Руското посолство: Работи се за минимизиране на присъствието ни

Официалните контакти лесно можели да бъдат скъсани
444
Руското посолство: Работи се за минимизиране на присъствието ни
Снимка: Руското посолство

От посолството на Руската федерация напомниха, че днес се навършват 143 години от установяването на дипломатическите отношения между Русия и България.

Още по темата

„Доближихме този етап, имайки едно от най-ниските нива на взаимодействието за цялата ни дълга обща история. Дори през годините на Втората Световна война и двата дипломатически представителства – както руското в София, така и българското в Москва – са функционирали нормално. Днес контактът с официалните власти по инициатива на българската страна практически не се поддържа, на дейността на Посолството се поставят какви ли не спънки. Провежда се целенасочена работа по минимизиране на руското присъствие в България, скъсване на нашите духовни и културни връзки, пренаписване на съвместното ни минало“, посочват от посолството в публикация в социалната мрежа Facebook.

“В същото време констатираме, че народите на Русия и България продължават да си възприемат с топлина и симпатия. Благодарни сме на хиляди български граждани, които се грижат за монументите на руските воини, сражавали се за свободата на България. Признателни сме на приятелите, които продължават да ни помагат и подкрепват дори в днешната сложна ситуация. С уважение се отнасяме към представителите на обществеността и медиите, които отстояват правото за плурализма на мненията в условията на доминиращата медийна русофобия“, пишат още дипломатите.

„И макар на днешния етап бъдещето на руско-българските отношения е мъгливо, цялата ни съвместна история доказва, че трудностите са разрешими. За 143 години сме преодолели немалко сложности, но всеки път волята на народите ни е допринасяла за нормализиране на отношенията. Убедени сме: официалните контакти лесно може да бъдат скъсани, но връзките между хората са нерушими“, обобщават от посолството.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


444
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
374
1
 
4
 
! Отговори
Станислав преди 1 година
Демек вече решено! Няма да затварят а ще продължават да седят в България и да ми плюят държавата ?
373
0
 
1
 
! Отговори
Истината преди 1 година
Че те братята съжители от 500 години ни ядоха парче по парче. Но млъкни сърце, не жели да се спори с глупци неразбрани.
372
3
 
3
 
! Отговори
О-о-о ! преди 1 година
АМА КАКВИ НАТЪРТВАНИЯ Е НАПИСАНО ОТ ТЕЗИ "ВЕЛИКИ" РУСНАЦИ - ХИБРИДНА И ЯВНА ВОЙНА КЪМ БЪЛГАРЧЕТАТА - ТИЯ 123 ГОДИНИ НИ ЯДОХТЕ ПАРЧЕ ПО ПАРЧЕ - ДА СТАНЕМ АМОРФНА ДЪРЖАВА !
371
1
 
5
 
! Отговори
Още 50 идиоти преди 1 година
да изгоним, за да има паритет.
370
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Не ви искамеМлъкни, крокожец, че ще се насереш от яд
369
3
 
15
 
! Отговори
Не ви искаме преди 1 година
монголоиди измислени.
368
1
 
14
 
! Отговори
махайте се немедлено преди 1 година
.
367
2
 
8
 
! Отговори
НЕ НА БЪЛГАРОФОБИЯТА преди 1 година
БЪЛГАРСКИЯТ НАРОД Е ДОБЪР, КРОТЪК И МНОГО ТРУДОЛЮБИВ, НИЕ НИКОГО НЕ СМЕ НАПАДАЛИ, НИЕ САМО СМЕ ПОМАГАЛИ НА ВСИЧКИ, ЗА ТОВА ДОЛУ РЪЦЕТЕ ОТ НАС, ИСКАМЕ МИР И РАБОТА, ИСКАМЕ ДЕЦАТА НИ И ВНУЦИТЕ НИ ДА ЖИВЕЯТ В ПОДРЕДЕНА ДЪРЖАВА, ЗА ТОВА ЩЕ НИ ПОМОГНАТ ПОЧТЕННИ УПРАВЛЯВАЩИ, КОИТО НЯМА ДА ПОЗВОЛЯТ РАЗПАД НА ДЪРЖАВАТА
366
0
 
3
 
! Отговори
xoxo преди 1 година
#372Защото сме съюзници на Хитлер.Ти история учил ли си?
365
15
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Подли и наглиОкупира ни за да ни спаси буквално защото Англия и Америка искат Турция да ни окупира и България да се разпадне като държава.Паметник на Сталин трябва да има във всеки град и да му носим цветя всеки ден.
364
17
 
7
 
! Отговори
НРБ преди 1 година
Вижте как е написано достойно,интелигентно и истинско.Никога прогнилия запад няма да има такова ниво.България няма как да оцелее сама,можеше в 1989г но искахме демокрация и ето резултатите днес.България има шанс за живот само с Русия.Опичайте си акъла овце.
363
5
 
8
 
! Отговори
Кои са тези дрипаци? преди 1 година
Ние сме Великия Европейски съюз, с Непобедимата Натовска армия. Вие кои бяхте? Вие знаете ли ние кои сме? Ти нас уважаваш ли ни?
362
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да обясним на руснаците, кой какъв е и какво е. Приятели, ние сме Европейски съюз - Съюз нерушимой свободнъх республик. Това е като вашия Съветски съюз в далечното минало. Ние сме НАТО - Непобедимата Натовска армия - това е като вашата непобедима Червена армия от миналото. Сега разбраха приятелите. Ние сме силните, вие сте слабите. Вие уважавате силните и убивате слабите. Ще се разберем с вас по вашия начин.
361
17
 
5
 
! Отговори
БРЦК преди 1 година
Слава на МАЙКА РУСИЯ
360
5
 
17
 
! Отговори
Марш преди 1 година
Айде закривайте се и без повече фоерверки, че ми писнс
359
9
 
25
 
! Отговори
Лицемери преди 1 година
Винаги сте забивали ножа в гърба ни в най съдбовните моменти за България
358
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Определено Путин работи за минимизирането на Русия. Жалко за братският народ....
357
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Чемодан-вокзал-руските блата-бързо всички шпиони!
356
10
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Я марш! В малка България 150, а нашите 15 ...България не е губерния на никого!!! Който иска да се командва от чужди посолства - ще му е по- лесно виза, самолета и да заминава.
355
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хрумвало ли ти е че преди това сащ и Великобритания доста са ни бомбардирали пак защото сме били съюзници на Хитлер?