Путин: Режимът в Киев се опитва по всички възможни начини да протака преговорите

Руският лидер разговаря с германския канцлер Олаф Шолц
18 мар 2022 13:31, Нели Христова
201
Путин: Режимът в Киев се опитва по всички възможни начини да протака преговорите
Снимка: БГНЕС

Руският президент Владимир Путин обвини днес украинските власти, че протакат преговорите, но добави, че Москва е готова да търси решения. Той направи това в телефонен разговор с германския канцлер Олаф Шолц.

"Беше отбелязано, че режимът в Киев се опитва по всички възможни начини да протака преговорите, като отправя все по-нереалистични предложения", съобщи Кремъл след разговора. Въпреки това руската страна е готова да продължи “търсенето на решение“ в съответствие с принципните си подходи, съобщи пресслужбата на руското правителство.

Руският президент обърна внимание на ракетните атаки на украинските сили за сигурност срещу жилищни райони в Донецк и Макаевка, в резултат на които имаше много жертви. "Тези военни престъпления бяха пренебрегнати от Запада", се казва в изявление на пресслужбата на Кремъл. Разговорът се проведе по инициатива на Шолц.

Говорителят на Путин Дмитрий Песков нарече телефонните разговори между Путин и Шолц "трудни", но добави, че подобни контакти са все още необходими. Песков заяви, че още е рано да се говори за споразумение, което руските и украинските преговарящи биха могли да подпишат.

"Мога само да заявя, че руската делегация показва готовност да работи много по-бързо, отколкото го прави сега", заяви той пред журналисти. "За съжаление украинската делегация не е готова да ускори темпото на преговорите", добави Песков.

По време на разговорите си със Шолц Путин също подчерта, че руските войски "правят всичко възможно" да спасят цивилното население, включително чрез коридори за сигурност, съобщи Кремъл, като добави, че вчера от югоизточния град Мариупол са евакуирани около 43 000 души.

Путин ще разговаря по телефона и с френския президент Еманюел Макрон тази вечер.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


201
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
159
0
 
1
 
! Отговори
Э преди 2 години
Да си приберат войските и тогава да преговарят за репарации
158
0
 
4
 
! Отговори
Твърдо съм убеден преди 2 години
Бензино-Газ-станция с ракети. Бензинджиите - кухари, без грам идея за реалността. Собственикът й се чуди как да излезе от блатото, в което сам се натресе. Съвет - да постъпи като кумира си Гитлер - 9мм в слепоочието.
157
0
 
2
 
! Отговори
Мен преди 2 години
Чакат си оръжията....
156
5
 
6
 
! Отговори
Алекс преди 2 години
Руските кратуни са чугунени.В тях мисъл не вирее.Вече ядоха дървото в Афганистан и сега пак от същото.
155
4
 
5
 
! Отговори
Ани преди 2 години
От 1917 год.Русия промиват мозъците на човечеството,че е ,,велика, могъща" държава ( да имаш огромна територия,не означава,че си могъща държава) когато икономиката ти е слаба.Победата и във Втората световна война е просто добър шанс и този шанс с превръща в огромна пропагандна машина на Кремал.Живота обаче показа истината--СССР се сгромоляса със страшна сила,сега виждаме ,,великата" Русия в Украйна. Легендите за могъщата Русия е само в главите на Кремъл.А стига вече с лъжите
154
3
 
7
 
! Отговори
Случаен минувач преди 2 години
Путин говори пред около 200 000 души, събрали се на стадион "Лужники" този следобед. Гледах го по 123 канал на А1. След речта на Путин имаше изпълнения на военен хор. Тълпата показа небивал ентусиазъм, през цялото време махаха с флагчетата на Русия. И ревяха в екстаз. Явно хората там са убедени, че водят справедлива война.
153
6
 
5
 
! Отговори
Ех ама преди 2 години
Руската армия е агресор, Украйна си защитава дома. Какво очаква КГБ агента, да се предадат ли. С КГБ не се проговаря, това го знае всяко хлапе.
152
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Украйна не е Русия. Руските окупационни войски са окупатори на територията на Украйна.
151
0
 
2
 
! Отговори
A преди 2 години
Я се гръмни!
150
2
 
4
 
! Отговори
Куку преди 2 години
Не се оправдавай с Киев а погледни,че си затънал в Лай...та
149
8
 
13
 
! Отговори
До Анонимен 176 преди 2 години
Коя цяла България е с убиеца Путин? Само *** и платените са с него
148
14
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До еврохакерчетата дето си цъкат сами минуси и плюсове а спрете се малко бе издавате се вече.Не разбрахте ли, че сте малко цяла България е с Русия.Ще се смени властта и помислете как ще се спасявате от тука.
147
1
 
5
 
! Отговори
До Пак по опорката? преди 2 години
Еми измислен е! Кой е провел проучването? Някой "независим" руски сайт или агенция? Фейк
146
4
 
8
 
! Отговори
Малко му остава преди 2 години
на Мариупол. Интерфакс: "В Мариупол части на Донецката народна република, с подкрепата на руските въоръжени сили, затягат обкръжението и се бият срещу националисти в центъра на града, каза говорителят на руското министерство на отбраната Игор Конашенков".
145
7
 
15
 
! Отговори
Ходете си преди 2 години
руски фашисти
144
9
 
5
 
! Отговори
Закривай преди 2 години
окрайна!
143
9
 
7
 
! Отговори
Пореден фейк преди 2 години
До Мариупол: Поредният фейк на наглият лъжец тук. Има някоя и друга пострадала сграда в Мариупол но това е неизбежно - силоваците стрелят от апартаментите. А руските войски са евакуирали хиляди. По руската телевизия местни жители разказваха, че украинските силоваци са ги накарали да слязат в мазите на блоковете, а те са се настанили в апартаментите им за да стрелят оттам.
142
7
 
9
 
! Отговори
Ми, путин преди 2 години
..ти какво друго очакваш?!??? Да се предадат без бой ли?! Не си познал!!! От глупав по- глупав!!
141
5
 
6
 
! Отговори
Мариупол преди 2 години
...е изравнен със земята почти. Ако същото направи с Одеса или Киев? Ще настане Армагедон!
140
5
 
4
 
! Отговори
Стига глупости преди 2 години
До Кронин: По-голяма г'лупост не можа ли да измислиш? Пий си ракията, ако не харесваш водка и пиши за нещо друго. Коя е водещата новина днес? Арестуваха бат'Бойко - същият, който построи за Сърбия тръбопровод за руски газ с два милиарда евро заем от Саудитска Арабия. Ето ти новина. А русофобското тролване е постоянна задача.