Командва ли Путин инвазията в Украйна като обикновен полковник?

Според експерти това ще доведе до военни провали
18 май 2022 15:13, Нели Христова
168
Командва ли Путин инвазията в Украйна като обикновен полковник?
Снимка: БГНЕС

Президентът Путин взема тактически решения на ниско ниво, които обикновено се вземат от офицер, отговарящ за едва 700 руски войници, твърдят западни експерти.

Военен източник казва, че Путин и генерал Валери Герасимов, началник на Генералния щаб, диктуват основните движения на силите си в Украйна.

"Смятаме, че Путин и Герасимов участват във вземането на тактически решения на ниво, което обикновено очакваме от полковник", твърди източникът. Той добавя, че се смята, че най-висшият генерал на Путин все още е "начело на операцията", въпреки твърденията, че е бил отстранен след военни провали.

Втори военен източник, цитиран от The Times, казва, че в руската армия полковник обикновено командва еквивалента на две батальонни тактически групи (BTG), всяка от които се състои от приблизително 900 души персонал.

Той сравнява ситуацията с основателя на Amazon: "Джеф Безос не доставя вашите колети, той взема стратегически решения".

Западни източници смятат, че микроуправлението на войната от Путин може да допринесе за военните провали в региона на Донбас, където руските войски не успяват да превземат градове.

Путин, бивш офицер от КГБ, разкри преди няколко години, че е командвал артилерийски батальон през съветската епоха. "Получих званието лейтенант като артилерист, като командир на гаубичен артилерийски батальон", каза той по време на посещение на Петропавловската крепост в Санкт Петербург, според видео, публикувано от Кремъл.

Адмирал сър Тони Радакин, ръководител на британските въоръжени сили, каза вчера в парламента, че Украйна печели войната срещу Русия, защото това е "екзистенциална битка за нейната нация". Той добави, че вярва, че оцеляването на киевската администрация е гарантирано.

Игор Гиркин, известен още като Игор Стрелков, бивш агент на ФСБ, който организира анексирането на Крим през 2014 г., каза в коментари, разпространени в социалните медии, че руската операция в Донбас се е провалила. "За повече от две седмици на ожесточени военни действия бяха постигнати само тактически успехи", пише той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


168
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
125
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Руският войник се пази да не го ранят, за да не го убие руският командир. Един руски войник се порязал при бръснене, командирът му го видял и веднага го застрелял, за да не яде болничната храна и да се излежава при сестрите.
124
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Путин го спасява само това, че има къде да бяга и никой не иска да го преследва из Сибир. Само да се махне от Украйна.
123
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Путин: Аз съм жертва на некадърните генерали. Трябваше да ги изчистя, както направи Сталин.
122
6
 
5
 
! Отговори
Истукан преди 1 година
Международен съд за Путин за военни престъпления.
121
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
С единия крак в гроба трудно се командва.
120
1
 
4
 
! Отговори
Costa преди 1 година
Сред предалите се от Мариуполския завод "Азовстал" няма командири на украински бойци от висок ранг те не излязоха. Но това е засега
119
6
 
8
 
! Отговори
Истукан преди 1 година
Путин е виновен за цените и войната.
118
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
НАТО изнася зърното на Украйна, и им внася оръжие, за да се гръмнат.
117
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Турция е блокирала кандидатурите на Финландия и Швеция в НАТО. Браво на съседката.
116
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Боби Кога украинците са имали Т-90? А как е разпознават руските джелеза ли? Ами, по зоните, в които са оперирали, другарю. Когато имаш една колона с руски потрошени камиони и танкове, предполагам не се съмняваш, че танковете са също руски. Има БЕЗБРОЙ видеа на руски танкове и друга бронетехника попадащи в засади. Всъщност ВСЕКИ танк или друга техника, който се смята за отстрелян се проверява ВНИМАТЕЛНО за потвърждение, за да няма дублирания или грешки. Анализира се всичко!
115
1
 
11
 
! Отговори
Естет преди 1 година
Обзавеждането при мелеза е в стил "цар Киро" - катунишкия период, класика за всеки iдiот!
114
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Азовците се предадоха, може би не се е провалил Путин :)) Хитлер е бил ефрейтор през ПСВ, полковник е силно казано за Путин :)))
113
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Боби Съдейки по броя на бастисаните руски консерви, както и видеата от напълно задоволителни яизбор на позиции, предвид масивните загуби, които руските безаналогови джелеза търпят, смея да кажа, че или украинците са свръхбързи в ученето, или северноазиатските сатрапи са бавни, бавни .....
112
7
 
4
 
! Отговори
Zlata преди 1 година
Ако Мъск предава данни за местонахождението на въоръжените сили на Руската федерация, тогава спътниците му трябва да бъдат заслепени
111
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Zlata Руснаците явно са пуснали някакви нови ботове из нета ...
110
0
 
2
 
! Отговори
. преди 1 година
Другарят Путин е добър човек. Аз вярвам, че може ако иска да взриви планетата Земя, обаче той не иска, защото, както казах вече - другарят Путин е добър човек.
109
1
 
1
 
! Отговори
Zlata преди 1 година
До анонимен 132 Оръжие на нови физически принципи се нарича оръжие, чието създаване се основава на физически процеси и явления, които не са били използвани по-рано в обикновени оръжия (студени, огнестрелни) или в оръжия за масово унищожение (ядрени, химически, бактериологични).
108
0
 
1
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
до 122- След две кражби и опит отново на присвояване на творбите и труда ми ,работя предибно с чуждестранни издателства
107
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Zlata "Той може да заслепи всички сателитни разузнавателни системи на вероятния враг в орбити до 1,5 хиляди километра, като ги деактивира чрез използване на лазерно лъчение...." Значи, щом е така отсега нататък украинската армия е "сляпа и глуха", защото вече няма как да получава натовска сателитна инфромация, нали така, другаре?
106
2
 
4
 
! Отговори
:D преди 1 година
Това не е инвазия, а специална военна операция. Нещо като стол, само че, електрически стол!