БСП напуска коалицията, ако България даде оръжия на Украйна

Въоръжаване, на която и да е страна в конфликта е влизане в него, каза Попов
20 апр 2022 22:45, Петя Славова
254

Заявили сме ясно нашата позиция относно оръжията за Украйна, заяви депутатът от БСП Филип Попов в студиото на "Денят ON AIR".

"Въоръжаването, на която и да е страна от България, за нас означава влизане в този конфликт. Това не е извиване на ръцете. Това е съобразяване и с голяма част от мнението на обществото в България. Ако Народното събрание го гласува, ние излизаме от коалицията",  обясни той.

По думите му в РСМ искат да стане част от голямото европейско семейство, но при условие, че бъде защитен българският интерес.

Още по темата

"Те следва да изпълнят множество неща. Едно, от което е вписването на българите в македонската конституция, за да могат да се гарантират техните права", допълни Попов. 

"Ние готвим своите предложения за актуализацията на бюджета. В началото месеца влезе новият бюджет в сила, като от него 20 млрд. лв. са за социални разходи. Сега по актуализацията предлагаме намаляване на ДДС на контролираните стоки. Това е практика в много европейски държави, особено в тежката ситуация, в която се намираме. Другото е нов начин на облагане на свръхпечалбите на частните и държавните енергодружества", изтъкна депутатът пред Bulgaria ON AIR.

Неговото мнение е, че това правителство с тези промени, които е приело, и с този бюджет е успяло да изведе България през тежките зимни месеци.

"Трудно е, защото има световна криза в момента. Правим всичко възможно да бъдат да облекчени българските граждани", посочи гостът.

"Коалицията е стабилна до момента, в който се спазват коалиционните споразумения. Към този етап тя ги изпълнява. Също така в коалиционния договор е записано, че такива позиции, които не са записани в коалиционното споразумение, всеки един може да ги занесе в Народното събрание, като предупреди останалите коалиционни партньори", завърши Филип Попов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


254
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
82
4
 
3
 
! Отговори
ББ преди 2 години
г-жо да "нахлуем" ли в украйна...костя опита и едвам тго спасиха...за съжаление...русиянците и те нахлуха...обаченяма кой да ги спаси...позора ще е за хиляди години,да се опозорим ли г.жо за пореден път...за да може да сте умни красими и богати...докато ни сваляте...ДДС-то...та да "забогатеем"през това вие ограбвате Кинтекс..МЗ...Избори Петков...или позор с ниновица!!!ако си Пич Оставка за да ти дадем мнозинство,не им позволявай да те рекетира!
81
3
 
0
 
! Отговори
.... преди 2 години
бсп , старите крадци на България, пре следващи избори ще се във от народното събрание.
80
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Договорили са се да закриват кепенците и са решили като за последно да се направят че уж БСП заема отговорна позиция за да си вдигнат туй що не може.. рейтинга. Нека не забравяме че точно БСП ни вкараха в ЕС и НАТО. Тези са смрад!!
79
6
 
5
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
САЩ са най-великата страна и демокрация в Света. Тя ни пази от руския неофашизъм,в най-мощната военна структура--NATO.
78
4
 
4
 
! Отговори
ББ преди 2 години
До Анонимен3-та Световна е нейзбежна...ок атомките...те са толкова зле боже...от 56 дни стрелят по жилищнни комплекси,убиват случайни минувачи по улиците...невиждан геноцид...от "братята"чеченци и сирийци на путин,НАТО...просто нямате полезен ход...ще ви изненада слабостта и некопетентността на пияните ватенки...имат само лъжата и жестокостта си...нямат си Бог...те не знаят защо са в Украйна дори...защо убиват,зомбитата от мАсква убиват по Света!!!
77
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хайде напускайте и освободете от присъствието си България, за да дръпне напред!
76
5
 
3
 
! Отговори
ББ преди 2 години
напуснете България другаре,идете в русия,ама не завладявате кинтекс...най богатото оръжейно...за да грабите,заменихте областните в земеделските...завлодявате...и *** лъже хората...ще свали ддс-то...и ще станете богати,курнело бедни сме щото ни ограбвате за да обслужвате...путин и убийствата му в Украйна...Петков ако е пич...Оставка и Избори...да види ***...че не се е наденала...на мекия на умиращият путин...и ние ще платим...защото сме гл.паци!!!
75
2
 
4
 
! Отговори
Стефанов преди 2 години
Отлична оферта от БКП. Два заека с един куршум. Кире, пращай още утре!
74
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Та то вие си решавате, стига ни заблуждавайте!Днес сте го решили заедно и сте ни предали,без да напускат коалицията. Днес е велика сряда, днес предадоха Христа, а ВИЕ нас!Да горите в ада!!
73
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Проруската партия се тръшка на умряло да пази вожда. Напускайте .Само да вметна ,че Норвегия дава 100 ПВО системи на Украйна. Едвали нашите 5 бройки стари руски системи... ще уплашат русия. Тука става дума за идеология и на подкрепа на съюзниците ни. Вече се изложихме яко. Типично по Български.
72
3
 
5
 
! Отговори
Ха-ха-ха преди 2 години
Ако Путин стане Kапyтин, БСП ще се саморазпусне и ше се саноутешават с копейкин
71
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
най-после да кажат, че ще направят добро за нацията
70
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Повече никога никой няма да се коалира с руската БСП. Защото, който се хване с БСП пропада
69
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
БСП ни вкара в конфликт с НОТО и ЕС.
68
3
 
8
 
! Отговори
Бау преди 2 години
Русия е толкова мощна, а опря до едни 250000 българи. Можем да й ги пратим, те много я обичат. :)):)):))На никого няма да липсват.
67
0
 
3
 
! Отговори
давай да помагаме преди 2 години
Каква е позицията на БСП, съгласна ли е да изпратим оръжие на руснаците?
66
5
 
7
 
! Отговори
пълна депутинизация преди 2 години
БСПарите трябва да бъдат екстадирани в Сибир.
65
3
 
5
 
! Отговори
ББ преди 2 години
До До ББаз ти изплущях плюса...не съм ***...гавря се с импотентността ти,Югославия...бе създадена от Сталин...който не можеше да я контролира...Югославия създаде "македонска нация"югославия убиваше в сараево със снайперисти мирни както правят руснаците в момента в Украйна...и идват САЩ приятели...и настъпва Мир!!!
64
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абе умната,влизайте,излизайте от коалицията,ама онова крадливо лоесто същество го дръжте далеч от власта и парите,оти много ги либи и двете!
63
2
 
2
 
! Отговори
ББ преди 2 години
До Commentхохо...само защото пеевски ви плати едни проценти през тренд,*** вече си повярваха,че ще направят България руска колония и ще ги възнагради ***,...ПП Избори...България сме наследници на Андрешко...те не ни познават...ние разпознаваме доброто от злото....избори...и болен си вярваше...и валерката спасителя от мигранти...е отнесоха по няколко стотици милиона...и позора...тея ще има съд за Национално...с два файтона платени...революция правят...докато не излезем...и ще излезем