БСП напуска коалицията, ако България даде оръжия на Украйна

Въоръжаване, на която и да е страна в конфликта е влизане в него, каза Попов
20 апр 2022 22:45, Петя Славова
254

Заявили сме ясно нашата позиция относно оръжията за Украйна, заяви депутатът от БСП Филип Попов в студиото на "Денят ON AIR".

"Въоръжаването, на която и да е страна от България, за нас означава влизане в този конфликт. Това не е извиване на ръцете. Това е съобразяване и с голяма част от мнението на обществото в България. Ако Народното събрание го гласува, ние излизаме от коалицията",  обясни той.

По думите му в РСМ искат да стане част от голямото европейско семейство, но при условие, че бъде защитен българският интерес.

Още по темата

"Те следва да изпълнят множество неща. Едно, от което е вписването на българите в македонската конституция, за да могат да се гарантират техните права", допълни Попов. 

"Ние готвим своите предложения за актуализацията на бюджета. В началото месеца влезе новият бюджет в сила, като от него 20 млрд. лв. са за социални разходи. Сега по актуализацията предлагаме намаляване на ДДС на контролираните стоки. Това е практика в много европейски държави, особено в тежката ситуация, в която се намираме. Другото е нов начин на облагане на свръхпечалбите на частните и държавните енергодружества", изтъкна депутатът пред Bulgaria ON AIR.

Неговото мнение е, че това правителство с тези промени, които е приело, и с този бюджет е успяло да изведе България през тежките зимни месеци.

"Трудно е, защото има световна криза в момента. Правим всичко възможно да бъдат да облекчени българските граждани", посочи гостът.

"Коалицията е стабилна до момента, в който се спазват коалиционните споразумения. Към този етап тя ги изпълнява. Също така в коалиционния договор е записано, че такива позиции, които не са записани в коалиционното споразумение, всеки един може да ги занесе в Народното събрание, като предупреди останалите коалиционни партньори", завърши Филип Попов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


254
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
102
4
 
0
 
! Отговори
Не се познавам преди 2 години
Ало медийка, ако все пак четеш рубриките си, махни тази статия от статия СВЯТ, че малко сме си мишки за свят, ако в Индия някой умре тука са пръднали 100 000 човека, е като знам какви сме си може и повече...Отнася се за вас със сигурност в тази медия!
101
5
 
4
 
! Отговори
Конска Паця преди 2 години
Киро разкри измамите на ГЕРБ с язовирите. В момента язовирите са пълни с вода и ремонтирани. Браво Кире!
100
2
 
3
 
! Отговори
ББ преди 2 години
До Туристми "пич" синовете ми са си у дома...образовани,работят за себе си и България...не са вземали копейки или центове...учил съм ги да Обичат България...няма нищо по ценно от България...не сме фили или фоби...ценим искренните с нас...простички неща...Божии!!!
99
3
 
5
 
! Отговори
Просто Киро преди 2 години
Много се подигравахте на оная от ПП, за "Просто Киро", ама герб и бсп си защитават дваж-по-разпалено лидерите. А те са под секва критика. Особено еднокнижника. Ся... той и Кирчо и Славуца не са цвете, ама малко промяна и сътресение в сатуквото - не е лошо. Трябва да се източва лошата кръв. В мафията е така.
98
2
 
1
 
! Отговори
Партийния преди 2 години
Партия чудо влезе и оправи нещата, БОЖЕ помогни на ПП да спаси от одавяне хорицата, като им построиш бент и после като си отидеш да се свлече върху тях... Еми това ще да ни чака, не подкрепям никой, но и тези са малееее бегай, *** нема бегане.. В Украйна съм
97
3
 
4
 
! Отговори
Гадост и Зараза преди 2 години
Комyнягите от туморното образование ГЕРБ-СДС-БСП с наотзадник ДПС, разсипа България. Време е Гешев да ги прибира по затворите тия.
96
4
 
3
 
! Отговори
Турист преди 2 години
До ББ пич какво построи така наречената ни модерна България, че децата ни работят в чужбина и ни пращат пари, за да оцелеем тук, при последното преброяване сме 5м. до 20 години сме изчезнали... Пусни си клипа плана Ран-Ът и ще разбереш, че нещата вървят по план, но не на нас!
95
3
 
4
 
! Отговори
Мари Тере™ преди 2 години
Света Дево от Гладалупе! Пази България от ГЕРБ и БСП!
94
2
 
1
 
! Отговори
То беше ясно преди 2 години
Коалицията ГЕРБ-БСП-ДПС лъсна.
93
4
 
7
 
! Отговори
Anon преди 2 години
аз в бързината прочетох, че БСП напуска България и се зарадвах а то било коалицията. Ненапиха се тези пиявици ей и сега имат дързоста да се опитват да дават наклон я бегом в масква динозаври такива
92
3
 
4
 
! Отговори
Мразя БСП преди 2 години
Политически и всячески ненавиждам партия БСП, но и не виждам полезност, ние като държава да се въвличаме в не наш конфликт. Така или иначе вече сме в неприятелски списък, утре да не усъмнем и в враждебен...
91
1
 
3
 
! Отговори
ББ преди 2 години
До Туристнайвно е...без Апокалипсис няма начин...имащите "власт" и "пари"п не вярват на гладните...продължават грабежите и несправедливостиште...имат си клишета,медии,социолози,антрополози,професорки...без шок хората няма да се събудят и осъзнаят!3-та Световна е необходима...лечебна ще е...нейзбежна е...или ставате съучастници в геноцида над Народа на Украйна,приятели Сащ плащаше по 100 милиарда в Авганистан...лудост,за Украйна...3 милиарда още по голяма лудост...лицемерие...позор...срам
90
2
 
5
 
! Отговори
Оня там турист преди 2 години
Докато всеки си гледа бизнеса, ние роптим като че сме държава при Цар Симеон... еее сори господин министър, но сме много далече та ние да се мешаме в конфликт м/у големи държави... Но нали сме от грешната страна.. Историята го помни, но ние сме си пак с гегата в ръката
89
5
 
2
 
! Отговори
ББ преди 2 години
Бог да пази САЩ,НАТО и Свободният Свят,Справедлив и Мирен Свят...или мърав...путин ни води към 3-та Световна...ок много я "иска"...блъфара...и губи...ще я получи!!!
88
2
 
3
 
! Отговори
Турист преди 2 години
Докато ние се овълчваме, вместо ясно да заявим неутралитет, без никакво вмешателство, все още гласуваме прословути глупости от парламента... Предлагам да се направи референдум дали да се унищожи народното събрание, докато всички са вътре.Аз съм За... въоръжен с вила за сено, достатъчно ми е...
87
4
 
4
 
! Отговори
ББ преди 2 години
или подкрепа с оръжие за Украйна или Избори!!!няма да позволим на обслужващи масов убиец да позорят Народа ни и децата ни!Бсп и копейкин са национални предатели...безбожници обслужващи военнопрестъпник...Юда са!!!Петков избори!!!Оставка с достойнство заради бсп рекета...или редите България в срамната листа на подкрепящите масов убиец!!!
86
4
 
2
 
! Отговори
Бидоня преди 2 години
Ко речи Ниновица?Ши върнем синчето май!
85
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Начи напускате и държавата. Дано пратим оръжие.
84
5
 
8
 
! Отговори
ШибиРиби преди 2 години
Не само коалицията ами напускайте и държавата даВиЕбаПуткатаМайчина предателска. Колко останахте че да имате глас в държавата?
83
3
 
4
 
! Отговори
ББ преди 2 години
и петков...с герб опитай бе,ако е за благото на България...ниновица е яловица алчна!!!