Ако Русия претърпи поражение, това е краят на Путин и неговата кохорта

Войната в Украйна може да бъде спряна само чрез дипломация
14 апр 2022 10:03, Анисия Иванова
359
Ако Русия претърпи поражение, това е краят на Путин и неговата кохорта
Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Войната може да бъде спряна по дипломатически начин. Освен икономическите санкции, са важни дипломатическите екипи и канали. Това каза Димитър Гърдев, дипломат и председател на комисията по външна политика в 46-то Народно събрание, в предаването „Светът е бизнес с водещ Ивайло Лаков.

Широкомащабните санкции, наложени срещу Русия, досега не са били прилагани към нито една държава. Целият западен свят се обедини около санкциите и е важно дали този инструментариум ще сработи, защото с резервите, с които разполага, Русия може да издържи две години при пълни санкции.

Още по темата

"Трябва да се полагат усилия и на дипломатическата арена”, подчерта събеседникът и допълни, че след приключване на изборния процес във Франция ролята на френския президент ще бъде изключително активна в преките разговори с Владимир Путин.

Дипломацията е единственият начин и единственият подход в настоящата ситуация, защото другото представлява пълномащабна операция върху една огромна групировка от украинските въоръжени сили. Естествено е, че те няма да се предадат без бой, те са изключително мотивирани, добре въоръжени и подготвени, посочи Гърдев.

Залогът за Владимир Путин е цялата негова власт, цялата политика, която беше провеждана 20 години и хората, които са около него. Ако Русия претърпи поражение в Украйна, това е краят на тази кохорта от хора и на неговата лична политическа кариера.

За България сценарият за развитие на бойни действия от порядъка на пет-десет години е изключително негативен и възможно най-лошото нещо, което може да се случи за нас. Дълготрайното проточване на войната е нещо, към което България не трябва да се стреми.  Трябва да участваме активно в намиране на дипломатическо решение за прекратяване на конфликта възможно най-скоро.

"Ядрен удар е самоубийство и това е в сферата на журналистическите хипотези. Може ли една държава да си позволи пълномащабен ядрен удар на територия, която е само на 120 км от нейната”, попита Гърдев по повод вероятността Русия да използва ядрено оръжие, ако бъде сериозно притисната.

По отношение на присъединяването към ЕС на Украйна събеседникът посочи, че няма основания за предоставяне на „бърз коридор” за Киев.

"Имаме ясни и точни разпоредби. Точно определен ред, по който всяка една държава, която е кандидат-член, трябва да премине. Ние го преминахме също”.

Във връзка с присъединяването на Северна Македония към ЕС гостът подчерта, че страната трябва да изпълни условията, подписани от нея в Договора за добросъседство, както ги е изпълнила в Преспанския договор, както си е сменила конституцията и името на държавата. България тогава ще бъде удовлетворена и веднага ще бъде отворен пътят за македонската страна.

Целият разговор може да гледате във видеото на Bloomberg TV Bulgaria

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


359
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
180
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До do 207, не, не жени и деца, ами украински женици и дечица.
179
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Споко, скоро почвам аз да ловя прокопиевите *** като миро20. Европол да ходи пита бабикян с какво се занимава
178
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
до 207 ;; Боли ли ,третополови , боли ли ? Освен еничари и *** , сте и gynegaващu ! За пустата му тръпка ниско под гърба и за няколко цента , сте готови на всичко гнycно , което е възможно ! Че и невъзможно ...
177
3
 
8
 
! Отговори
До 216 преди 2 години
Еей с този газ вече полудяхте.Сякаш света ще свърши без руския газ. И само за да го имаме трябва да позволим на *** да превземе света.
176
0
 
3
 
! Отговори
Споко преди 2 години
216, нас ще ни е студено щот "нема руски газ", а ти ше си на жежко в кауша за антидържавна дейност, а бирници ще ти правят оценка на имуществото да видят дали ще си платиш глобите за радикализъм, антисемитизъм и секв друг -зъм. Щото ще треват изкупителни жертви, а тия дето ги дават по телевизора баш им се не седи у зандана, а и те са били против подобни изказвания през целото време
175
0
 
1
 
! Отговори
Предложение преди 2 години
Предлагам малко така за разбообразие да става да сменим "кохортата на Путин" с "дъ бутча ъв Буча" който бомбардира и избива украински дечица.
174
5
 
6
 
! Отговори
do 207 преди 2 години
Ислямистите и войниците пратени от путин не само избиват украинските жени и деца, ами ги и изнасилват. Да, и децата. Такова падение на фашистка Русия никога не съм си представял. И ако това не е точно война (както путин твърди), значи е чисто криминално престъпление, без смекчаващи вината обстоятелства. Допълнително и мародерствата.
173
3
 
5
 
! Отговори
Споко преди 2 години
Споко, разследващите от европол вече ловат по айпото на хардуера, скоро ще изловат всички путински *** и кохортата на диктатора Путин ще рухне.
172
0
 
0
 
! Отговори
Споко преди 2 години
До Анонимен209 няма заплахи, като морите *** и хохли по коментарите и възхвалявате ислямски фундаменталисти, в момента, в който на нашите служби им зададат 3 неудобни въпроса от ЕС и Моссад, първи ще изгорят лаладжиите, хонорараджиите и "независимите" наблюдатели и журналисти.
171
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 211Олигарсите им живеят с западни блага и богатства, за сметка на народа си, като им казва, че са бедни но "могучий" :)))
170
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тракайте по клвиатурите кравофили! Тренирайте! Зимата, га няма руски газ, само така ще се топлите. Е, така и като обслужвате частите на НАТО и урките, които така мило си самопоканихте!
169
2
 
3
 
! Отговори
Споко преди 2 години
Споко, Путин се провали по всички фронтове и сега се чуди как да излезе от блатото в което сам се набута.
168
1
 
1
 
! Отговори
IQ 3.14 преди 2 години
До сиода се предаде, ама не е 1923, и зеля не е гошо тарабата.
167
2
 
2
 
! Отговори
До 198 преди 2 години
Ще обясните ли тогава защо западният капитализъм воюва с руския такъв.
166
3
 
1
 
! Отговори
Споко преди 2 години
До Спокоспоко, ловят ги по ID на хардуера, IP може да се откраде, като руснак акумулаторна отвертка.
165
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Споко, не се тревожи ти нали си на правилната позиция. Няма защо да заплашващ и другите.
164
3
 
4
 
! Отговори
Споко преди 2 години
Споко, Макрон до два часа пак ще се обади на Путин да пусне френските офицери коиоти са обкръжени в подземията на Мариупол, и кохортата на диктатора Путин ще рухне.
163
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Путин се чуди как да се измъкне от нелепата ситуация в която постави "могучая", мислеше си,че с хляб и сол ще ги посрещнат украинците....... :))) Когато си заобиколен само с придворни, които ти казват само нещица, които са удобни за теб, но не и за другите, така става :)))
162
3
 
4
 
! Отговори
сио преди 2 години
то зеленски е виновен, ако беше се предал, нито народа на Украйна, нито разрушения щеше да има, но нали зеленски шоумена, дето снима клипове всяка вечер е продажен на американците и евро...ските ***, е за това Украйна ще бъде разрушена. НАТО и зеленски са основни виновници, и то от няколко години насам...
161
3
 
3
 
! Отговори
IQ 3.14 преди 2 години
До Анонимен196 в момента беше осем и половина сабале. според руснаците екипажа е евакуиран без жертви едва ли не преди експлозията, според източници от флота жертвите са около стотина. според мене, като лаик, при детонация на боекомплекта на толкова стар съд, може и да не са стигнали до лодките.