Продължава обстрела над украинските градове, загина семейство с две деца

Планиран е трети кръг на мирните преговори между воюващите страни
Обновена: 7 мар 2022 07:46 | 7 мар 2022 07:40, Анисия Иванова
245

Русия продължава нападението си срещу Украйна, въпреки наложените от Запада строги санкции и международните призиви за незабавно прекратяване на военните действия. Продължава икономическата изолация на Москва, като все повече компании прекратяват дейността си на територията на Русия. Руската армия е засилила обстрела над украинските градове през изминалата нощ, обявиха от украинска страна.

Семейство с две деца е било убито вчера при обстрела на град Ирпен в района на Киев, обяви кметът на града. Чуждестранни журналисти на място също потвърдиха смъртта на семейството. Снаряд е паднал в града, докато хората се опитвали да достигнат Киев.

Общо 8 души са били убити при опитите за евакуация.

Още по темата

Украински представители на отбраната предупредиха, че Русия се готви да започне тотална атака срещу столицата Киев. Силите на Москва са обстрелвали тази нощ интензивно квартали в периферията на града и са презареждали танкови бойни части с гориво, пренесено от Беларус, в подготовка за атаката, заявиха официални лица

Цените на петрола достигнаха най-високият си ръст от 13 години насам.

Военните действия на Русия няма да спрат, докато не бъдат изпълнени исканията на Москва, заяви Владимир Путин.

Британски военни специалисти заявиха рано тази суприн, че руските сили са постигнали минимални успехи през последните 48 часа, като войските им са останали блокирани от силната украинска съпротива и слабата логистична подкрепа.

Въпреки изявленията на Путин за успехите на руската армия, ежедневния разузнавателен доклад, публикуван от британското министерството на отбраната твърди, че "много малко вероятно Русия да е постигнала успешно планираните си цели до момента".

Потвържадава се, че през последните 24 часа са продължили интензивните руски въздушни и артилерийски удари по военни и цивилни обекти в украинските градове.

Световният ядрен надзорен орган /МААЕ/ заяви, че е силно обезпокоен от съобщенията, че ядрената централа „Запорожие е под командването на руски командир, чиито сили са я превзели, съобщи БГНЕС.

Поредният опит за евакуация на цивилни граждани от южния град Мариупол се провали, като градският съвет обвини за това неспазването от страна на Русия на споразумението за „зелени коридори”. В крайбрежния град при руски обстрел са загинали десетки хора, а украинският президент Володимир Зеленски предупреди войските на Москва, че неговите сили ще преследват до гроб всеки войник, който извърши военни престъпления в Украйна.

Сенатор Марко Рубио - най-високопоставеният републиканец в сенатската комисия по разузнаването, заяви пред CNN, че налагането на забранена за полети зона над Украйна почти сигурно би означавало "започване на Трета световна война".

Икономическите санкциите продължават да са все по-критични за икономиката на Москва. Компании като Netflix, American Express, KPMG и PricewaterhouseCoopers са сред последните икономически гиганти, които преустановиха предоставянето на услуги в Русия.

За днес е планиран трети кръг на мирните преговори между Русия и Украйна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


245
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
141
10
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това е руския мир.
140
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хей, как минава блиц-криега?
139
9
 
10
 
! Отговори
ГОЧО преди 2 години
Сутринта гледах една украинска майка, която 1ревше1 и 1проклинаше1 руснаците, призоваваше светът да ги 1избие1, а синът и стоеше до нея! Много интересно се пполучава при 1нацитата1, докато не падне 1бомба1 в двора им, не се сещат, че в съседният град, мъжете на такива 1ревли1 1избиват1 чужди деца и 1разрушават1 чужди домове! А някои дори тогава не го разбират или по-лошо НЕ ГИ ИНТЕРЕСУВА НИЩО ДРУГО ОСВЕН ТЯХ!!!Ако светът не се осъзнае и не се откаже от този 1нацизъм1, 1войната1 ще достигне и ЕС
138
12
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
67 Какво търси Русия в Украйна, в Киев? Руският агресор запали война в 21 век и ако не го спрат, ще даваме още територии.
137
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
САЩ като избиват резани брадюги са терористи и пропагандьори, Русия като напада славянски, братски народ са прави! - Путльофил 2022
136
10
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
73 Само ти, не разбра, че руските медии бълват лъжи, предназначени, за такивабалъци, като теб.
135
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Зеленото човече да разуражи затворниците които пусна на свобода ! И убийствата на мирни граждани ще спрат !
134
13
 
8
 
! Отговори
Украйнски ВОЙНИК преди 2 години
Мъ...Рш..Ат..а Зеленски да се предава , да не го изкарваме като плужак от дупката му , сами !
133
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Русия освобождава Украйна от нацизма, много ми е интересно това как ще го обясните на живите украинските ветерани от битката за Сталинград от Втората световна.
132
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
путинярите подозрително приличат на скрити герберасти хммм
131
5
 
18
 
! Отговори
Дечифутизатор преди 2 години
Убиването на мирни жители, от която и да е армия е ясен сигнал, че армията не се справя военно и се опитва да пречупи съпротивата на противника чрез убийството на жените и децата му.
130
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
103 Забравяш, че при Содам Хюсеин винаги имаше "руски съветници", които ръководеха пъклените му кланета. Именно те, организилаха преместването и маскирането, от локация, на локация, химичеккото оръжие, за да не го намерят леваците от специалната комисия на ООН, нарочно изпратена там, за да провери. Стотиците деца във разпространените видеа, с изгаряния по кожата, задушени от руския газ "Зарин" и други химически вещества, останаха неразследмани докрай.
129
9
 
10
 
! Отговори
Руски убийци! преди 2 години
Спрете!
128
9
 
10
 
! Отговори
До :....138 преди 2 години
ЗАПАДА И НАТО бомбиха половината свят и още не могат да си измислят причина за това !
127
7
 
13
 
! Отговори
ХА ХА ХА преди 2 години
ЗА КОЕ БРИТАНСКО РАЗУЗНАВАНЕ СТАВА ВЪПРОС ???? ЗА ОНОВА ДЕТО КАЗА , ЧЕ САДДАМ ХЮСЕИН ИМА ХИМИЧЕСКО УРЪЖИЕ И ТОВА БЕШЕ ПРЕТЕКСТА ДА СРИНАТ ДЪРЖАВАТА И ОЩЕ ПРОДЪЛЖАВАТ ДА ГО ТЪРСЯТ ???
126
13
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
а този зеленски е много добър артист говори като чели всичко е истина аз се възхищавам от неговите артистични прояви о като президен той е кукла на конци а стопанина се смей з неговите артистичи прояви а семейстото му са залог в бендеровски ръце- ако не слуша семейство нема
125
8
 
8
 
! Отговори
Костя Костадинов преди 2 години
На къде що има български празник ще изкарвам моята агитка да вее руски знамена - да се знае кой ми плаща. Търпението на народа вече се изчерпва ей..
124
10
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До всички тикви по-долу, дето обясняват как украинците саботират зелените коридори и пречат на евакуацията, да напомня: това нямаше да е необходимо, ако руските войски не бяха влезли в Украйна. Украинците са си у дома и се бранят от нашествениците! Градовете са си техни, ядрените централи са си техни, и те си ги пазят. Кое не ви е ясно?
123
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 120 Анонимен:Това което казваш е че това е окупационна война от страна на Путин. Но никой гражданин на Украйна не иска ФСБ-то да го контролира. Войната ще свърши когато руските окупационни войски се изтеглят извън границите на независима Украйна
122
10
 
14
 
! Отговори
К преди 2 години
Истината, е че САЩ са истинските виновници за тази поредна война. Долу НАТО! Искаме независима европейска армия и независим Европейски съюз, свободен от американския ботуш. Америка е зло за целия свят