Руското посолство: Работи се за минимизиране на присъствието ни

Официалните контакти лесно можели да бъдат скъсани
444
Руското посолство: Работи се за минимизиране на присъствието ни
Снимка: Руското посолство

От посолството на Руската федерация напомниха, че днес се навършват 143 години от установяването на дипломатическите отношения между Русия и България.

Още по темата

„Доближихме този етап, имайки едно от най-ниските нива на взаимодействието за цялата ни дълга обща история. Дори през годините на Втората Световна война и двата дипломатически представителства – както руското в София, така и българското в Москва – са функционирали нормално. Днес контактът с официалните власти по инициатива на българската страна практически не се поддържа, на дейността на Посолството се поставят какви ли не спънки. Провежда се целенасочена работа по минимизиране на руското присъствие в България, скъсване на нашите духовни и културни връзки, пренаписване на съвместното ни минало“, посочват от посолството в публикация в социалната мрежа Facebook.

“В същото време констатираме, че народите на Русия и България продължават да си възприемат с топлина и симпатия. Благодарни сме на хиляди български граждани, които се грижат за монументите на руските воини, сражавали се за свободата на България. Признателни сме на приятелите, които продължават да ни помагат и подкрепват дори в днешната сложна ситуация. С уважение се отнасяме към представителите на обществеността и медиите, които отстояват правото за плурализма на мненията в условията на доминиращата медийна русофобия“, пишат още дипломатите.

„И макар на днешния етап бъдещето на руско-българските отношения е мъгливо, цялата ни съвместна история доказва, че трудностите са разрешими. За 143 години сме преодолели немалко сложности, но всеки път волята на народите ни е допринасяла за нормализиране на отношенията. Убедени сме: официалните контакти лесно може да бъдат скъсани, но връзките между хората са нерушими“, обобщават от посолството.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


444
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
294
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До ПроСоТо Каквото и да "визираш" това е едно и също нещо. :)))) Явно набързо само това можа да измислиш, преди да се хвърлиш на амбразурата. Сега, че се оказа пълна глупост, еми, от теб не се очаква повече. :)))
293
7
 
0
 
! Отговори
ПроСоТо преди 1 година
До Анонимен...виж какво:-Дали се друсаш,алкохолизираш,или..там каквото,няма значение..Аз ВИЗИРАХ "КОМЕНТАРИТЕ",НЕ СЪБИТИЯТА!!!!...Така и нема да се измъкнете от малоумието,което ви е натегнало...Макар че ТО явно е УСЛОВИЕТО да дращите тука..
292
3
 
11
 
! Отговори
История на България преди 1 година
"Царското правителство на Русия преследваше във войната с Турция завоевателни цели и използваше лозунга на една освободителна война" - 1954 г., "История на България" том I, стр. 308
291
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До ПроСоТо "Русия НЕ ни е обявила за "Вражеска страна", а за "НЕПРИЯТЕЛСКА"!!" Абе, другарю, това е ЕДНО И СЪЩО. :))) Ти отварял ли си някога тълковен речник? :))))
290
4
 
14
 
! Отговори
думи на Д.Благоев! преди 1 година
"Русофилството е грубо политическо суеверие, умишлено култивирано сред народните маси; политическо знаме, вървенето и воюването под което неизбежно води към предателство и национална катастрофа. Защото русофилите, плувайки безогледно във водите на руската дипломация, неизбежно и фатално правят от България едно сляпо и послушно оръдие в ръцете на руската завоевателна политика на Балканите." - Димитър Благоев (ДА, ТОЙ!)
289
3
 
10
 
! Отговори
Striker преди 1 година
Партенки, по принцип се работи за премахване на присъствието ви на нашата територия, но може и за НАМАЛЯВАНЕ - пак става.
288
11
 
5
 
! Отговори
ПроСоТо преди 1 година
а,и не се пънете много,за да не оцапатегащите!..Русия НЕ ни е обявила за "Вражеска страна", а за "НЕПРИЯТЕЛСКА"!!!!СЛЕД КАТО НИЕ Я ОБЯВИХМЕ за "наш ВРАГ"...Аз разбирам,че с недоразвитата си лимка в гаванките си не можете да схванете разликата,но..каква вина имам аз?
287
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До ПроСоТо "мерака ми да съм жив и да се пиша "българин" угасва." Леле, защото изгониха 70 руски "дипломата" на русофилите вече започна да им угасва мерака да живеят! Знаех, че са роби, но не подозирах колко дълбоко са затънали!
286
4
 
15
 
! Отговори
Абе .... преди 1 година
... нали ни "плашеха" със "закриване". :))) Оказа се, че то не било в техен интерес да закриват, затова сега дават яко назад. :))))) Обаче е крайно време НИЕ да помислим за закриването им :))))) Така, като видят, че сме твърдо решени да ги изгоним, "изведнъж" ще се забързат сами да си тръгнат, щото "така или иначе са искали" :))))))
285
10
 
5
 
! Отговори
Много Си ПросТ преди 1 година
До АнонименДа не би Русия сама да си наложи санкции, че бензина да ти е 4 лв. какво очакваш да ти го подарява а нашите политици да и се дървят като пинчер за да угодят на някой си, сервитута не ни помага много. Поредния *** на който Русия му е виновна за глобалното затопляне, гладът в Африка и стрелбата в САЩ.П.С: Да се делим на русофили и русофоби е най най най *** нещо което може да направим за държавата си.
284
10
 
2
 
! Отговори
ПроСоТо преди 1 година
Тъжно,момичета!..Като чета МИКРО-..НЕ "мало"-умните чутовни простотии на краварските мажоретки,мерака ми да съм жив и да се пиша "българин" угасва....Все бива злобномикроумие,но това,което демонстрират мажоретките, може да доведе човек до отчаяние..
283
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Върнете ни царските архиви!!!
282
4
 
14
 
! Отговори
български гражданин преди 1 година
Факт е че за русия винаги сме били желана зона за влияние или врагове.Това че са ни обявили за вражеска страна е добре - най-накрая да си покажат истинските намерения към нас!Дори и т.нар. освободителна война се е водила заради интересите им - не от обич към нас. "братушките" са поискали и получили обезщетение за всеки паднал "освободител"Т.е. ние сме си платили в злато за "освобождението"За насъскването на сърбите срещу нас да не говорим.Тия никога не са били приятелска страна!!
281
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Рашистан да се омита. Като еволюират да живеят като хора, а не като животни - може да заповядат пак. Дотогава - да правят опити.
280
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ТО ДА МОЖЕМ ВЕДНЪЖ ДА СЕ ОТКАЧИМ ПОТ ВАЩА БРАТСАК ОБИЧ... ЧАК СЕ РАЗМЕЧТАХ КАК НАСТИГАМЕ ГЪРЦИЯ, КОЯТО НЕ Е БРАТСКА С РУСИЯ...
279
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
РУБЛЯЦИ, ДЕ АЛЬОШИТЕ И ДР. ПАМЕТНИЦИ ДЕЕЕ...
278
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 293 "Тук некакъв пише за реципрочност в броя на дипломатите. Защо не приложиш реципрочност за броя на дипломатите на САЩ в България и на България в САЩ?" Защото за разлика от тези на руския нацистки режим, американските дипломати работят за развитието на добросъседските отношения между двете страни и просперитета на България. Решението на България да се придържа към "необходимия брой" дипломати е ИЗЦЯЛО базирано на дейността на "допълнителните" руски "дипломати".
277
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ААМММА ПРИЗНАВАТ,Ч Е ИМАТ ЯТАЦИ ТУК... ТОВА ГЕШЕВ МОЖЕ ДА ГО ИЗПОЛЗВА...
276
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
България няма да има дипломатически отношения с Русия. Какво по-хубаво от това !!!!
275
3
 
7
 
! Отговори
ПАК 293 преди 1 година
САЩ НИ Е СЪЮЗНИК И НЕ СТАВА ДУМА ЗА САЩ!!! С ОМРАЗА ДЕТО РАЗДУХВАХТЕ, ВИЖДАШ КАК СЕ ОЛЯХТЕ! ПРОДЪЛЖАВАЙТЕ! КОЙТО ВАДИ МЕЧ, ОТ МЕЧ УМИРА!