Русия греши с опита да замени вноса

Това обяви Сергей Чемезов
15 юни 2022 18:09, Росен Стойчев
27
Русия греши с опита да замени вноса
Снимка: БГНЕС/EPA

Опитът да се замени целия внос в Русия е безсмислен.

Още по темата
Това обяви ръководителят на "Ростех" Сергей Чемезов пред РБК.

Признава, че страната е загубила достъп до определени стоки. Това обаче не е основание да се замени целия внос.

"Поведението на Запада не е причина да си затваряме вратите, защото имаме и други партньори, които се държат последователно. Тази изолация, както и опитът да се справим сами, няма да ни водят на никъде", заяви Чемезов.

Той настоява Русия да остане част от глобалния свят и припомня, че напредъкът няма как да се осъществи без международни партньорства.

Посочи и областите върху, които страната трябва да се съсредоточи. Това са самолетостроене, енергетика и машиностроене. Надява се това да бъде реализирано от правителството.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още по темата: вносРусиярешения
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
2
 
3
 
! Отговори
Бай Дрън преди 1 година
Не мисля, че тоя е прав в дългосрочен план срочен план. Достатъчни не да погледне България. От страна с много развито машиностроенето не и електроника, днес сме една селяндурска страна, даже не селска. Или с други думи сме страна на услугите, включително на Западни посолства.Русия трябва да изтърпи временните неудобства, защото това е за нейно добро в бъдеще ще.
23
1
 
6
 
! Отговори
РФ не греши преди 1 година
Заглавието няма нищо общо с казаното от ръководителя на "Ростех" Сергей Чемезов. Този изключително умен човек каза "Поведението на колективния запад не е причина да си затваряме вратите, защото имаме и други партньори, които се държат последователно. Няма начин и няма нужда нашето импортозаместване да е 100-процентово."
22
0
 
8
 
! Отговори
Гост преди 1 година
Какво стана с Сащ Германия като си изнесаха производството в Китай?Сега почти всичко не само на запад но и в Света е китайско.И сега са зависими от Китай.Това ли се стремите да изясните.
21
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Що за глупости пак драскате.Да сте чували за Брикс.Да сте чували че повечето от 2/3 от населението в света членува там.Русия Китай Индия Мексико Бразилия и т.н.Само един пример.От внос на пшеница и хранителни продукти първо място по производство.Много ясно че ще започне производство на стратегически и скъпи стоки.Вие вижте нашите *** *** и не се бъркайте където не ви е работа.
20
11
 
8
 
! Отговори
не може да бъде! преди 1 година
Изказването на Чемезов според ,мен е много мъдро.Безмислено е за една голяма държава да се опитва да произвежда всичко -даже САЩ не правят така!В Русия може да произвежда много от това,което се внася от западните държави,но за нея е по-изгодно да се съсредоточе върху ресурси и производства,където има водеща роля.Но с политиката си колективният Запад разруши тези взаимоизгодни отношения,но заедно с това разруши и архитектурата на световното разделение на труда.Последствията ще бъдат разрушителни!
19
14
 
16
 
! Отговори
3-тата информационна преди 1 година
каква е тая вяла и обидена статия? На запад да не са се притеснили че ще им хлопнат вратата? Руснаците ако се амбицират става производители и то лидиращи - от тази заплаха ли треперите?
18
24
 
18
 
! Отговори
Мужик преди 1 година
Мужиците друго освен деца не могат да направят и то щото не ги правят с ръцете си а може и на пияна глава.
17
5
 
3
 
! Отговори
анализатор преди 1 година
До: номер 12 И смартфоните ли?
16
13
 
10
 
! Отговори
анализатор преди 1 година
"Това са самолетостроене, енергетика и машиностроене." Еми... за тези области руснаците използваха Украйна! Азовсталь вече е разрушен...
15
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Баба Меца и Дракона ще се згодяват . От страната на младоженката обмислят ЗЕСТРАТА .Според източник който помоли да остане анонимен, зестрата ще е Сибир .
14
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кото иска да прави да не ни занимава. Да си седи в границата само. Се ми е там ,кво щяла да прави. Настига 2г с тоя вирус... сега й войната им търпим на тея иидотии не са накрадаха на земя.
13
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Какъв глобален свят сънува този ? Ако ти остане нещо от откраднатото го връщаш демилитаризация на ядрените оръжия , репарациите , съдилища за най - активните ( и от България ще се вземат записи) и тогава ще решаваме .
12
13
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И тоя греши.. Русия може да внесе всичко което не може да произвежда от Китай.
11
15
 
15
 
! Отговори
А бе преди 1 година
***, вие Русия не я мислете! Да се бяхте загрижили малко за окупираната от САЩ територия България, някога била суверенна държава! Единственото което остана от нея е езика на който ни лъжат!
10
24
 
16
 
! Отговори
Да се дадат Веднага преди 1 година
Далекобойни оръжия на ВСУ за да изтласкадивите сибирски орди от УКРАЙНА!Хайде, че няма време!
9
19
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Русия с тия убийци бандити и крадци в Кремъл ще се върне в средата на 20ти век.
8
20
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В YouTube момиче от Беларус пита руски младеж, дали може да изброи 10 неща с които Русия може да впечатли някого...? Русначето казва ; - С природата си... и повече не може да се сети за нищо друго... Ха-ха-ха!
7
17
 
13
 
! Отговори
Крайно време е ! преди 1 година
НАТО да обяви война на Русия и влязат вУКРАЙНА с всички необходими сили !Иначе ще стане мазало ! ВЕДНАГА !
6
18
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Времето работи за Русия ! Колкото повече време минава, толкова повече ще изгладнява "западния свят" !
5
12
 
9
 
! Отговори
Северна територия преди 1 година
на Чун Куо - Срединното царство. Това предстои на обречената Русия. Още преди 15 години един китайски вицепремиер се изтъпани със спокойна наглост на международен форум и каза: "Китай е бил водеща сила в световното развитие 4000 години. Опирайки се на китайски изобретения, Западът стана хегемон за около 500 години. Но идва краят на това отклонение и историята се връща в основното си русло." Ще стане още по-бързо чрез придобиване на огромна васална страна с ядрени оръжия и суровини.