Гъст дим над украинския град Авдеевка, гори химически завод

Обстрелът от руските войски предизвика голям пожар и изтичане на тонове петрол
12 юни 2022 07:45, Анисия Иванова
209
Гъст дим над украинския град Авдеевка, гори химически завод
Снимка: Facebook

Огромен облак от дим се издигна късно снощи след експлозия над югоизточния украински град Авдеевка, където има химически завод, съобщи руската агенция РИА Новости, цитирана от Ройтерс.

Авдеевка понастоящем е под украински контрол и е съвсем близо в северна посока до град Донецк, който е под контрола на проруските сепаратисти.

РИА публикува видео, за което каза, че е заснето от Донецк. На него се вижда огромен облак дим над Авдеевка. Ройтерс не беше в състояние да потвърди веднага автентичността на видеото.

В началото на май най-малко 10 души бяха убити, а 15 – ранени при руски обстрел на коксов завод в Авдеевка, съобщи губернаторът на областта.

Коксовият завод е собственост на украинската стоманодобивна компания „Метинвест БВ“, която каза през март, че снаряди са ударили територията на завода и са повредили някои от съоръженията. След началото на руската агресия заводът спря работа, посочва Ройтерс.

Обстрелът от руските войски на химическия завод „Азот“ в Северодонецк предизвика голям пожар след изтичане на тонове петрол, съобщи вчера областният управител Сергий Гайдай, предаде Ройтерс.

Говорейки по националната телевизия, Гайдай не каза дали е бил потушен възникналият пожар в завода, в който са се подслонили стотици цивилни граждани.

Той каза, че непрекъснати боеве се водят в Северодонецк, малък град в Луганска област, който се е превърнал в център на настъплението на Русия в Източна Украйна. (БТА)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


209
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
112
11
 
6
 
! Отговори
рашистан е зло 2 преди 1 година
С какво капиталистическа русия е по-добра от САЩ? русия е империалистическа държава управлявана от капиталистически олигархичен Елит, развратен, кръвожаден, алчен за пари и власт като всички Олигархии! Защо руската Олигархия да е по-добра от другите Олигархии? Все едно някой да каже че френските вълци са по хуманни от германските. Всички вълци дали са немски или руски са еднакво кръвожадни. Защо руските вълци да са по-добри? Всички Елити имат една цел - да грабят, да убиват така и руската Мафия!
111
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До . "Аз помогнах на руснаци и ко" Как си им "помогнал" бе, като си си излял умствената си немощ по форумите ли? :)))))
110
10
 
7
 
! Отговори
рашистан е зло 1 преди 1 година
русия не е оная "Матушка Русь" за която бълнуват русофилите. русия е върла капиталистическа империя. Да не би русия да воюва ей така за спорта, за купата на съветската армия? русия воюва с цел придобиване на материални облаги. руската оръжейна промишленост е кукловода който задвижва марионетката Путин. Освен огромните печалби за руската оръжейна мафия, Агресорът в случай на успех се сдобива и с житницата на Европа - Украйна, освен богатствата на Донбас. русия не воюва с чиста съвест!
109
1
 
4
 
! Отговори
Плачков преди 1 година
Е няма нищо, който чупи купи.
108
5
 
7
 
! Отговори
. преди 1 година
До Анонимен - Аз помогнах на руснаци и ко?? Чакам да се появи дежурният батальон на нато ама никакви ги няма :)
107
11
 
9
 
! Отговори
Жоро Сороса преди 1 година
Руската фашистка държава пое отговорност за атентата.
106
11
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да гори и ще гори докато на власт е диктатора неофашист Зеленски 2014 - 2022 г Украинци свалете диктатора си за да бъде Украйна свободна ,не разчитайте на Европа ,тя Европа си гледа интересите ...ще го разберете по трудният начин.След време ако се присъедините към ЕС и загубите не само сувиринитет ,но и народа започне да плаща дълговете дадени ви дои момента МИЛИАРДИ ...тогава ще разберете какво значи КРЕДИТ в западното общество с лихвите !
105
0
 
9
 
! Отговори
МАРКО преди 1 година
Не може да се каже за един град с население 106.000/2017 г/,малък град.За втори път чета че е описан като малък град.
104
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Призоваваме всички, които подлежат на мобилизация. Това се прави за изясняване на пълномощията. Всичко се случва в рамките на действащото законодателство, никой никъде не е отвеждан насила и никой не е отведен веднага на фронта, това е важно да се разбере. Връчването на призовката предполага, че лицето трябва да се яви във военния регистър за уточняване на данните. Освен това тези, които не са служили, могат да бъдат изпратени в центрове за обучение. Тези, които са служили отиват във военни части. След това можете да попитате онези момчета, на които е връчена призовката колко от тях ще заминат
103
11
 
16
 
! Отговори
Ботев преди 1 година
Напред, братушки! Изметете укропите, където им е мястото - на северозапад от Днепър и разбийте световната хегемония на злите англосаксонци. Незабавна смърт за пленените английските наемници и неонацистите от Азов, които малтретираха милиони хора 8 години подред
102
2
 
4
 
! Отговори
Голям пердах преди 1 година
Призоваваме всички, които подлежат на мобилизация. Това се прави за изясняване на пълномощията. Всичко се случва в рамките на действащото законодателство, никой никъде не е отвеждан насила и никой не е отведен веднага на фронта, това е важно да се разбере.Връчването на призовката предполага, че лицето трябва да се яви във военния регистър за уточняване на данните. Освен това тези, които не са служили, могат да бъдат изпратени в центрове за обучение. Тези, които са служили отиват във военни части. След това можете да попитате онези момчета, на които е връчена призовката колко от тях ще замина
101
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тази война може да продължи 20 години.Това е като ивицата Газа.
100
5
 
7
 
! Отговори
Казах преди 1 година
Укрите и братушките са като Евреи и палестинци.Тази ,,обич''е от началото на миналия век.Сега циреят изби и Обратнйй дароги НЕТ.
99
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 144 Жалко, че цялото нещо е комбинация от фейкове и полуистини. Но за пропаганда пред полуграмотни колхозници става, де. :))))
98
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
МИД на РФ поздравява С Дньом России. Изобразени са четири шлема: на ливонските рицари, на полските интервенти, шапката на Наполеон, каската на вермахта и е оставено място за пети шлем. Има надпис: Ние учтиво ги молихме да не се разширяват на Изток ...
97
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На пазара се продават човешки черепи с монголоидни черти
96
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До До Комплексари Мдаааа. Ако Запада знаеше какво се готви да напави Путин, едва ли щеше да му доставя такива елементи. Нищо, де, сега като поизчерпи запасите, ще размишлявате дълго над празните приказки, които неизменно ни очакват. Даже отсега мога да ви кажа каква ще е "стратегията" на руските терористи: бомбят с примитивно оръжие трупано с десетилетия през съветската ера и един път на високосна година удрят с ракети с насочване, за да "покажат", че "още имат". :)))
95
4
 
4
 
! Отговори
До Комплексари преди 1 година
С цитираните от вас западни компоненти в руско оръжие излиза,че Западът подпомага Русия в избиването на част от човечеството?
94
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако видите някой да помага на руснаци веднага звънете на дежурния батальо на НАТО
93
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
БГ.Подводницта СЛАВА се е запътила в черноморските дълбини за Украйна да помага.