Руското посолство: Работи се за минимизиране на присъствието ни

Официалните контакти лесно можели да бъдат скъсани
444
Руското посолство: Работи се за минимизиране на присъствието ни
Снимка: Руското посолство

От посолството на Руската федерация напомниха, че днес се навършват 143 години от установяването на дипломатическите отношения между Русия и България.

Още по темата

„Доближихме този етап, имайки едно от най-ниските нива на взаимодействието за цялата ни дълга обща история. Дори през годините на Втората Световна война и двата дипломатически представителства – както руското в София, така и българското в Москва – са функционирали нормално. Днес контактът с официалните власти по инициатива на българската страна практически не се поддържа, на дейността на Посолството се поставят какви ли не спънки. Провежда се целенасочена работа по минимизиране на руското присъствие в България, скъсване на нашите духовни и културни връзки, пренаписване на съвместното ни минало“, посочват от посолството в публикация в социалната мрежа Facebook.

“В същото време констатираме, че народите на Русия и България продължават да си възприемат с топлина и симпатия. Благодарни сме на хиляди български граждани, които се грижат за монументите на руските воини, сражавали се за свободата на България. Признателни сме на приятелите, които продължават да ни помагат и подкрепват дори в днешната сложна ситуация. С уважение се отнасяме към представителите на обществеността и медиите, които отстояват правото за плурализма на мненията в условията на доминиращата медийна русофобия“, пишат още дипломатите.

„И макар на днешния етап бъдещето на руско-българските отношения е мъгливо, цялата ни съвместна история доказва, че трудностите са разрешими. За 143 години сме преодолели немалко сложности, но всеки път волята на народите ни е допринасяла за нормализиране на отношенията. Убедени сме: официалните контакти лесно може да бъдат скъсани, но връзките между хората са нерушими“, обобщават от посолството.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


444
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
334
8
 
21
 
! Отговори
ДЕ преди 1 година
Вън гад.и.ни. мръсни. Мисля че няма какво да губим. Губещи са само неофашагите...любителите на тия ***, да ми кажат какво точно губи България? Това е най хубавото нещо което се е случвало на тази държава
333
5
 
17
 
! Отговори
Пешев преди 1 година
Чудесноооо...стархотно. изедника на българите се маха...
332
3
 
2
 
! Отговори
Тайна БГ история преди 1 година
Фризьора Имратор Адриан покрай Ку-ку преследванията на Християните с "Даанйсете Апостоли Цезари" остригва дългите коси на Исус и Нерон и започва заиграването на Рим с Христа..............Адриан построява Адриановият вал във Британия както и столицата на тема Македония град Одрин......България на Христовия Патриций Канас юбиги Коубрат трябвало по договорка с Константинопол да работи за Христинизиране на.Евроварварите и цяла АЗИЯ
331
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 345 "Колония сме на САЩ" Написа човека под статия с надпис "Коментар от Посолството" . Руското.
330
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Трябваше да го закриете точно на годишнината от откриването - щеше да е много красиво и символично.
329
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Работете по усърдно.
328
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До ПроСоТо Информацията не е от "Гуглата", а от истински хартиен тълковен речник, който е до мен. Не, че дигиталния вариант, който можеш да откриеш И с "гуглата" е с нещо по-лош (щото е същия), но понеже виждам, че се опитваш да се изнижеш по терлици. Не си попаднал на правилния събеседник за такива ткатики да са успешни.
327
1
 
5
 
! Отговори
Колкото по малко преди 1 година
Толкова по малко
326
6
 
6
 
! Отговори
ПроСоТо преди 1 година
още съвсем малце към "Анонимния" :..-Някога същите "капацитети" твърдяха,че.."Другаря Сталин е най-големия учЕн на нашето време"..СЪЩИТЕ "капацитети" от неколко десетилетия твърдят,че САЩ са "Световния носител на демокрацията"..?!?!..Въпреки чудовищните им инвазии в Ирак,Сирия,Афганистан,Югославия,..а напоследък и с мръсните ръчички ,с които подбутват Окраината..Ще ти припомня:-По времето на "Варшавския Договор" "калпавите" руснаци НЯМАХА нито една военна база у нас и нито един войник!!..СЕГА?
325
5
 
6
 
! Отговори
Празна къща преди 1 година
Без руска тъщаНе искам да се връщаЧе ми се повръща
324
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
БЪЛГАРОФОБИЯТА Е ЛОШО НЕЩО И НЕ ВОДИ ДО НИЩО ДОБРО.
323
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
РУСНАЦИТЕ СА БЪЛГАРОФОБИ
322
1
 
1
 
! Отговори
Факти без мнения преди 1 година
ИСУС ХРИСТОС вероятно е Проповядвал на мъртвия класически но ГОВОРИМ за семитските религиозни висши интелектуални духовници език....Шумерският език е унищожен и забранен някъде през управлението на династията на Йосиф Мътеняху то ест Веспасиан,Тит,Домециан а преоткриването на Шумер слага начало на подвизите на Карл Маркс в Англия. Случайност бе. ..........Християни като бебенца вначалото почти изобщо нямало но било препълнено с шумерговорящи семитски,коптска и прочие религиозна интелигенция
321
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ОчевАдно е че не е добре за България, ако посолството на Русия се закрие или ако не работи, заради намаления от България персонал.
320
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До ПроСоТо Няма такова нещо. Свободните ти напъни не се подкрепят от НИТО ЕДИН речник, който съм чел да описва тези думи по този начин. Вече отиде на това как ти "звучели" думите, вместо какво значат. Типичен признак, че вече се давиш в разговора.
319
6
 
7
 
! Отговори
Абе преди 1 година
По-добре работете за изчезването си завинаги.
318
11
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не искам да минималиZират присъствието ви - искам да изчезнете напълно и завинаги от територията на моята България. Благодарение на вашето "приятелство" моята България граничи със себе си, съществува македонска нация, не съществува български политически елит и родината ми е превърната в руска колония, управлявана от поставени от мацква кукловоди. Затова нормалните хора в България мизерстват и толкова много българи напуснаха родината си - винаги в посока Запад. Оставете ни намира!!!
317
4
 
2
 
! Отговори
ПроСоТо преди 1 година
До Анонимен..много си "умян",нема що!..Но все пак,от мен да мине:-Понятията "враг" и "неприятел" са равнозначни САМО ПО ВРЕМЕ НА ВОЙНА м/у въпросните субекти!..В МИРНО ВРЕМЕ те звучат по различен начин..Но,мантрата ти си е мантра..
316
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До ПроСоТо Използването на турцизми няма да прикрие факта, че нямаш представа, че враг и неприятел са едно и също нещо. :))))
315
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 336 "Като говориш за построени от американците заводи...СЕСЕСЕРЕ е индустриализиран от САЩ !" Недей така, че на русофилите ВЕЧЕ им идва много гоненето на руските "дипломати" :)))))