САЩ: Насилието срещу цивилни в Украйна - планирано от Москва?

Това заяви съветникът по национална сигурност Джейк Съливан
11 апр 2022 16:30, Петя Славова
313
САЩ: Насилието срещу цивилни в Украйна - планирано от Москва?
Снимка: БГНЕС

Военните престъпления, извършени от руските сили в Украйна, са били част от генералния план на президента Владимир Путин за инвазията. Това заяви съветникът по националната сигурност Джейк Съливан.

"Преди началото на войната ние разсекретихме разузнавателна информация и я представихме“, каза Съливан в предаването "Тази седмица" по Ей Би Си. „Тя показва, че е имало план от най-високите нива на руското правителство за насочване към цивилни граждани, които се противопоставят на инвазията, да предизвика насилие срещу тях, да организира усилия за тяхното брутално малтретиране, за да се опита да тероризира населението и да го подчини. Така че това е нещо, което е било планирано."

Още по темата

Неотдавнашното отстъпление на Русия от районите в близост до Киев остави след себе си огромни доказателства за зверства, особено в Буча, където из района бяха открити екзекутирани цивилни, много от които с вързани зад гърба ръце. Освен това през цялата война Русия се насочва към цивилни обекти, като нанася въздушни удари по болници и места, където се събират бежанци, предава БГНЕС.

"Кадрите, които видяхме от Буча и други градове, са трагични, те са ужасяващи", каза Съливан пред водещия Джонатан Карл. "Те са направо шокиращи, но не и изненадващи."

Съливан каза, че е възможно някои прояви на бруталност да са спонтанни, като предположи, че руските войници, които са разочаровани от лошото развитие на инвазията, са се обърнали срещу цивилното население на Украйна.

"Бяха им казали, че ще имат славна победа“, каза Съливан за руските войски, „и просто ще влязат в Киев без никаква съпротива, а украинците ще ги посрещнат и когато това не се случи, някои от тези части се включиха в актове на бруталност, тези зверства, тези военни престъпления дори без указания отгоре. Но не се заблуждавайте, по-големият въпрос за широкомащабните военни престъпления и жестокости в Украйна лежи на съвестта на Кремъл и на руския президент", добави той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


313
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
223
1
 
4
 
! Отговори
баба мара преди 2 години
освен да продават оръжие и да печелят от воината сащ да кажат има ли военнисъветници при нарко-мана защо не пращат хуманитарна помощ и не взематбежанците в сащ
222
7
 
4
 
! Отговори
ЛЪОШ ЗАПАД преди 2 години
НА ИЗКРИВЕНИЯ КОМУНИСТ АВТОКРАТ И КЪРВАВ ТИРАНИН ПУТИН САЩ МУ Е ВИНОВЕН...
221
1
 
2
 
! Отговори
КОПЕЙКИН преди 2 години
ЛЪОШ САЩ
220
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
касетъчни бомби в Сирия, Либия, Афганистан....ТИ КОЛКО ВОДКИ СИ УДАРИЛ ДНЕСКА
219
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
САЩ съвсем мироопазващо пуснаха атомни бомби върху цивилно население-Хирошима и Нагасаки. Я НЕДЕЙ ДА ИЗКРИВЯВАШ НЕЩАТА БЕ РУСУФИЛ ГНУСЕН. САЩ ПУСНАХА БОМБИТЕ ЗАРАДИ ЯПОНСКИТЕ КАМИКАДЗЕТА КОИТО ПРОДЪЛЖАВАХА ДА СЕ НАТРИСАТ В КОРАБИТЕ ПРИ ЗАГУБЕНА ВОЙНА. НЯМА ИЗВИНЕНИЯ ВЪВ ВОЙНАТА СРЕЩУ ФАШИСТИ.....
218
1
 
9
 
! Отговори
Кой убива цивилни? преди 2 години
САЩ са го показали стотици пъти - атомни бомби в Япония, *** във Виетнам, обеднен уран в Сърбия, касетъчни бомби в Сирия, Либия, Афганистан и още много други!
217
3
 
19
 
! Отговори
Ром"с преди 2 години
Тези американците май мислят целият свят за аборигени ,а те са великата раса и могат да съчиняват колко си искат и аборигените ще им вярват..
216
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
при очакваното повторно нападение сигурно ще се случат много по-зверски и дивашки действия!
215
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Американците разкъсаха 7/седем/ деца в Афганистан в края на август миналата година! Американците вече позорно са изгонени от Афганистан! Никакви военни действия и.от дрон удрят ЦИВИЛЕН бус с 3 възрастни и СЕДЕМ ДЕЦА в СУВЕРЕННА ДЪРЖАВА! Що не ривахте тогава? В Белград убихаТРИМА китайски дипломати в мисията на Китай. В Ирак отстреляха екип на Ройтерс. А тук кръщаване улица"Героите на Украйна". Надежда Савченко й е присвоено званието"Герой на Украйна"защото е убила двама руски журналисти!!!!!
214
6
 
2
 
! Отговори
Иди...... преди 2 години
До Анонимен 269...Ти какво? Пуснаците да не останат по назад ли!!!!!!?????
213
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 267Не видях доказателства да са убити деца. Труповете бяха с бели ленти каквито носят руснаците. Пълно с клипове публикувани от самите украинци как се гаврят и измъчват военопленници. Повечето поражения по сградите са косвено или пряко причинени от украинците. Руснаците предупреждават когато ще ударят с ракети обект, където има и цивилни. Наш човек от Харков го каза. Та....кои са варвари? А за малолетната дето на 2 рия ден разбрали, че е забременяла от предполагаемото изнаислване..
212
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нещо за Хирошима да кажат? Кой планира изгарянето на 200 000 мъже, жени и деца?!
211
5
 
24
 
! Отговори
Хyiчо преди 2 години
Ако не вярваш на Володимир Кокаинович, питай СрАЩ Москва планирала, а се прилага от нацистките ***?!?? Краварска пропаганда!
210
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Изверги и варвари да убиват деца и цивилни
209
9
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 263Каква демокрация в украйна бе как може да сте толкова малоумний? Нали там на власт е военна хунта спусната с преврат от семейство байдънови!
208
10
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
кадрите от Буча са взаимстване с Холивуд!
207
16
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Диана Путин иска да подчини Украйна да няма Зеленски и демокрация а Украйна в руската орбита затова и преговорите се провалят
206
1
 
14
 
! Отговори
Гост преди 2 години
Световния елит е за лудницата, да им дадат по 1 рогат пръч от дърво и зад решетките.
205
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Глуп.0сти говорите, господин Съливан и го знаете. Малтретирането но собствените цивилни граждани е запазена марка на доблестната украинска армия. Ако руснаците не щадяха цивилните и действаха като вас в Ирак и Либия, Украйна отдавна щеше да бъде превзета.
204
8
 
22
 
! Отговори
Диана преди 2 години
Не знам какво е било планирано от Москва в тази война с Украйна, но знам със сигурност, че Западът можеше и все още може да спре войната като вразуми Украйна - те ще ги послушат! Какво знчи, че Зеленски не бил готов да откъсне територии от Украйна? Та всичките им територии са само на книга, придобити с разни техни машинации над руснаците..Украйна има най-голям интерес да спре до тук и да даде на руснаците малкото, което искат само за да покаже желание за разбирателство и мир с тях..