Гъст дим над украинския град Авдеевка, гори химически завод

Обстрелът от руските войски предизвика голям пожар и изтичане на тонове петрол
12 юни 2022 07:45, Анисия Иванова
209
Гъст дим над украинския град Авдеевка, гори химически завод
Снимка: Facebook

Огромен облак от дим се издигна късно снощи след експлозия над югоизточния украински град Авдеевка, където има химически завод, съобщи руската агенция РИА Новости, цитирана от Ройтерс.

Авдеевка понастоящем е под украински контрол и е съвсем близо в северна посока до град Донецк, който е под контрола на проруските сепаратисти.

РИА публикува видео, за което каза, че е заснето от Донецк. На него се вижда огромен облак дим над Авдеевка. Ройтерс не беше в състояние да потвърди веднага автентичността на видеото.

В началото на май най-малко 10 души бяха убити, а 15 – ранени при руски обстрел на коксов завод в Авдеевка, съобщи губернаторът на областта.

Коксовият завод е собственост на украинската стоманодобивна компания „Метинвест БВ“, която каза през март, че снаряди са ударили територията на завода и са повредили някои от съоръженията. След началото на руската агресия заводът спря работа, посочва Ройтерс.

Обстрелът от руските войски на химическия завод „Азот“ в Северодонецк предизвика голям пожар след изтичане на тонове петрол, съобщи вчера областният управител Сергий Гайдай, предаде Ройтерс.

Говорейки по националната телевизия, Гайдай не каза дали е бил потушен възникналият пожар в завода, в който са се подслонили стотици цивилни граждани.

Той каза, че непрекъснати боеве се водят в Северодонецк, малък град в Луганска област, който се е превърнал в център на настъплението на Русия в Източна Украйна. (БТА)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


209
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
92
5
 
13
 
! Отговори
Какво да спорим преди 1 година
Путин призна защо е нападнал УкрайнаРуският президент си каза, че иска да разшири империята си кто Петър I
91
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Изключително важно е България да спазва санкциите за да може лесна украинската армия да избие окупаторите
90
6
 
4
 
! Отговори
99.99% мъртъв преди 1 година
Указа на Лудия Макс Зеленски е всичко на фронта за избиване.От 10годишни до 99 годишни.
89
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всичко се прави в Китай.
88
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И едните и другите обичат да се пъчат . Видяхме доказателства по хотелите.
87
5
 
3
 
! Отговори
Осирането преди 1 година
Украинският експерт по роботизирани системи Едуард Троценко коментира пред Укринформ, че Русия ще се нуждае от поне десетилетие, за да създаде собствено производство на съвременни технологии като цяло.Въпреки войната в Украйна и санкциите от 2014 г., чуждестранните компании са продължили да продават военни компоненти на Русия. Руската армия е получавала доставки от Франция, Германия, Италия, Австрия, България, Чехия, Хърватия, Финландия, Словакия и Испания за най-малко 346 милиона евро до 2020 г.След започването на пълномащабна руска инвазия в Украйна на 24 февруари тази година обаче
86
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 118 Сеизмографи са използвани още през 19ти век, другарю.
85
4
 
2
 
! Отговори
Комплексари преди 1 година
Пленените руски съвременни военни радиостанции R-168-5UT-2 са с чипове американско производство.Също така повече от хиляда руски танка са модифицирани до 2020 г. в сътрудничество с френския производител на електроника Тале. Същата компания е произвела навигационните системи на 60 руски изтребителя Су-30 СМ.Установките за залпов огън Торнадо използват насочващи компоненти от САЩ, а известната руска система за противовъздушна отбрана ТОР-M2 е оборудвана с компютър, разработен във Великобритания.Дори крилатите ракети 9M727, изстрелвани от комплекса Искандер, използват системи
84
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Войната се води между извънземни .
83
9
 
3
 
! Отговори
Изостанали преди 1 година
По време на войната, въоръжените сили на Украйна успяха да елиминират, пленят и проучат значителен брой руски оръжия. Както се оказа, много от тях, сочени за гордостта на нацията, просто не могат да функционират без чуждестранни компоненти.Например цялата електроника и двигателите в руския многофункционален безпилотен комплекс Орлан-10 са вносни. Той е оборудван с чипове от САЩ, японски двигатели, швейцарски навигационни модули и с френски военен термовизор. Интересното е, че има много такива примери.
82
7
 
5
 
! Отговори
АнонимеН преди 1 година
КОМУНИСТИТЕ НЯМАТ НИКАКЪВ МОРАЛ И СКРУПУЛИ! ПРОБЛЕМА Е, ЧЕ НЕ СЕ ИЗБИВАТ ДОСТАТЪЧНО НА ДЕН ОТ ТЕЗИ КОМУНИСТИЧЕСКИ ТЕРОРИСТИ В УКРАЙНА!
81
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Исторически погледнато Русия страда от мания за величие и там, където Москва не може да постигне реални резултати, тя просто си измисля такива. Една от тези области е въоръжението и военното оборудване
80
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Няма Украйна!!!! ЗА каква Украйна пишат тез човеци
79
0
 
2
 
! Отговори
1-n преди 1 година
Въглеродните квоти платени ли са за тоя чадеж? Или въглеродните квоти са само за бай Каиш, който няма как да откаже тази чест.
78
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Украинците подпалиха уникалната и древна църква, построена изцяло от дърво, за да обвинят в това руснаците. Как да им вярва човек? Неволно си спомняш историята за лъжливото овчарче.
77
7
 
7
 
! Отговори
Току що преди 1 година
Зеленски подписа указ - всички от 18 до 60 години на фронта. Украйна се готви за мощна контраатака. Предвидено е да се въоръжат 3 милиона украински войници.
76
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ей така руските агресори"освобождават"-като унищожават икономиката и градовете на цивилните
75
4
 
7
 
! Отговори
АнонимеН преди 1 година
И ТОВА ЩЕ ГО ПЛАТИ КОМУНИСТИЧЕСКАТА ФЕДЕРАЦИЯ!
74
7
 
4
 
! Отговори
РЕАЛИСТА преди 1 година
Накрая като измрът всички *** на фронта и рускините ще останат за нас. На Слънчака че ги пощипваме.
73
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В Харков връчват призовки на всички мъже от 18 до 60 г. направо по улицитеТова обаче не означавало, че автомнично ги пращат на фронта. В същото време Центърът за противодействие на дезинформацията към Съвета за национална сигурност и отбрана в своя Telegram канал заяви, че е законно да се връчва мобилизационна призовка на улицата или на КПП. Получаването по дневния ред обаче не означава мобилизация.По-рано подобни обяснения дадоха от пресслужбата на сухопътните войски на Въоръжените сили на Украйна.