Гъст дим над украинския град Авдеевка, гори химически завод

Обстрелът от руските войски предизвика голям пожар и изтичане на тонове петрол
12 юни 2022 07:45, Анисия Иванова
209
Гъст дим над украинския град Авдеевка, гори химически завод
Снимка: Facebook

Огромен облак от дим се издигна късно снощи след експлозия над югоизточния украински град Авдеевка, където има химически завод, съобщи руската агенция РИА Новости, цитирана от Ройтерс.

Авдеевка понастоящем е под украински контрол и е съвсем близо в северна посока до град Донецк, който е под контрола на проруските сепаратисти.

РИА публикува видео, за което каза, че е заснето от Донецк. На него се вижда огромен облак дим над Авдеевка. Ройтерс не беше в състояние да потвърди веднага автентичността на видеото.

В началото на май най-малко 10 души бяха убити, а 15 – ранени при руски обстрел на коксов завод в Авдеевка, съобщи губернаторът на областта.

Коксовият завод е собственост на украинската стоманодобивна компания „Метинвест БВ“, която каза през март, че снаряди са ударили територията на завода и са повредили някои от съоръженията. След началото на руската агресия заводът спря работа, посочва Ройтерс.

Обстрелът от руските войски на химическия завод „Азот“ в Северодонецк предизвика голям пожар след изтичане на тонове петрол, съобщи вчера областният управител Сергий Гайдай, предаде Ройтерс.

Говорейки по националната телевизия, Гайдай не каза дали е бил потушен възникналият пожар в завода, в който са се подслонили стотици цивилни граждани.

Той каза, че непрекъснати боеве се водят в Северодонецк, малък град в Луганска област, който се е превърнал в център на настъплението на Русия в Източна Украйна. (БТА)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


209
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
72
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 97 Още при ПЪРВИЯ ядрен опит, който е имал СМЕШЕН заряд спрямо по-късните такива, стъклата на сгради са счупени до 125 мили от мястото на експлозията, а самата е експлозия е усетена на над 300 мили от мястото на взрива от хора (сезимичните сензори имат къде къде по-голяма чувствителност). Ти как мислиш, че се знае за подземните ядрени опити: точно посредством регистрирането на СЕИЗМИЧНИТЕ трусове. За какви "къщи" бълнуваш?
71
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Защо укрите се крият в химически предприятия? Опасно е и за тях и за хората. Руснаците с какво да ги обстрелват? Може би с конфети. Като се крият в химически предприятия сега ще си понесат последствията!!!
70
3
 
7
 
! Отговори
Шефрет преди 1 година
Даже като излезна на балкона ми намирисва от там на пържени пълшоци. Бой с ТОС Сольнцепек и да свършват.
69
7
 
3
 
! Отговори
От Херсон преди 1 година
По-рано OBOZREVATEL съобщи, че партизани взривиха кола с полковник от руската армия и трима нашественици в Херсонска област. Също така "народните отмъстители" елиминираха двама руски генерали, единият от тях подготвял "референдум".Украински бойци, блокирани в завода "Азот" в Северодонецк, настояват да бъдат освободени в Лисичанск заедно със заложниците, съобщават руски медии.
68
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Украинските военни започнаха контраофанзива в Херсонска област. Нашите войници настъпват в посока Киселевка, Солдатское и Александровка.Село Таврийски е върнато под контрола на Украйна. Това съобщиха от градския съвет на Херсон.
67
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В Адеевка копаят тунел до Донецк. Скоро ще го гърмят
66
4
 
10
 
! Отговори
Сега преди 1 година
През ноща Руските и съюзни войски са форсира ли река Северскй Донецк, южно от Святогорск и са обкражили ВСУ.
65
6
 
10
 
! Отговори
Z преди 1 година
Почистваме бавнно но много,много качествено.Мръсочия поне 100 г. няма да имате.
64
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тия руснаци да свършват по бързо с укрите че ми писна вече.
63
2
 
5
 
! Отговори
<html><body преди 1 година
Войници от Народното опълчение на Донецката народна република съобщиха на кореспондента на руска медия Александър Сафиулин за засилващия се обстрел от въоръжените сили на Украйна в посока Авдиевка."Съдейки по обстрела, сигурно доставят нещо. И по честота, и по интензивност. Само ни обстрелват - хвърлят мини, Градове.
62
5
 
9
 
! Отговори
Европеец преди 1 година
ДАно има много изпържени нацита...
61
3
 
12
 
! Отговори
Гледайте там преди 1 година
На ютуб има канал с име-"Сила в Правде"там човек от Донбас през час показва развитието на боя кой къде какво нагледно на картата.
60
4
 
10
 
! Отговори
джони вайс мюлер преди 1 година
Дедо Байдън изостави Зеления гущер да се оправя сам.
59
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 73 ".През 1945 година я ми изхортувай за какви многократни експлозии думаш при условие че е думната само една единствена бомба и за какви сеизмични трусове дрънкаш след като на стотици силометри от полигона е пустош и т.н. и т.н." Русофилите са толкова неграмотни, че дори не знаят, че двете пуснати бомби са с различен дизайн и радиоактивен заряд, като за двата отделни дизайни са правени отделни опити. Сеизмичните трусове се разпространяват на ХИЛЯДИ километри, другарю.
58
3
 
11
 
! Отговори
Z преди 1 година
100% унищожаване на ВРЕДИТЕЛИ.
57
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Крайна е руска, даже байдъна вече не вярва че укропите ще съществуват.
56
15
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ВСУ премина в контранастъпление в Херсонска област, а обсадените в "Азот" украински бойци поискаха да... ВИДЕОНапредват в посока Киселевка, Солдатское и Александровка Киев, Украйна 12 Юни 2022, 07:50
55
3
 
10
 
! Отговори
Ужас преди 1 година
Киев праща последни резерви в касапницата,доброволните отряди не обучени месни жители за отбрана на градовете си сега ги пращат на фронта.Сащ се нуждае от още пушечно месо така че защитниците на фашистка Украйна да тръгват ,вече на там.
54
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Русия е ВЕЛИКА.
53
14
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Руските бандити не спират с разрушенията.