Зеленски: Преговорите са положителни, но експлозиите не спират

Руската армия все още имала значителен потенциал да продължи атаките
151
Зеленски: Преговорите са положителни, но експлозиите не спират
Снимка: БГНЕС

Сигналите, които идват от днешните руско-украински преговори в Турция, са положителни, заяви президентът на Украйна Володимир Зеленски, цитиран от Франс прес.

Още по темата

"Те обаче не спират експлозиите или руските снаряди", добави Зеленски във видео, качено в "Телеграм". По думите му руската армия все още има значителен потенциал да продължи атаките срещу неговата страна и затова Украйна няма намерение да сваля гарда.

"Не трябва да има очаквания преговорите да доведат до отмяна на санкциите срещу Руската федерация. Този въпрос може да бъде обмислен чак след като войната приключи и ние си върнем това, което ни принадлежи", увери Зеленски.
А посланикът на Украйна в ООН Сергий Кислица заяви пред Съвета за сигурност на ООН, че "демилитаризацията на Русия е в ход", предаде Асошиейтед прес.
                   
По думите му руските окупатори са загубили повече от 17 000 военнослужещи, над 1700 бронирани машини и почти 600 танка от началото на инвазията в Украйна. Той каза още, че Русия е загубила и 300 артилерийски системи, 127 самолета и 129 хеликоптера, почти 100 ракетни системи, 54 системи за противовъздушна отбрана и седем кораба.
                   
Кислица заяви, че това е "безпрецедентен удар за Москва, където съветските загуби в Афганистан бледнеят в сравнение" тези в Украйна. /БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


151
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
76
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Българин Да АЗ ще ти говоря за отговорност. Говоря за ОБЩЕСТВЕНА отговорност. Няма да коментирам какво друго правиш, защото не ми е работа да ти коментирам личния живот. Факт е, че с постовете ти не си спирал да се кланяш на руските терористи и фашисти, и да помагаш за убийството на най-уязвимите в обществото. Разбира се, последното и първото не са случайни - последното пак от Империята на Злото дойде в България.
75
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Зеленски медийно и пропагандиски разгръща ролята си в пълен мащаб,и все повече губи връзки с реалността.Русия не влезе в Украйна, за да си тръгне, оставяйки му шансове за възраждане на това което беше дори в умален мащаб.Мечтите за изтегляне, референдуми и пр. показват, че е тежко потънал в собствен филм. Отделно за какви санкции говори. Русия е наясно, за това каква е целта, и е предприела някакви мерки. Украйна не движи санкциите. Украйна е само повод, не причина.
74
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хайде, всички Путинофили да престанат да развяват събитията в Донбас като оправдание за нападението над Украйна. Това е война м/у украинската армия и сепаратисти, подклаждана умело от Москва. Жертвите са от двете страни, а нека си зададем въпроса: Как живееха мирно преди 2014г или тогава джуджето не беше готово за война?
73
4
 
13
 
! Отговори
Българин преди 2 години
Ти ли ще ми говориш за отговорност бе *** анонимен!Отговорен съм пред семейството си и хората на които осигурявам доходи,докато ти и твоите колеги побърквахте хората със по 30 фейк новини за ковид!Какво стана къде са щабовете,кпп-тат,чувалите за трупове,изкъртените скамейки,забраните за паркове и детски площадки но не и за стопаните за кучета,оттекоах в клозета като шефовете ти пренасочиха парите към Зеленски!Чуждофили като тебе трябва да се издирват и гонят до дупка за да имаме по-добро бъдеще
72
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Гиб Мелсън Спаружвате се със всеки изминал ден. Прочети си словоизлиянията отпреди една седмица :)
71
4
 
4
 
! Отговори
Прав си преди 2 години
До Гиб МелсънЩе дойдат талиби, обаче някъде около Таджикистан. Имат там стари сметки. Нали знаеш, че едно от основните племена в Афганистан са таджиките. А сАвеЦкото "освобождение" 1979-1989 изобщо не са го забравили. Едни такива ***** ще му се забъркат на рефето в Средна Азия и Далечния изток, че това в Украйна ще им се стори "козметична операция".
70
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 115 Целия Запад се въхищава на Зеленски и на Украйна. Зеленски се оказа лидера в Европа с най-големи то-и. А Джуджака, е на него си му е във фамилията.
69
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Българин А всъщност най-противната ти дума ти е само една, но не смееш да я кажеш - ОТГОВОРНОСТ.
68
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много се престараваш, бе Зеленски да се харесаш на господарите си. Придворен шУт. Смеят ти се, бе. Подритват те и те ненавиждат, нищо че ги забавляваш.
67
3
 
14
 
! Отговори
Българин преди 2 години
Двете най-противни думи на света за последните 2 години Ковид и Зеленски!Всеки ден "удри" по 20-30 пъти!
66
3
 
13
 
! Отговори
Гиб Мелсън преди 2 години
Този постоянно се бъзика с афганистанците. Изкара ги некадърници. Накрая да не дойдат хиляди афганистанци в Украйна да помагат на Донбас. Единствената причина поради която го държат жив е, че на руснаците им трябва легитимно избран президент за да подпише капитулацията. Според мен руснаците ще искат само южна и източна украйна където са заселени нормалните хора.
65
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Минск 3 След Минск 2 Русия свали маската и си влезе в ролята на братче на Хитлеристка Германия. От тая гледна точка Зеленски направи нещо, което не беше по силите на целия Запад за 45 години Желязна завеса - да покажат какво представляват руснаците и техния "мир" наистина.
64
10
 
9
 
! Отговори
ха ха преди 2 години
Украинците утепаха руснаците с леко западно оръжие Ако бяха получили и тежко щяха да направят парад за 9 май на Червения площад
63
2
 
3
 
! Отговори
Минск 3 преди 2 години
Минск 2 беше за Украйна по-лош от Минск 1. Всеки пореден Минск е по-лош от предходния. Колко още неизпълними Минск-а му трябват на Зеленски за да приключи с Украйна?
62
6
 
6
 
! Отговори
Началото на края преди 2 години
пРашката ум ре. Ще дърпат стара дъвка и ще хвърлят прах в очите на крепостните до 9 май - "сакрална дата" и основа на пропагандата им. За след това - още не са го измислили. Озверяват, виждайки края си. Обърнахте ли внимание на физиономиите на техните преговарящи на пресконференцията?Бели като тебешир, с още по-бели и пресъхнали устни, не отговарят на въпроси, а четат от листче това, което им е разрешено да кажат. Април-май, това им е, всички ги изоставиха дори Индия и Китай. Кило рубли- 1 долар
61
9
 
5
 
! Отговори
Ястребител преди 2 години
Не се сещам кой го беше казал, но някой си умен человек е казал "За руснаците давността на подписан с тях договор изтича преди още мастилото на него да е изсъхнало." С украинската авантюра на пияното мужик две неща станаха крайно ясни - по времето на ВСВ светът е воювал с грешен враг, на 6'и и 9'и август 1945 година атомните бомби са хвърлени върху грешни градове. Макар и със закъснение, тия грешки трябва да се поправят на всяка цена.
60
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До rio Затова ли Русия 11 пъти блокира в ООН решение да бъдат изпратени наблюдатели, за да се установи какво точно се случва? Май Русия я беше страх, че ще лъснат войсковите им части в Донбас и това, което вършат там.
59
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Владимир Зеленски се изпусна: в интервю за Си-Ен-Ен той каза, че правителството на САЩ го е предупредило предварително, че Украйна няма да бъде член на НАТО, но че все пак трябва да се държи така, сякаш присъединяването към Алианса е уреден въпрос. Което, очевидно, е умело изпълнено. Не се ли оказва сега, че Зеленски, по искане на администрацията на Вашингтон, е лъгал цялата страна?
58
8
 
9
 
! Отговори
rio преди 2 години
Не ви вярват, пич. 8 години не спазвахте Минските споразумения, а сега искате да ви повярват след 3 часа празни приказки. Слава кокаина!
57
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 100 "Или не искат?" Даже и ти не си вярваш. Колкото Путин "не искаше" да завладее Киев, или да избива цивилни, толкова и "не иска" да води всеобхватна война. Неговите проблеми се наричат 1) денги и 2) липса на техника. Според оценките на експерти такава МАСИВНА загуба на техника означава, че с още месец и половина такава война и Русия може да остане без армия. И един милион няма да замени липсата на самолети, хеликоптери и танкове, а руснаците бяха РАЗГРОМЕНИ в това отношение.