Гъст дим над украинския град Авдеевка, гори химически завод

Обстрелът от руските войски предизвика голям пожар и изтичане на тонове петрол
12 юни 2022 07:45, Анисия Иванова
209
Гъст дим над украинския град Авдеевка, гори химически завод
Снимка: Facebook

Огромен облак от дим се издигна късно снощи след експлозия над югоизточния украински град Авдеевка, където има химически завод, съобщи руската агенция РИА Новости, цитирана от Ройтерс.

Авдеевка понастоящем е под украински контрол и е съвсем близо в северна посока до град Донецк, който е под контрола на проруските сепаратисти.

РИА публикува видео, за което каза, че е заснето от Донецк. На него се вижда огромен облак дим над Авдеевка. Ройтерс не беше в състояние да потвърди веднага автентичността на видеото.

В началото на май най-малко 10 души бяха убити, а 15 – ранени при руски обстрел на коксов завод в Авдеевка, съобщи губернаторът на областта.

Коксовият завод е собственост на украинската стоманодобивна компания „Метинвест БВ“, която каза през март, че снаряди са ударили територията на завода и са повредили някои от съоръженията. След началото на руската агресия заводът спря работа, посочва Ройтерс.

Обстрелът от руските войски на химическия завод „Азот“ в Северодонецк предизвика голям пожар след изтичане на тонове петрол, съобщи вчера областният управител Сергий Гайдай, предаде Ройтерс.

Говорейки по националната телевизия, Гайдай не каза дали е бил потушен възникналият пожар в завода, в който са се подслонили стотици цивилни граждани.

Той каза, че непрекъснати боеве се водят в Северодонецк, малък град в Луганска област, който се е превърнал в център на настъплението на Русия в Източна Украйна. (БТА)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


209
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
132
9
 
2
 
! Отговори
До: Пян_Гъ преди 1 година
След война с НАТО педеРассия ще има ново име - ЯдренКратер
131
1
 
10
 
! Отговори
Пян_Гъ преди 1 година
До позор за русия: Казваш, че "Победа над по-слаб противник е позор", така ли? Не е точно така, защото Украйна беше въоръжена (предварително и умишлено) с най-модерни оръжия, а после постоянно подпомагана с логистика, наемници, разузнавателни данни, оръжия, финансиране. На практика войната е м/у Русия и Запада (САЩ, НАТО), но на територията на Украйна, а САЩ/НАТО не е слаб противник, нали? И все пак (ЗА)ГУБИ ВОЙНАТА!
130
6
 
2
 
! Отговори
Да русия е зло! преди 1 година
Зло!
129
9
 
3
 
! Отговори
русия е зло преди 1 година
русия е причинявала на другите народи страдания, бедност, отчайваща мизерия, терор и безнадежност. Самите руснаци никога не са живели добре, затова искат да разрушат тези държави които не искат да живеят с тях или като тях! Свободна и просперираща Украйна би била трън в очите на кремълският убиец, както Западен Берлин беше трън за ГДР. русия е терористичен тумор който трябва да бъде изрязан, за да могат хората да живеят спокойно. За наше добро е
128
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До азъ: Империята на злото се нарича САЩ. Направи справка колко военни бази имат по света американците и колко руснаците. Каубоите искат да владеят целия свят. Това им е фикс идея. Затова стават всички войни по света.
127
16
 
3
 
! Отговори
Хага ви очаква преди 1 година
Време е да се организира хайка за русофилски *** които пръскат русофилска пропагандна отрова. Достатъчно ДС да хване нишката на един от троловете за да се разплете цялата мрежа на КГБ, същинска русофилска ферма *** занимаващи се с полит-диверсия в полза на държава агресор която убива деца! Нетърпимо е руските убийци да имат достъп до трибуна от която техните адвокати русофили да реабилитират престъпленията им и да възхваляват кремълския убиец! Убийците и агресорите нямат право на мнение.
126
0
 
7
 
! Отговори
Майната ви.... преди 1 година
Примитивно племе. Така и не си направиха изводи от ВСВ.Малко им е било.
125
13
 
3
 
! Отговори
Антихрист преди 1 година
Руските терористи като същински антихристи палят православни църкви! Нищо чудно нали са под юрисдикцията на руския патриарх-антихрист Кирил или по-точно другаря атеист полковник от КГБ Владимир Михайлович Гондяев член на комунистическата партия, която седемдесет години палеше и унищожаваше църкви, избиваха православни свещенници! Сега техните озверели руски потомци заедно с техните ортаци чиченския башибозук, продължават в същия дух да рушат и унищожават един християнски народ
124
10
 
4
 
! Отговори
азъ преди 1 година
Потресаващо е как човечеството с всичките си ООН-ета, съвети и организации по човешки права стои и безмълвно наблюдава как Империята на Злото унищожава още една спокойна, мирна и стремяща се към независимост и просперитет държава, как избива десетки хиляди хора, милиони превърна в бежанци и разруши градовете им. За какво съществуват тези ООН-ета и всякакви други консуматори на средства, след като са напълно безпомощни и безполезни пред Злото. Моля те Господи спаси Украина и народа и Моля те!
123
5
 
8
 
! Отговори
хе хе хе преди 1 година
По тази тема е останал един дежурен тролей на Козя да се напъва. Парици за повече тролеи няма, така изглежда:)))
122
18
 
8
 
! Отговори
позор за русия преди 1 година
Победа над по-слаб противник е позор. Все едно Арнолд Шварценегер да победи дете! Победа над дете е позор, обратно ако детето победи за победения срама ще е безкраен! Независимо от крайния изход русия няма да спечели слава защото воюва с по-слаб противник. русия изглежда силна защото винаги напада по-слаби, които понякога дори побеждават русия. Путин е прилежен ученик на нацистите които съветват: тайната на победата е - винаги нападай слаби противници така победата вие гарантирана.
121
20
 
7
 
! Отговори
Слава Украина преди 1 година
Пълна победа за братска Украйна! Съпротивата ще продължи до елиминирането и на последния руски нацист! Всички нормални българи са с вас господин Зеленски. От името на тази нормална част от българската нация имате пълна подкрепа за героичната съпротива на братска Украйна, която води неравна битка като Давид срещу Голият! Скоро и украинския Давид ще обезглави кремълския Звяр. Бог е на страната на Украйна срещу руския агресор. Мачкай руските нацисти президент Зеленски, ние нормалните сме с теб!
120
17
 
8
 
! Отговори
сиромашка русия преди 1 година
Ако не бяха САЩ руснаците сега щяха да говорят на немски, а на руски щяха да говорят само с конете си, разбира се само ако не са ги изяли от глад, хихихи
119
7
 
7
 
! Отговори
1 преди 1 година
До рашистан е зло ,Някой раша да не те е развращавал,че толкова мразиш рашките.
118
11
 
6
 
! Отговори
педеРассия 2 преди 1 година
Скоро Бог ще изпепели новият Содом (педеРассистан). Покайте се грешни рашки, изчистете се от зоофилията, кръвосмешенията, наркотиците, спрете да лъжете, спрете да убивате, може би Бог ще ви прости. Бог е срещу вас рашки, против вашите гнусни мерзости, блудодеяния, разврат, братоубийства. Ако рашки не се покаете за разврата си Бог ще ви накаже чрез ръцете на тия които нападнахте вероломно! Няма да има мир за вас рашки, докато не се изчистите от гнусотиите си, тежко и горко вам грешни рашки!
117
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В кратък превод: Руснаците са успели да измъкнат заложниците от "Азот" и след това са избомбили криещите се вътре нацита. Предстои скорошна евакуация на храбрите укри и от този завод, понеже те не са свикнали да се сражават без цивилни, които да "защитават". В Авдеевка храбрите защитници са подпалили складираните продукти /заводът не работи/, за да поопушат рашите и да ги откажат от настъпление. Последното едва ли ще се случи.
116
8
 
6
 
! Отговори
педеРассия 1 преди 1 година
руската империя е първата Европейска държава декриминализирала зоофилията през 1903 г. Съветска русия първа в Европа декриминализира хомосексуализма. През 1922 г. русия декриминализира инцеста, който и досега е легален! Руснаците като са толкова "морални" защо търпят това? Защото грехът им харесва! Руски лицемери! Плюете САЩ и ЕС че били "грешни" а пък не виждате че самите вие цели сте изтъкани от грехове! Тръгнали да вадят сламката от очите на другите пък не виждат гредата в своето око!
115
8
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
При толкова проамериканска пропаганда в западна европа и пак 2/3 от света не подкрепя сащ и е неутрален във войната.Медиите в западна европа бълват проруска пропаганда ,но това не води народите до "ЗАГУБА НА ПАМЕТА" Историята доре знае колко са имперските воини на сащ ,колониалните на запада и колко са на Русия ...сравнението с петрола и с икономиката ,където уж западна европа не зависеше от руски петрол ,а инфлацията расте след воината ,,,та икономически запада също доказа ГОЛАТА ИСТИНА
114
20
 
8
 
! Отговори
Чернишевски: преди 1 година
"мизерна нация (са руснаците), нация на роби, отгоре до долу все роби" Робите мразят най-много свободните хора и тези които се борят за свободата си, така както евнусите мразят истинските мъже! Украинците са свободни и искат и искат да останат свободни. Но русоробите искат украинците да се предадат на руснаците, за да станат роби като тях. Ама няма да стане! Затова руските роби изпитват неистова омраза към украинците защото имат смелостта да се борят и не искат да бъдат руски роби. Слава Украина
113
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До нда! Че американците не избягаха ли срамно и с унижение от Виетнам ...колко д-ви Сащ са нападнали ? ...Много и то с избиване на мирно население ,а не само по военни обекти ...Сърбия и не само ! Американофилите нямате думата за империи на злото ,защото историята Говори достатъчно красноречиво ...