БСП напуска коалицията, ако България даде оръжия на Украйна

Въоръжаване, на която и да е страна в конфликта е влизане в него, каза Попов
20 апр 2022 22:45, Петя Славова
254

Заявили сме ясно нашата позиция относно оръжията за Украйна, заяви депутатът от БСП Филип Попов в студиото на "Денят ON AIR".

"Въоръжаването, на която и да е страна от България, за нас означава влизане в този конфликт. Това не е извиване на ръцете. Това е съобразяване и с голяма част от мнението на обществото в България. Ако Народното събрание го гласува, ние излизаме от коалицията",  обясни той.

По думите му в РСМ искат да стане част от голямото европейско семейство, но при условие, че бъде защитен българският интерес.

Още по темата

"Те следва да изпълнят множество неща. Едно, от което е вписването на българите в македонската конституция, за да могат да се гарантират техните права", допълни Попов. 

"Ние готвим своите предложения за актуализацията на бюджета. В началото месеца влезе новият бюджет в сила, като от него 20 млрд. лв. са за социални разходи. Сега по актуализацията предлагаме намаляване на ДДС на контролираните стоки. Това е практика в много европейски държави, особено в тежката ситуация, в която се намираме. Другото е нов начин на облагане на свръхпечалбите на частните и държавните енергодружества", изтъкна депутатът пред Bulgaria ON AIR.

Неговото мнение е, че това правителство с тези промени, които е приело, и с този бюджет е успяло да изведе България през тежките зимни месеци.

"Трудно е, защото има световна криза в момента. Правим всичко възможно да бъдат да облекчени българските граждани", посочи гостът.

"Коалицията е стабилна до момента, в който се спазват коалиционните споразумения. Към този етап тя ги изпълнява. Също така в коалиционния договор е записано, че такива позиции, които не са записани в коалиционното споразумение, всеки един може да ги занесе в Народното събрание, като предупреди останалите коалиционни партньори", завърши Филип Попов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


254
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
122
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не може ли направо да напуснат страната в посока изток
121
19
 
13
 
! Отговори
безпартиен преди 2 години
браво на бсп!! гласувах за герб, ама сега на кукуво лято!
120
14
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не трябва да напускат. Трябва просто Киро да ги изрита. И за онова нищо, дето са го турили за външен министър, също шут Ново правителство с евроатлантическите партии - не е невъзможно. И да започнат депу_тинизация та службите, за да е възможно разследване на финансирането и на русоробските партии и на резидента. Иначе няма да се отлепим от дъното, копаем по-дълбоко.
119
6
 
18
 
! Отговори
О, милите преди 2 години
Три от четирите партии при нови избори ще са под бариерата. Така лесно никой няма да напуска, защото софрата свършва окончателно. Ще го преглътнат, милите.
118
6
 
22
 
! Отговори
До 146-мразещ БСП преди 2 години
То когато руските окупатори пресекат Дунава ще е късно. Сега е времето да се смачка главата на змията.
117
10
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
С какви ли компромати ги държи Р.Ф., че са готови и от властта да се откажат?
116
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
То от началото беше ясно, че не се разбират, просто го направиха само и само да не са гробарите.
115
10
 
16
 
! Отговори
До 179 преди 2 години
Прав си, нека си вземат панелите и трабанта а нас да оставят на мира. Ние да решаваме дали искаме в Европа или в Евразия. Нямаме намерение отново да посрещаме окупатори, които нагло ни караха да наричаме "братушки"
114
4
 
19
 
! Отговори
любопитен преди 2 години
Дано в неделя си кажем - Христос восскресе, БСП - не
113
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ПП да се събира с ДБ и ГЕРБ и да приключваме с тоя резил, с който резидендът и БZП ни принуждават да живеем. Има и по-страшно и от ГЕРБ, и от ПП - ония рубладжии методично тикат България към евроазийската кал.
112
6
 
28
 
! Отговори
Чудесна новина преди 2 години
Е, най-сетне една хубава новина от БСП. След като видяхме как се справиха със своите ресори - земеделие, социална политика и икономика, как Корнела пребори корупцията и монополите, най-сетне да кажат нещо смислено и положително. Та кога напускате коалицията да ви кажем всички ДОВИЖДАНЕ?Даже направо да ви кажем СБОГОМ.И ез това се нароихте - Стефан Янев, Кюстендилската Мая, Косьо Копейкин - все се борите за един електорат и процентите ще падат непрекъснато. СБОГОМ КОМУНИСТИ
111
7
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Напускайте ...по-добре без вас!!!
110
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да напускат. Комунистически ****.
109
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нормално за проводниците на руските интереси у нас. Вождът им едно време много искаше да сме 16-а република(губерния) на Съвецкия союз.
108
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Демократична България ще прати войски на източния фронт и ще обяви вайна на Расия. Техните дядовци са обявили война на САЩ и Великобритания през декември 1941 година. Внуците на десните фашисти от 1841 година също искат да воюват от стола в парламента, както дядовците им.
107
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Даваме на САЩ срещу добри пари. Вдигнете им данъците, да получи нещо и държавата. за оръжейната индустрия - 50 процента данък печалба.
106
11
 
16
 
! Отговори
Русофил преди 2 години
Добре, че БСП е част от кюпа, че вече не само оръжия, но и хора щяхме да сме пратили. Тия от ДБ с най- малко гласове , най- много крякат.
105
1
 
4
 
! Отговори
Ганиела преди 2 години
Ганиела от мисирчене е заприличала на Ива Николова - млада.
104
4
 
3
 
! Отговори
Брей преди 2 години
До Конска Паця да бе той за толкова време управление не можа да върже минималната заплата в бюджета,за съвместима с Европейската говоря.. та язовири ми оправил... Той не може даже колко са действително за ремонт. Не защитавам Бойко Тиквуна, той си правеше магистралки само.
103
4
 
6
 
! Отговори
Е тва е. преди 2 години
Мишо Шамара и Зуека излязоха най-умни. Препсуваха ГЕРБ и останалите утaйки, изоставиха всичко, хванаха си чукалата -> Терминал 1. Даже и чао не казаха. Мисля да ги последвам. Айде лека вечер.