Руското посолство: Работи се за минимизиране на присъствието ни

Официалните контакти лесно можели да бъдат скъсани
444
Руското посолство: Работи се за минимизиране на присъствието ни
Снимка: Руското посолство

От посолството на Руската федерация напомниха, че днес се навършват 143 години от установяването на дипломатическите отношения между Русия и България.

Още по темата

„Доближихме този етап, имайки едно от най-ниските нива на взаимодействието за цялата ни дълга обща история. Дори през годините на Втората Световна война и двата дипломатически представителства – както руското в София, така и българското в Москва – са функционирали нормално. Днес контактът с официалните власти по инициатива на българската страна практически не се поддържа, на дейността на Посолството се поставят какви ли не спънки. Провежда се целенасочена работа по минимизиране на руското присъствие в България, скъсване на нашите духовни и културни връзки, пренаписване на съвместното ни минало“, посочват от посолството в публикация в социалната мрежа Facebook.

“В същото време констатираме, че народите на Русия и България продължават да си възприемат с топлина и симпатия. Благодарни сме на хиляди български граждани, които се грижат за монументите на руските воини, сражавали се за свободата на България. Признателни сме на приятелите, които продължават да ни помагат и подкрепват дори в днешната сложна ситуация. С уважение се отнасяме към представителите на обществеността и медиите, които отстояват правото за плурализма на мненията в условията на доминиращата медийна русофобия“, пишат още дипломатите.

„И макар на днешния етап бъдещето на руско-българските отношения е мъгливо, цялата ни съвместна история доказва, че трудностите са разрешими. За 143 години сме преодолели немалко сложности, но всеки път волята на народите ни е допринасяла за нормализиране на отношенията. Убедени сме: официалните контакти лесно може да бъдат скъсани, но връзките между хората са нерушими“, обобщават от посолството.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


444
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
314
5
 
2
 
! Отговори
ПроСоТо преди 1 година
До АЛО ПРОСОТО...ся за последно от мен:..-Първо:..НИЕ обявихме Русия за наш ВРАГ!..ПЪРВИ !..Второ:-Неприятел е едно,ВРАГ е друго!...Ще ти го обясня по-разбираемо за теб:..-Напр.:-Аз СЪМ НЕПРИЯТЕЛ на Б. Тиквата..Не го понасям дори и органично..Но НЕ съм му враг,защото НЯМАМ НАМЕРЕНИЕ ДА ГО УНИЩОЖА !!!!...ВРАГОВЕТЕ се унищожават взаимно,неприятелите просто не се понасят..Толкова..НЕ СА ПРИЯТЕЛИ и "НЕ ДЯЛКАТ" ЗАЕДНО !...Анадъму?
313
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 181Като говориш за построени от американците заводи...СЕСЕСЕРЕ е индустриализиран от САЩ !
312
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тогава навсякъде гражданите ще бъдат принудени да се защитават срещу световното малцинство от революционери. В резултат на тези социални катаклизми ще започне упадъка на християнството и хората най-накрая ще видят истинската светлина, чрез универсалната проява на чистата доктрина на Луцифер. Последвалите реакционни движения ще разрушат християнството и атеизма, като ги завладеят и унищожат по едно и също време.
311
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Останалите народи също ще бъдат разделени и принудени да воюват до пълно физическо, морално, духовно и икономическо изтощение. Ние трябва да отприщим нихилистите и атеистите и да провокираме грандиозни социални катаклизми, които ясно да покажат на народите всички ужаси, породени от абсолютния атеизъм. Това ще доведе до невиждана диващина и кръвопролития.
310
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
По време на Втората световна война Интернационалния Комунизъм трябва да стане достатъчно силен, за да балансира християнския свят. Ще имаме нужда от комунизма, докато не дойде времето за последните социални катаклизми, които трябва да настъпят. Третата световна война трябва да бъде подклаждана от агентите на Илюминатите. Целта е войната да избухне между ционистите и лидерите на ислямския свят.
309
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За Втората световна война: Втората световна война трябва да бъде подклаждана като се възползваме от фундаменталните различия между фашистите и ционистите. Тази война трябва да доведе до пълното унищожение на нацизма, а ционизма да бъде достатъчно силен, за създаването на независима държава Израел в Палестина.
308
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За Първата световна война Албърт Пайк пише: Първата световна война трябва да позволи на Илюминатите да свалят царската династия в Русия и да направи тази страна крепост на атеистичния комунизъм. Агентите на Илюминатите в Британската и Германската империи, трябва да разпалят тази война. В края на войната комунистическия строй трябва да бъде създаден в Русия и да бъде използван за унищожаване на държавни правителства и отслабване влиянието на религиите.
307
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Албърт Пайк е един от най-популярните масони на 19-ти век. През 1871г. той пише писмо до Джузепе Мацини, ръководителя на Илюминатите по онова време, в което описва трите световни войни, през които трябва да премине човечеството. Звучи невероятно но Албърт Пайк удивително точно описва първите две световни войни.Писмото до Мацини е било изложено и достъпно за всеки в Британския музей в Лондон до 1977г., когато необяснимо достъпа до него е бил забранен.
306
0
 
0
 
! Отговори
дело на Благоев преди 1 година
Русофоба Благоев мал шапка невидима за руската царска полиция и живеейки заостоянно в Руската монархия рубладжията русофоба Благоев убедил турчина и германеца че влаковия героизъм на Ленин е мисия,възможна
305
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 143Заводите ги унищожиха кадрите на БКП-ДС, които и до днес са руски слуги.Не се съмнявам, че обичаш Русия безплатно.Има полезни и.иоти като теб от много време.
304
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Капитализма краде от средната класа както в САЩ, така и в Германия, Холандия, Англия, Русия и Китай. Те пируват на гърба на средната класа, влизат в прокси конфликти от над 40 години и са помляли над 20 социалистически държави. Не бъркайте СССР с Русия. САЩ, Германия, Франция, Англия, Китай и Русия са едно и също нещо. СССР е разбиването на руските царе и комунизма няма нищо общо със случващото се в днешно време. Северните правителства са свирепи и колонизират юга от векове. Нищо ново.
303
6
 
11
 
! Отговори
dnesbg sa kurvi преди 1 година
Трият коментарите които са против Русия и войната ,руски агенти и вие ще клекнете под секирата.
302
6
 
8
 
! Отговори
до 325 преди 1 година
Тихо ,дърт комунист недодялан.Вие и руснаците окрадахте навремето България.Докато теб и всички като теб ,не бъдат скъсени с една глава ,няма да се оправим.
301
5
 
7
 
! Отговори
АЛО ГОСТА, преди 1 година
АЙДЕ НА ПООЕЗДА...ЧЕ С ТОЯ БЕНЗИН И ГАЗ Е ОПАСНО ВЕЧЕ ДА СИ РУСНАК И РУБЛЯК В ЕВРОПЕЙСКА БЪЛГАРИЯ! АКО НЕ СИ РАЗБРАЛ, ЩЕ РАЗБЕРЕШ ПО ТРУДНИЯ НАЧИН..
300
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
АГРЕСИЯТА ПОРАЖДА АГРЕСИЯ - ПИШЕ ГО В БИБЛИЯТА, КОЯТО НИСКОТО ЧЕНГЕ ОТ КГБ, А И ВЪОБЩЕ АЗИАТСКИТЕ ВААРВАРИ НЕ СА ЧЕЛИ., МАКАР ДА СЕ ПРАВЯТ НА ПРАВОСЛАВНИ. ВИЕ СТЕ НАШИЯ НЕУСПЕШЕН ЕКСПЕРИМЕНТ, БРАТУ'КИ!
299
12
 
6
 
! Отговори
гост преди 1 година
МНОГО *** БЕ . САЩисаните *** СА АКТИВИРАНИ . СПОКОЙНО КРАВАРИ , И НА ВАС ЩЕ ВИ ДОЙДЕ ВРЕМЕТО . АЙДЕ ВЪЗ КЪМ АМЕРИКА БЪРЗО .
298
7
 
8
 
! Отговори
АЛО ПРОСОТО преди 1 година
ЗА ВРАЖЕСКА НИ ОБЯВИ РУСИЯ -КАКВОСЕ ИЗВЪРТАТЕ СЕГА - БРАТУШКИ, КУЛТУРНИ И ИСТОР. ВРЪЗКИ АЛА БАЛА... ЗАМАЗВАТЕ НААСРАНОТО.
297
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
РУСНАЦИ, ВЪРВЕТЕ НА.... ЗНАЕТЕ...
296
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
РУСИЯ Е ВРАЖЕСКА ЗА БЪЛГАРИЯ ДЪРЖАВА! ТЯ СИ ГО КАЗА!
295
2
 
13
 
! Отговори
от Държавен Вестник преди 1 година
"Ний Александър I с Божията милост и народна воля, княз на българите, провъзгласяваме: Народното събрание прие, Ний утвърдяваме следующата конвенция за изплащане от България на Русия разноските по окупацията (!) на Княжеството от Руските Импер Войски, съгласно определението на Берлинский договор (32.5 т. злато)." - Указ номер 1144, публикуван в "Държавен вестник" - януари 1884 г.