САЩ: Насилието срещу цивилни в Украйна - планирано от Москва?

Това заяви съветникът по национална сигурност Джейк Съливан
11 апр 2022 16:30, Петя Славова
313
САЩ: Насилието срещу цивилни в Украйна - планирано от Москва?
Снимка: БГНЕС

Военните престъпления, извършени от руските сили в Украйна, са били част от генералния план на президента Владимир Путин за инвазията. Това заяви съветникът по националната сигурност Джейк Съливан.

"Преди началото на войната ние разсекретихме разузнавателна информация и я представихме“, каза Съливан в предаването "Тази седмица" по Ей Би Си. „Тя показва, че е имало план от най-високите нива на руското правителство за насочване към цивилни граждани, които се противопоставят на инвазията, да предизвика насилие срещу тях, да организира усилия за тяхното брутално малтретиране, за да се опита да тероризира населението и да го подчини. Така че това е нещо, което е било планирано."

Още по темата

Неотдавнашното отстъпление на Русия от районите в близост до Киев остави след себе си огромни доказателства за зверства, особено в Буча, където из района бяха открити екзекутирани цивилни, много от които с вързани зад гърба ръце. Освен това през цялата война Русия се насочва към цивилни обекти, като нанася въздушни удари по болници и места, където се събират бежанци, предава БГНЕС.

"Кадрите, които видяхме от Буча и други градове, са трагични, те са ужасяващи", каза Съливан пред водещия Джонатан Карл. "Те са направо шокиращи, но не и изненадващи."

Съливан каза, че е възможно някои прояви на бруталност да са спонтанни, като предположи, че руските войници, които са разочаровани от лошото развитие на инвазията, са се обърнали срещу цивилното население на Украйна.

"Бяха им казали, че ще имат славна победа“, каза Съливан за руските войски, „и просто ще влязат в Киев без никаква съпротива, а украинците ще ги посрещнат и когато това не се случи, някои от тези части се включиха в актове на бруталност, тези зверства, тези военни престъпления дори без указания отгоре. Но не се заблуждавайте, по-големият въпрос за широкомащабните военни престъпления и жестокости в Украйна лежи на съвестта на Кремъл и на руския президент", добави той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


313
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
183
3
 
4
 
! Отговори
До 228 преди 2 години
По времето на ВСВ Чърчил е искал да превърне София в поле за каротофки... Това е само нишан, да разбереш че твоето съществуване не е благодарение на твойте любими англо-сакси... Щеше да останеш само проект ако беше станало това което те искаха...
182
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Как ще обяснят рашките "великите", че поляците са ги били като ***, както и са владеели Украйна, тоест не е "руска", както и че 80% от населението е полскоезично ? Любопитно ми е какво ще измъдрите русофилчета, безсилието ви ме трогва......хахахаха :)))
181
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 231 "Всеки, който е запознат с историята на Империята на Злото знае че на труповете на 20 милиона индианци беше издигната самата Империя..." Правилния термин е крепостни, не индианци, и не са 20 милиона, а почти 60 милиона. Само Сталин е избил над 20 милиона.
180
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Клипа танка е руски, но го управляват украинци - четете текстовете. То така и в Буча - зеленски изби рускоезичните след напускането на руснаците, разхвърля живи трупове и снима клипове! По западна идея!
179
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тролчета, тролчета - лаете ли?, мажете ли? Това влиза в манталитета на комуниста. Иначе трябва да работи, а това той никога не го е можел, че и няма желание. Разбират ви другите колко сте долни и жалки, вие и това не може да проумеете. Путин загуби войната. Не ви ли е ясно. Загуби я в деня когато я започна. Света има правила, компромисни разбира се, които НИКОЙ не може да отмени, пък бил той и политически милиционер. Хага е благосклонния вариант за него, но много се съмнявам, че ще го пощадят
178
1
 
4
 
! Отговори
Понти преди 2 години
Пропагандата е в народния район, където сме и ние - няма никаква обективност в медиите ни всички са платени и карани да отразяват едностранно в угода на сащ!
177
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всеки, който е запознат с историята на Империята на Злото знае че на труповете на 20 милиона индианци беше издигната самата Империя....
176
0
 
5
 
! Отговори
Fallschirmspringer преди 2 години
Нямат САЩ,такива верни пудели ,каквито имаше преди години.Спомням си един огромен пудел,наречен Тони Блеър,които много сръчно и много бързо в Ирак намираше прах за пране,или пък иизкуствен тор,които биваха обябявани за свръх смъртоности БОВ,пред,които бледнеят Табун,Зарин,Зоман ,че даже и VX-газовете са като дезодорант спрямо тези намерени от Тони.Жалки и мизерни същества
175
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 224След ВСВ никой не ги е канил, те просто си нахлуха, тоест ни разпределиха великите сили, Сталин естествено :))) Никой нормален не е искал да се присъидини към тях, ама никой :)))
174
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Русия отвори кутията на пандора реши да става велика империя според нея в точния момент но в 21 век няма как хората да премат такава зверска война дори и пропагандата не помогна да си затворим очите обществата осъдиха войната и това помогна за всичките санкци жалко за всичките хора който умират само заради една шайка да станат велики
173
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
222 Не ти ли писна да лъжеш???
172
1
 
7
 
! Отговори
Абе русофобче преди 2 години
Кой избиваше българи в Донбас - руснаците или зеленските продажни омашляци? Кажи бе, русофобче?
171
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всеки, който е запознат с историята на Империята на Злото е наясно, че терора над "освободените" територии винаги е бил част от политиката на Кремъл за "омиротворяване" на населението в тях. Случва се НАВСЯКЪДЕ, където руските сатрапи се появят. Катин, Будапеща, Прага, Грозни, Ракка, Сребреница, Крим, Донбас, Буча, Чернобил, навсякъде.
170
2
 
6
 
! Отговори
Понти преди 2 години
Продажния зеленски на сащ и евро.гей ските *** е виновен за всичко случващо се в Украйна! Този евреин продажен за пари разруши държавата и изби народа на Украйна! Той не е украинец, той е продажен ***!
169
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Значи ние нападаме некой съсед и опорката ще ни бъде - " те са българи, те са неоправдани.....", те затова гърците и турците изгониха българското население там, че да не се стига до такава абсурдност :))) В Украйна признаха половин милион българско малцинство, когато беше СССР не ги признаваха, това говори ли ви нещо русофилчета :))) В Молдова също има толкова, там обаче рашняците не дават самоопределение рашки :)))
168
0
 
5
 
! Отговори
Fallschirmspringer преди 2 години
Трупът" стана,изтупа си дрехите,разкърши се,че беше схванал ,пийна стабилна глътка пърцуца,за отскок,оригна се и с весела,кръшна походка се отправи към къщи.Там първата му работа беше да забие два шамара на съпругата си защото е отказала да бъде "Труп" и така е загубила петдесетачка в зелено,за семейният бюджет,след това мощно изсърба купа с борш с месо,защото руснаците бяха забравили да му "откраднат" прасето,напари се в банята и установи че,като труп се настива и огладнява
167
2
 
6
 
! Отговори
Fallschirmspringer преди 2 години
На улицата руските войници нападнали един изоставен танк,на който му свършило горивото.Всички групово го изнасилили в двата ауспуха и изведнъж танка потеглили, а като в добавка започнал да му никне втори купол в пълно бойо снаряжение.Само какви чудеса стават по светът
166
2
 
10
 
! Отговори
Сандо преди 2 години
Руснаците миже и да губят тотално медийната война ама тая на фронта няма как да я загубят. Да му мислят ония в окопите дето продължават да стрелят по мирното население
165
4
 
8
 
! Отговори
9 преди 2 години
Предишната опорка на Щатите беше, че руснаците не са знаели къде отиват и са мислили,че са на обучение. Сега изведнъж им казали,че ще имат славна победа...Някои не сме с толкова къса памет...
164
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
американците само знаят да обвиняват а не се погледнат те колко войни запалиха и колко народ невиннен избиха ..а Хирошима и Нагазаки ???