беше осъдено най-категорично и от САЩ.

Още по темата

Представители на Пентагона заявиха, че това е ненужна стъпка и води до опасна ескалация, която повишава залозите за погрешни решения.

Те все още преценяват как ще бъде изпълнена заповедта на президента Путин и отказаха да кажат дали в отговор на това е променена позицията на собствения американски ядрен арсенал, който е най-големият в света.

Говорителката на Белия дом Джен Псаки заяви, че този ход следва модела на президента Путин да "произвежда заплахи, които не съществуват, за да оправдае по-нататъшна проява на агресия", съобщи БГНЕС.

Посланикът на САЩ в Организацията на обединените нации Линда Томас Грийнфийлд заяви, че усилията в ООН ще бъдат увеличени, за да се потърси отговорност от президента Путин за това, че продължава да ескалира войната по начин, който е напълно неприемлив.

По-късно днес тя ще участва в извънредно заседание на Съвета за сигурност на ООН.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


750
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
413
18
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дали ви харесва или не, дали вярвате или не Русия ще спечели войната с Украйна. И това не е само война с Украйна, но и война с НАТО, САЩ и ЕС. Може да не е отведнъж, но ще спечели войната. Да, ще бъде трудно икономически, но и това ще преодолее. Пък ние като "достойни" пудели на НАТО и ЕС ще врякаме и ще отнесем тоягата.
412
4
 
11
 
! Отговори
Луда работа преди 2 години
Живее в собствен свят. Обвинява запада че са хем нацисти, хем гей - едновременно! Как може да обвиниш държава с президент еврейн че е нацистска и да я чистиш с оръжие?! Колко от политиците му на путин са еврейни? Или нещо на думата нацист не и знае значението. Нацистите са хомофоби! Но в Русия ако задавате въпроси и кажете че в пропагандата на режима няма никакъв смисъл ще свършите като Навални.
411
5
 
17
 
! Отговори
шопендар преди 2 години
ПУТИН СТОРИ НА РУСИЯ ТОВА,ЗА КОЕТО СА МЕЧТАЛИ АМЕРИКАНСКИТЕ ПРЕЗИДЕНТИ И ЗАПАДНЯЦИТЕ ОТ ВСВ ТА ДОСЕГА.жалко за руснаците,пак ще плащат с години греховете на управниците си
410
1
 
14
 
! Отговори
Аз преди 2 години
уважавам руския народ НО мразя поредния смешен диктатор който ги управлява. Русия е диктатура. Една дума да кажеш срещу П..ткин и те вкарват в затвора. Излезеш на протест и те застрелват като куче... Няма как да подрепям такава държава. Преди 10г. нападна Грузия, сега се опитва да унищожи Украйна. Време е вече руснаците да го обесват.
409
9
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Поведението на Путин е в резултат на провалената дипломация на САЩ и ЕС. И то ще става още по-лошо. Когато изолираш едно бясно куче в ъгъла, то ще се бие със всички възможни средства. И колкото по-рано разберат, че проблемът не е в Путин, а е в тях, толкова по-скоро ще свърши тази братоубийствена война.
408
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Наредили се дечицата на амбразурата и се кефят на виртуалната война. Споко дечица, като изгреят слънчицата и спре интеренета и тока ще е леко късно да осъзнаете, че сами си го пожелахте. За софия има 6х450 кт.
407
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Путин......свършил си!!!
406
8
 
16
 
! Отговори
тодор живков преди 2 години
Oпорките вече не са важни , войната е факт , украинците се бият здраво , Кремъл е в цугцванг .
405
14
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това да обяви повишена готовност на стратегическите си ядрени сили е заради предложението от вчера на британските министри на отбранати и външните работи,НАТО да нанесяли превантивни яьрени удара..Това е истинана ,а не тези измислици които са написани тук в този пореден антируски пасквил.
404
10
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Украинците показват как се защитава свободата .
403
9
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя руски запартък съвсем е загубил връзка с реалността.Трябва му еди хубав голям и чепат майдан да го върне в реалността.
402
19
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мисля, че с тези неадекватни и агресивни икономически мерки на запада, на Путин няма да му остане друг ход освен да превземе Украйна и след това да продължи в Европа - което пък ще доведе до трета световна война без всякакво съмнение. Европа и САЩ трябва да се кротнат малко, инак целият свят ще пострада.
401
9
 
21
 
! Отговори
Малкия Диктатор преди 2 години
Ще бъде запомнен като масов убиец на братските народи на Украйна и Грузия. За да го харесваш този трябва да си умствено изостанал. В Украйна в момента умират етнически българи. Пак ли Америка и Европейския са виновни? Те ли бомбардират жилищните сгради? Те ли изпращам армия 10 пъти по-голяма да унищожи друга армия 10-пъти по-малка? Промити мозъци....
400
10
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Путин, тотално жалък си! Страхливец! Видя се великата ти армия- стана на пух и прах! Нямаш пари за нищо! Фалира и съсипа собствената си държава! Ако не беше толкова жалък да плашиш с ядрено оръжие, отдавна да са те измели от лицето на Земята! Само Франция и Великобритания ще те направят за смях! Да не говорим, ако се включи и САЩ.
399
11
 
24
 
! Отговори
D преди 2 години
Путин е един комплексиран диктатор. Видно е, че Хитлер му е бил идол и иска да бъде като него.
398
11
 
33
 
! Отговори
до 674 преди 2 години
Тази ли Русия уважавате и обичате!!! Която съсипва цяла държава по най-бандитски начин. И подкрепяте престъпления срещу човечеството!!!
397
24
 
13
 
! Отговори
До686 преди 2 години
Защо не те беше срам 7години,когато нео фашистите избиваха мирни жители в Донецк и Луганск?Защо не те беше срам,когато запалиха живи хора на Майдана,а между тях и българи?ЗАЩО не беше срам,че през наша територия минаха самолети бомбандирали Белград?Ако се случи нещо недай си боже ,нас,кой съсед ще ни приюти?
396
10
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Джуджа си живее в свой свят, както и нашите путинолюбители.
395
28
 
15
 
! Отговори
674 преди 2 години
Ами върви в америката, като не ти харесва в България! Ние в България сме минимум над 70 процента, които обичаме и уважаваме Русия! И помисли като мене колко хиляди са учили там и още два пъти по толкова са работили там и знаят много добре кои са руснаците и украинците! Те са братя! А твойте хамериканци какво търсят там, какво са загубили че го търсят? Скоро ще се удавят и няма да има сащ! Запомни го това!
394
14
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Путин се провали в Русия и сега в Украйна. Вече е пътник към небитието. За 20 години не успя с нищо да подобри живота на руснаците.