Москва: Войските ни са изпълнили основните задачи от първия етап

1351 са убитите руски военнослужещи в Украйна
25 мар 2022 18:00, Нели Христова
100
Москва: Войските ни са изпълнили основните задачи от първия етап
Снимка: БГНЕС

1351 са убитите руски военнослужещи, а 3825 са ранени по време на войната с Украйна. Това съобщи руското министерство на отбраната.

Руските въоръжени сили са изпълнили основните задачи от първия етап на операцията в Украйна, а бойният потенциал на украинските войски е значително намален, заяви генерал-полковник Сергей Рудской - първи заместник-началник на Генералния щаб на руските въоръжени сили.

"Като цяло основните задачи от първия етап на операцията са изпълнени. Бойният потенциал на украинските въоръжени сили е значително намален, което ни позволява отново да съсредоточим основните си усилия върху постигането на главната цел - освобождаването на Донбас", каза Рудской.

Най-малко десет украински мини са се откъснали в резултат на миниране на подходите към пристанищата Одеса, Очаков, Черноморск и Южни и сега се носят по течението на Черно море, предупреди той.

"Най-малко 10 мини са се откъснали от котвите и се носят в западната част на Черно море, като представляват реална заплаха за военните и гражданските кораби", каза Рудской. Както уточни генералът, минирането на подходите към пристанищата Одеса, Очаков, Черноморск и Южни с мини от остарял тип (общо над 400) е безразсъдно.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


100
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
67
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кой са основните задачи, да умрат 15000 младежи в застаряващата ви нация, без абсолютно никаква полза за Русия.
66
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Укронацитата лъжат 10 пъти. Русия лъже 2 пъти. Реалния брой - около 2500. А и може би Путин има данни от към по задна дата. Силно ме съмнява по цял ден да рови по сайтове и да следи пропаганди. Днес укронацитата казаха, че им трябвали по 1000 ракети на ден. Тва са 150 МИЛИОНА долара на ден, близо 5 МИЛИАРДА на месец. Хаха, 5 милиарда веднъж платени струваше превратчето на ФАЩ, сега всеки месец плащат по толкова.
65
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
46 номер много ясно го е казал, не разбирам минусите, то е така и си има и клипове. От войната там около 500000 жертви.
64
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 80 Какъв комунизъм в Русия бе, пролетарий смотан?
63
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
до татълПиша ти бавно, че явно четеш трудно. Имам в предвид, че никой не е мислил да напада с армия Русия, защото са ядрена сила с подводници, които може да са къде ли не. Само шизофреничен руски мозък може да си го помисли че някой тръгнал да ги атакува. Самоубийци няма, на запад от Домбас.
62
4
 
9
 
! Отговори
Абе татул преди 2 години
Има ли значение дали ще ти забият 20 или 50 ядрени ракети ? Е и ,янките нямат ракети ...да те ... в наивника , къде ще се скрие мужика , на луната? Ай пиши там в блиц , като вземете да ги превъзнасяте ...аз от тука да бях тръгнал пеша за Киев , до сега да бях стигнал ...голямата сила !?
61
8
 
13
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
КОМУНИСТ АКО НЕ ТЕ ИЗЛЪЖЕ!!! 10 ПЪТИ ПОВЕЧЕ ЗА ИЗБИТИТЕ ПУТИНИСТИ!
60
16
 
5
 
! Отговори
Татул преди 2 години
До 79 Абе пич, ти спиш и сънуваш цветни сънища. Руските подводници Акула се смятат за най добрите в света носят 20 балистични ракети и да унищожават до 200 цели с мощност 5-6 по голяма от бомбите над Хирошима. Охайо носят 24 ракети, но руските са по далекобойни. И самолетите им са по добри от американските, и ракетите. Та освен да правят кухненски джаджи в какво са по добри американците от руснаците не разбрах. Скоро и космически това няма да могат да качват, щото нямат двигатели за совалките.
59
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не мога да разбера, кой руски болен мозък реши, че някой ще тръгне да напада ядрена сила с 6000 атомни бомби! С десетки подводници, които могат да изплуват навсякъде и да направят планетата пустиня. Ако някой е решил да затрива Руснаците няма да е с война. Ама така или иначе след тая глупост д'ет я свършиха, ще станат Китайска провинция
58
8
 
8
 
! Отговори
do 73 преди 2 години
Сега за разлика от теб имам приятели, които още са в Киев и знам много добре какво се случва там от първа ръка. Руснаците са го закъсали много яко в Киев.
57
3
 
6
 
! Отговори
do 69 преди 2 години
Ми не просто не може да стигне до него и за това се цели в градовете близки до границата защото логистиката им е нула.
56
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Войските ви стават само за паради.
55
11
 
8
 
! Отговори
Филип преди 2 години
Окрайна през последните 7-8 години е притъпкана с оръжия и американски. Нейните фашизирани структури създадени на принципа на хитлериска Германия са обучавани основно от американци и англичани,.Целта е била да се създаде плацдарм към Русия, свалянето на Путин от власт и завземане на ресурсите й.
54
9
 
9
 
! Отговори
Какво следва преди 2 години
С Мариупол на практика е приключено. Украински силоваци все още стрелят от някой и друг апартамент, но ще ги доизчистят. Следва обсадата на Киев. А се пропукваи информационното затъмнение. Вчера 20 западни журналисти бяха в прочистеният от неонацисти Волноваха.
53
0
 
6
 
! Отговори
дядо йоцо гледа преди 2 години
Тиктокерът Кадиров е получил 8,678млн. лайка от 3.456млн. гледания.
52
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Прави ми впечатление, че някои русофили са останали с впечатлението, че нещата с тяхната любима матушка ще продължат съвсем скоро по старому. Чакат ги неприятни години .....
51
9
 
6
 
! Отговори
Вън неофашизма преди 2 години
Закривай окрайна!
50
7
 
5
 
! Отговори
Нищо ново преди 2 години
До Анонимен 61: А ти изпълни ли си плана по русофобските г'лупости, жалък т'рол
49
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И на най-захлюпените им е пределно ясно, че окраинските *** яко гризат дървото. Тяхната е предначертана. Гейтаците му мислете откъде да намерите рубли , че ще се отоплявате и използвате за суровини евро и долари.
48
12
 
6
 
! Отговори
Да купуваме рубли преди 2 години
Иначе няма да можем да купуваме руски газ, а друг няма откъде. Само с русофобски приказки работата не върви.