БСП напуска коалицията, ако България даде оръжия на Украйна

Въоръжаване, на която и да е страна в конфликта е влизане в него, каза Попов
20 апр 2022 22:45, Петя Славова
254

Заявили сме ясно нашата позиция относно оръжията за Украйна, заяви депутатът от БСП Филип Попов в студиото на "Денят ON AIR".

"Въоръжаването, на която и да е страна от България, за нас означава влизане в този конфликт. Това не е извиване на ръцете. Това е съобразяване и с голяма част от мнението на обществото в България. Ако Народното събрание го гласува, ние излизаме от коалицията",  обясни той.

По думите му в РСМ искат да стане част от голямото европейско семейство, но при условие, че бъде защитен българският интерес.

Още по темата

"Те следва да изпълнят множество неща. Едно, от което е вписването на българите в македонската конституция, за да могат да се гарантират техните права", допълни Попов. 

"Ние готвим своите предложения за актуализацията на бюджета. В началото месеца влезе новият бюджет в сила, като от него 20 млрд. лв. са за социални разходи. Сега по актуализацията предлагаме намаляване на ДДС на контролираните стоки. Това е практика в много европейски държави, особено в тежката ситуация, в която се намираме. Другото е нов начин на облагане на свръхпечалбите на частните и държавните енергодружества", изтъкна депутатът пред Bulgaria ON AIR.

Неговото мнение е, че това правителство с тези промени, които е приело, и с този бюджет е успяло да изведе България през тежките зимни месеци.

"Трудно е, защото има световна криза в момента. Правим всичко възможно да бъдат да облекчени българските граждани", посочи гостът.

"Коалицията е стабилна до момента, в който се спазват коалиционните споразумения. Към този етап тя ги изпълнява. Също така в коалиционния договор е записано, че такива позиции, които не са записани в коалиционното споразумение, всеки един може да ги занесе в Народното събрание, като предупреди останалите коалиционни партньори", завърши Филип Попов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


254
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
162
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нинова " Русия ще освободи България от задокеанска окупация."Как спите бре, гонете Нинова, защото следващите сме ние.
161
1
 
0
 
! Отговори
Ох преди 2 години
Аз сам Митю с пиштовАИда на фронта..
160
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Прави впечатление мълчанието на отявлените про-атлантици от ДПС. Завалиите съвсем са се омотали. С едната ръка въртим руски капитали, с другата ги критикуваме ... както и ГЕРБ са се оплели. Усещането ми е че уж всички искат да дадем оръжия на Украйна но ако ме зависи пряко от тях. Накрая каквото Американците кажат ще бъде!
159
3
 
7
 
! Отговори
123 преди 2 години
Некадърното правителство да подава оставка най- накрая!!!!!
158
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е крайно време е , докога ще извива ръцете на канадеца
157
0
 
6
 
! Отговори
АХ преди 2 години
Нинова да излезе и да си изпее Лебедовата песен на микрофона от трибуната на НС
156
1
 
8
 
! Отговори
Карл Бенц преди 2 години
Довиждане, довиждане!
155
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защо К. Нинова е против изпращането на оръжие като помощ за Украйна?. Казва, че това само ще удължи войната...но ако е така, значи намеква, че украинците просто трябва да спрат да се бият и да се предадат на Русия. Защо БСП искат Украйна да се предаде?! Ясно кои кого подкрепят
154
1
 
7
 
! Отговори
яверт преди 2 години
Ха дано, че много поразии направиха
153
7
 
12
 
! Отговори
тя преди 2 години
С българско оръжие да убиват укрите руски момчета !?Тия луди ли са ?
152
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Айде стига театър, моля. България отдавна доставя оръжие в окрайна
151
9
 
21
 
! Отговори
БZП преди 2 години
Тази антибългарска партия трябва да се забрани, БZП е готова да продаде България! Б(Z)П, долните Руски агенти и предатели,проруски партии като БСП
150
11
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Прав им път, и без това е позор за България, че Корнелия е в управлението.
149
7
 
21
 
! Отговори
БДП АБВ предатели преди 2 години
БСП и АБВ проруски национални предатели!
148
7
 
15
 
! Отговори
Комунягите са преди 2 години
шантажори от партия със затихващи функции. И без това са вредни за България и тяхната липса в управлението ще бъде посрещната с облекчение.
147
9
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
БСП -то въобще не трябваше да прави коалиция с такива неадекватни и безотговорни хора. До сега нищо не се промени от времето на Борисов даже стана по зле като цяло и във вътрешен и във външен план. Разиграват ни нов сериал сапунки за сметка на народа. Необходими са нови предсрочни избори.
146
14
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Украйна слушаше САЩ 8 години, които им казваха : Действайте няма страшно, ние ще ви въоръжим и ще стоим зад вас! Е, сега къде ви е оръжието, защо дребна и мизерна България трябва да ви дава оръжие !
145
18
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
БРАВО НА БСП !!! НА СЛЕДВАЩИТЕ ИЗБОРИ ЩЕ ГЛАСУВАМ ЗА ТЯХ !!
144
5
 
24
 
! Отговори
карачанаков преди 2 години
Какъв кеф! Да ама не някой вярва ли им толкова години драпаха да се вмъкнат във властта сега щели да напуснат,лъжи Крушовенски.
143
5
 
19
 
! Отговори
А бе преди 2 години
Като напусне тогава да говори. Вече сме изпращали оръжие, затова дойде и министъра на Украйна. Украйна сега освен да договоря оръжие с нищо друго не се занимава.