САЩ: Насилието срещу цивилни в Украйна - планирано от Москва?

Това заяви съветникът по национална сигурност Джейк Съливан
11 апр 2022 16:30, Петя Славова
313
САЩ: Насилието срещу цивилни в Украйна - планирано от Москва?
Снимка: БГНЕС

Военните престъпления, извършени от руските сили в Украйна, са били част от генералния план на президента Владимир Путин за инвазията. Това заяви съветникът по националната сигурност Джейк Съливан.

"Преди началото на войната ние разсекретихме разузнавателна информация и я представихме“, каза Съливан в предаването "Тази седмица" по Ей Би Си. „Тя показва, че е имало план от най-високите нива на руското правителство за насочване към цивилни граждани, които се противопоставят на инвазията, да предизвика насилие срещу тях, да организира усилия за тяхното брутално малтретиране, за да се опита да тероризира населението и да го подчини. Така че това е нещо, което е било планирано."

Още по темата

Неотдавнашното отстъпление на Русия от районите в близост до Киев остави след себе си огромни доказателства за зверства, особено в Буча, където из района бяха открити екзекутирани цивилни, много от които с вързани зад гърба ръце. Освен това през цялата война Русия се насочва към цивилни обекти, като нанася въздушни удари по болници и места, където се събират бежанци, предава БГНЕС.

"Кадрите, които видяхме от Буча и други градове, са трагични, те са ужасяващи", каза Съливан пред водещия Джонатан Карл. "Те са направо шокиращи, но не и изненадващи."

Съливан каза, че е възможно някои прояви на бруталност да са спонтанни, като предположи, че руските войници, които са разочаровани от лошото развитие на инвазията, са се обърнали срещу цивилното население на Украйна.

"Бяха им казали, че ще имат славна победа“, каза Съливан за руските войски, „и просто ще влязат в Киев без никаква съпротива, а украинците ще ги посрещнат и когато това не се случи, някои от тези части се включиха в актове на бруталност, тези зверства, тези военни престъпления дори без указания отгоре. Но не се заблуждавайте, по-големият въпрос за широкомащабните военни престъпления и жестокости в Украйна лежи на съвестта на Кремъл и на руския президент", добави той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


313
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
203
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пиши на БГ руски език не знаем
202
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За раша водка и сальотка немат мозък за друго вижте им тъпунгерски физиономии на всичките в Кремъл малко психоанализа на поведението Путин се бори за безсмъртие ама нещо се е предозирал
201
14
 
7
 
! Отговори
да преди 2 години
Това е почерка на Путин, където нападне разрушава и унищава всичко, така беше в Грозни, същото вАлепо Сирия, сега Украйна. Впрочем това е патент на руснаците от векове, нарича се тактика на "изгорената земя", те са като африкански скакалци нищо не оцелява след тях. А украинците са им яли попарата по време на " Гладомора" на Сталин, за това се бият на живот и смърт.
200
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Точно така в Москва са го измислили. Аз даже знам номера на стаята в Кремъл дето е изготвен плана. И други работи знам ама няма са кажа, щото не съм на кеф.
199
5
 
15
 
! Отговори
СприДаЛъжеш252 преди 2 години
До 252,Ако Русия искаше да изравни украйна - можеше да го направи много лесно. Вместо войниците им да влизат беше достатъчна само авиациата ... Докато всичко стане равно поле, по-равно от софийското.... Това САЩ правеше а ако има нова възможност пак ще направи срещу всичките държави срещу които води войни ...
198
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това с окопите в Чернобил беше върха на Айсберга по тъпотия на командването им
197
15
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защо се напъвате за Русия като тя ще изгуби войната досега какво постигна срина градовете убива цивилни и деца къде и е победата за нещо войниците ходят като клошари да обират къщите на хората
196
5
 
15
 
! Отговори
Fallschirmspringer преди 2 години
На 10 април 2022 г. Гордън Дъф, ветеран от морската пехота във войната във Виетнам, признат за един от най-добрите специалисти по разузнаване, написа следното в американската информационна платформа VT (Veterans Today): "Най-накрая имаме потвърждение на високо ниво от руски официални лица, че инструкторите на НАТО и чуждестранните бойци всъщност са хванати в капан в Мариупол." От намиращите са там към 55 френски агенти ,поне 20 са убити
195
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Щатите могат само да прибират, те никога не дават ... Ако дадат нещо то е това от което искат да се освободят... Като кораба с гнила царевица дарени за СДС... Или одеалата от умрелите от испански грип, дадени на индианците... А и зора на Бг Арийците че са на страната на САЩ, ами сащ са населени от такива като Херо Мустафа ... Името мъжко, телото господ знае на какво е мъж, жена или средния им пол... Тена по добър от тоя на ромите или 5тата каста индийци.
194
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В историята има много войни няма държава която да няма някой позор в миналото си ако се заровим в историята ще намерим хиляди причини да се избием въпроса е да продължим да живем като цивилизация и да осигурим бъдеще за децата си Тази война в 21 век шокира не може да заявиш че може просто да заличиш една суверена държава и народа и да се съгласи да живее по твойте правила
193
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всеки проект който ни беше изгоден се спря от щатите ,а те ли ще ни хранят бре ! ?
192
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не се ли засрамихте с това плащане ,то за това България загива !
191
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 239Чърчил че е виновен, виновен е, ама той е бил негласна буква, мейбй знаеш, че Рузвелт е умрял, замести го Труман, а Сталин много е уважавал Рузвелт като човек, много му е помагал срешу немците, докато Труман изпитва неприязан към тях :)))
190
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абе русофобче, защо има пленени натовски генералчета в Мариупол? Ко праат там, нали НАТО не е в Украйна?
189
5
 
2
 
! Отговори
До 238 преди 2 години
Как ще обяснят бугарите "великите", че турците са ги били като ***, както и са владеели бу.г.аристан , тоест не е "Българска", както и че 30% от населението е турско езично ?
188
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Понти Като гледам как Полша помага на Украйна, ще се коригира, но не както поддръжниците на руските нацисти си мислите.
187
6
 
6
 
! Отговори
БЪЛГАРИН преди 2 години
Няма нормален човек, който да вярва, че в тази война Господ-Бог ще бъде на страната на убийците на деца, на възрастни хора и на мирни граждани. Руските убийци в Украйна нямат бъдеще. Всички честни хора от Свободния свят са на страната на украинците. Украйна ще победи и пребъде във вековете!
186
3
 
5
 
! Отговори
Fallschirmspringer преди 2 години
Относно достоверността и фалшивите, и лицемерни съчувствия,могат се онагледят с един цитат от Чърчил на среща с журналисти."Добре, след като установихме вече, че сте ***, дайте сега да поговорим за цената ви.Кратко ,ясно ,точно и дълбоко съдържателно"
185
4
 
5
 
! Отговори
Понти преди 2 години
Територията на днешна Украйна има част, откъсната от Полша, за това има поляци там. Другата част е руска. То след тази война ще се урегулира това несъответствие, русофобче долно
184
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До До 228/239 Сигурно си мислиш, че всички са толкова неграмотни като теб :)