Руските войски окончателно се оттеглиха от Киев и Чернигов

Те ще се преоборудват в Беларус и Русия
7 апр 2022 08:50, Петя Славова
104
Руските войски окончателно се оттеглиха от Киев и Чернигов
Снимка: БГНЕС

Руските войски окончателно са се оттеглили от района на Киев и Чернигов. Това съобщава високопоставен служител на Пентагона, предаде БГНЕС, позовавайки се на ВВС.

"Руските сили, които бяха близо до Киев и Чернигов, се оттеглиха, за да се консолидират и преоборудват в Беларус и Русия".

Още по темата

По-късно и говорителят на Пентагона Джон Кърби заяви, че "руският президент Владимир Путин "не е постигнал нито една от своите стратегически цели в Украйна". "Той поема контрола само над малки населени места.... Руските войски не са превзели Харков".

Изявлението на Кърби идва дни след като Русия обяви, че ще съсредоточи усилията си върху източния украински регион Донбас.

Високопоставен служител на Пентагона, пожелал анонимност, каза, че руските войски може да се върнат към Киев в бъдеще.

Според мозъчния тръст Институт за изследване на войната руските части, които се оттеглят от околностите на Киев, едва ли ще се върнат в скоро време.

От 130-те руски батальона, изпратени в Украйна, над 80 все още остават в страната, каза служителят.

Поне 24 000 руски войници са се изтеглили от Украйна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


104
Още по темата: УкрайнаРусиядонбас
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
62
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В тубата има снимки от демонстрациите в Сибир..... ВИЖТЕ ИСТИНАТА ЗА РУСИЯ И ПУТИН.
61
6
 
15
 
! Отговори
Д-р Исня преди 2 години
Изтеглят се само, за да си сменят пълните памперси. След три седмици като си избършат гомната от до шията, ще се върнат по-силни от всякога и за 78 минути ще превземат не Украйна, ами цяла Европа. Това са не кои да е, а руските въздушно-космически-междупланетарни-интергалактически-плазменоквантови сили! СИЛИ с главни букви! Съветският Съюз е велик и непобедим......ама изчезна яко дим!
60
6
 
12
 
! Отговори
Хохохоооо... преди 2 години
Щом и Сибир иска напускане на РУСКАТА ФЕДЕРАЦИЯ, играта за Путин става дебела и МНООООГО корава.... ИМА И МАСОВИ ДЕМОНСТРАЦИИ.
59
4
 
13
 
! Отговори
пияница мистик преди 2 години
Сега е момента, за апартамента :))) Запада и САЩ веднага да започват да вкарват в Украйна крилати ракети, самолети и западни специалисти, за да обучават украинските военни, за да може изр0дския агресор и убиец Путлараx като тръгне към Донбас да го унищожат за броени дни
58
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мисля че са се разбрали за нещо в Турция ,....но не искат да си признават..
57
2
 
8
 
! Отговори
Българин преди 2 години
Атаката към Киев беше с единствената цел да се създаде паника и евентуално опозицията или военните в Украйна да вземат властта. Иначе е ясно, че бой за Киев би отнел може и година и щеше да има прекалено много жертви.
56
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не мисля, но явно, че Киев им е цел. По-скоро ще го превземат за престиж. Да покажат, че могат., но по всичко личи, че не бързат.
55
5
 
9
 
! Отговори
да преди 2 години
Идат като "аслани" връщат се ***!!
54
12
 
9
 
! Отговори
мало-Умници преди 2 години
Абе..толкова ли ви е капацитета,та повтаряте опорките на Козяк..като зомбирани? Нямате ли аналитични способности,или всички сте се чалгазирали?! Токова е просто! Русия няма и не може да си позволи полвинчато решение. Нито да отстъпи,нито да се гъне като червей..с някакви "преговори". Русия ще победи..безусловно...и категорично. Сегашните събития са танго!!! Така се постига стратегическата победа. А..нагло-саксите да си говорят каквото искат.
53
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сега и рашките които ги подкрепят да напуснат България и да се върнат в Раша
52
8
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вън агресора! Свобода за Украйна!
51
7
 
17
 
! Отговори
Бляд преди 2 години
Провизиите на блатниците свършиха, а за нови няма денги.
50
5
 
18
 
! Отговори
Лелее СМЕХ.. преди 2 години
РУСНАЦИТЕ ВЕЧЕ НЯМАТ ВРЕМЕ ЗА УКРАЙНА-----СИБИР ИСКА НАПУСКАНЕ НА РУСКАТА ИМПЕРИЯ..... ХАХАХААА....И НЕЗАВИСИМОСТ!
49
6
 
5
 
! Отговори
Друг преди 2 години
Е няма вечно да ги гали с перце и да ходи на черупки от яйца около тях. Като свърши месото и метала се отваря път за по-крайните методи. А дори само да влизат и да излизат е тормоз, коя държавата може да издържи дълго.
48
1
 
17
 
! Отговори
изненада преди 2 години
когато руските войници отворили пакетите от неприкосновения запас вътре се оказали стърготини и талаш.Е на това му се казва корупция.
47
3
 
24
 
! Отговори
Виктор Стоянов преди 2 години
Руските войничета крадат като за последно телевизори и златни синджирчета, е тва ако е армия, бандитска работа на държавно ниво , А Путин и Песков отричат ли отричат всичко свързано с Украйна. Просто некадърници с големи вваттенки :)
46
17
 
7
 
! Отговори
noFreeman преди 2 години
оттеглиха се защото киев вече не е административна единица... нищо не работи, 2/3 населението го няма начело с великите фашистки герои зелето тем подобни... ток има 4 часа на ден, вода хич... е барем кажете една истина бе... руските войски отиват да смажат 50 000 хилядната армия въоръжена до зъби на 30 км от Донбас... само се чудя защо Путин не ги претопи с въздуха ама ще ги обгражда и тем подобни глупости... да действа демократично... като оная пенсия зад океана..
45
7
 
17
 
! Отговори
Лелее СМЕХ.. преди 2 години
СИБИР ИСКА НАПУСКАНЕ НА РУСКАТА ФЕДЕРАЦИЯ---РУСИЯ Е ПРЕД ТОТАЛЕН. РАЗПАД!!!
44
12
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В Киев яде бой , пак в Одеса къв бой ще ядат тея палячовци:)Още идея нямат.
43
16
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
рус в украина ходи на пръсти да не убива ада чисти бендера как не сте разбрали още за колко време ще исравни украина с земята защо др.страни не се бъркат ---от страх то бг правителство трепери от страх рус да не ги нападне