Руските войски окончателно се оттеглиха от Киев и Чернигов

Те ще се преоборудват в Беларус и Русия
7 апр 2022 08:50, Петя Славова
104
Руските войски окончателно се оттеглиха от Киев и Чернигов
Снимка: БГНЕС

Руските войски окончателно са се оттеглили от района на Киев и Чернигов. Това съобщава високопоставен служител на Пентагона, предаде БГНЕС, позовавайки се на ВВС.

"Руските сили, които бяха близо до Киев и Чернигов, се оттеглиха, за да се консолидират и преоборудват в Беларус и Русия".

Още по темата

По-късно и говорителят на Пентагона Джон Кърби заяви, че "руският президент Владимир Путин "не е постигнал нито една от своите стратегически цели в Украйна". "Той поема контрола само над малки населени места.... Руските войски не са превзели Харков".

Изявлението на Кърби идва дни след като Русия обяви, че ще съсредоточи усилията си върху източния украински регион Донбас.

Високопоставен служител на Пентагона, пожелал анонимност, каза, че руските войски може да се върнат към Киев в бъдеще.

Според мозъчния тръст Институт за изследване на войната руските части, които се оттеглят от околностите на Киев, едва ли ще се върнат в скоро време.

От 130-те руски батальона, изпратени в Украйна, над 80 все още остават в страната, каза служителят.

Поне 24 000 руски войници са се изтеглили от Украйна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


104
Още по темата: УкрайнаРусиядонбас
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
4
 
14
 
! Отговори
6557454 преди 2 години
Замръзнаха, ядоха бой...кой какво открадна е напред и сега ще праща на жена си, но много жени няма да получат нито "подаръци", нито мъжете си.
41
2
 
6
 
! Отговори
До 51 преди 2 години
Значи и си прав ама не съвсем! Путин от години не е влизал в Киев да! Така, че няма как лично путин да сложи мини в Киев! Така, че и си прав, че путин не е влизал в киев и не си прав, не за друго ми снимки има на путин в киев! Ха със здраве и да змеш да направиш разлика м/у руската армия и путин!?
40
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Той и да иска неможа да влезе в Киев. Половината му колона стана на консерви. А пехота неможе да вкара, защото дроновете ще е направят на кайма :))
39
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Скоро рускитеще напуснат цяла Украйна, включително Крим и Донбас.ш;
38
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Фашистката руска армия изобщо не е подготвена тактически и умствено да превземе цяла държава. Това беше комичен опит стил Чечения . Тоя болния много се обърка тоя път с Украйна. Тояа е държава водила 2 световни войни на предната линия. Русия е толкова слаба,че трябяа са се моли Сащ и съюзниците да не влязат в небето ... че тогава ще разбере, какво е война от небето :)
37
0
 
12
 
! Отговори
:) преди 2 години
Както се казва афганстан ей талбан ей! :) нема да се плашите! Ама питинофили айде да земете да подкрепите путинофилията тука с разни гръмки лозунги и пропаганда! Ама не се разсейвайте! Съберете и малкото си мозък и да подкрепите путина!!
36
4
 
12
 
! Отговори
Гениален стратег преди 2 години
Предстои най-тежката част от войната- отбраната на Масква от подивелият укрофашистки агресор, но и да не се справим- ще я запалим и ще избягаме, като при Наполеон, после като свърши патакламата ще се върнем да строим газопроводи във всички възможни посоки, само това ни интересува в крайна сметка.
35
3
 
16
 
! Отговори
До 36 преди 2 години
Намали малко емоциите, ватниче. Нещо много почнахте да се палите като стана ясно, че великата руска армия няма да мине през украйна за 3 дена, а я наритват ежедневно.
34
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За информация на русофилите, никой от 64 км колона от бронетехника пдо Киев не се е върнал
33
2
 
14
 
! Отговори
... преди 2 години
Абре путита ко стана бре!? Нал уж щехте да превземете украйна за 3 дни бре!? Ееее пътита путитааа! Толкоз сте глупавички че само за путита ставате ей! :) Хай със здраве и дано да се намери некой дето да ви плаща .. за работата дето вършите! :)
32
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
След 15-ти април, Нептун и Плутон влизат в съзвездие Риби. Никой няма да се измъкне невредим, всички ще страдат и ще загинат в ужасни мъки. Ще оцелеят само тези които са стъпили на собствена земя и знаят какво правят
31
2
 
14
 
! Отговори
Реалист преди 2 години
Това значи, че всяка една стъпка им се следи от сателитите, и им знаят с предварение всеки ход! Войната не е само да меткаш ракети и да изравняваш градове със земята! Все пак на руснаците ще им се наложи да слезнат от танковете и да идат до ...тоалетната! А там вече ги дебне украинската "любов"!
30
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Направиха золумите. Обраха перални и телевизори и айде, обратно в коч1н4т4
29
12
 
1
 
! Отговори
До 28 преди 2 години
Смешка, ти там ли беше? За *** не знам, но имаш буустерни дози със сигурност. Cкапаняк
28
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кво стана с оня *** брадат ислямист, със шкембе? Нещо му пратиха половината наемници песове в ада :) Освен цивилни жертви и съборени блокове с нищо друго неможе да се похвалите. Както винаги. 2022г стреляте срещу християнския свят и се биете редом с исляпишисти... бляяяя
27
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
руснаците вкарват в Украйна т.н. батальонни тактически групи, които включват допълнително танкова рота, рота разузнавачи, рота артилерия, рота ракетчици, като всичко броя на войниците не е голям - около 500 души
26
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Следва оттегляне от Херсон, Бердянск и Мариопул. Накрая от Донецк и Луганск.
25
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дойдоха като аслани, бегат като *** асвабадителите
24
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Копейкин е резервирал площа пред НС за един месец напред, само той може да протестира там
23
8
 
1
 
! Отговори
Друг анонимен преди 2 години
Откраднатите яхти, оборудване, злато, активи звучат най-вече от кравефермата, но и от други ЗАПАД-нали, отколешно крадливи места!