Лавров призна: Русия увеличава "географските цели" в Украйна

Москва не може да допусне "територията на Зеленски" да разполага с оръжия
20 юли 2022 22:09, Йоана Цонева
207
Лавров призна: Русия увеличава "географските цели" в Украйна
Снимка: БГНЕС

Военните "задачи" на Москва в Украйна вече надхвърлят източната част на Донбас, заяви руският външен министър Сергей Лавров в сряда, докато силите на Кремъл обстрелваха Източна и Южна Украйна.

Лавров заплаши пред държавната информационна агенция РИА Новости, че целите на Русия ще се разширят още повече, ако Западът продължи да снабдява Киев с оръжия с голям обсег на действие, като произведените в САЩ високомобилни артилерийски ракетни системи, предава "Ройтерс".

По думите му Русия не може да допусне "частта от Украйна, която Зеленски ще контролира", да разполага с оръжия, които заплашват "нашата територия и територията на онези републики, които са обявили своята независимост, които искат да определят бъдещето си самостоятелно".

"Що се отнася до специалната военна операция и географските координати, президентът каза много ясно, както вие го цитирахте: денацификация, демилитаризация - в смисъл, че няма заплахи за нашата сигурност, военни заплахи от територията на Украйна, тази задача остава", каза министърът.

"Когато преговарящите се срещнаха в Истанбул, имаше една география и нашата готовност да приемем украинското предложение се основаваше на тази география, на географията от края на март 2022 г.", продължи той. - Сега географията е различна. Това са не само ДНР и ЛНР, но и Херсонска област, Запорожка област и редица други територии, и този процес продължава, и то последователно и упорито".

Още по темата
Руската инвазия започва на 24 февруари, като включва опити за настъпление срещу Киев. В края на март, след среща между руската и украинската делегация в Истанбул, руските военни се оттеглиха и обявиха, че ще съсредоточат усилията си върху самопровъзгласилите се републики в Донбас, напомня Би Би Си.

Именно там продължава бавното руско настъпление през последните месеци. Украинската армия се е оттеглила от Северодонецк и Лисичанск, но възпира опитите за настъпление към Северск, Бахмут и Славянск.

Още в началото на инвазията руските войски успяват частично да завземат Херсонска и Запорожка област и да назначат там своя администрация. Окупационните власти обявяват намерението си да проведат референдуми за присъединяване към Русия. Предложената дата е 11 септември - единственият ден за гласуване в Русия, пишат експерти от Института за изследване на войната.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


207
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
143
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
1 щатски долар се равнява на 57.63 руски рубли, 21 юли, 15:37 UTC.
142
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Япония не може да подпише мирен договор с Русия от втората световна насам, нито да върне територии, които е владяла преди това, а сега са в Русия. Същото чака и украйна.
141
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Крим е руски, а скоро ще има и ядрени удари по ню йорк. Ха-ха, хи-хи!
140
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Западът фалира -- той се състои от сащ и ес като безволева колония. Останалият свят наблюдава безумието и агонията им. Ха-ха, хи-хи!
139
6
 
11
 
! Отговори
Така е .. преди 1 година
Целта е ясна. Путин иска цяла Украйна .Това е целта му от самото начало на войната.Няма друга причина .Тези безразсъдни действия ще доведат до ТСВ.Човека е полудял.Трябва да бъде спрян на време.Санкциите няма да го спрат.
138
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ние няма да си го вземем Крим, украинците ще си го вземат ... а на теб, просто, червено, неграмотно, фалирало селянче, пожелавам съдбата на братята ти от Източна Украйна, защото така е справедливo.
137
9
 
5
 
! Отговори
681 преди 1 година
До Крим не е руски Ами хайде тогава като не е руски сега си го вземете??!! Да видим дали ви държат задниците да го направите или само се репчите???! Ха ха хха !
136
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
От големите географски цели Русия ще ви се види тясна на теб Путин и останалата фашистка шайка, та ще ви закарат чак в Хага в метални клетки.
135
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Няма ли кой да го приключи този старец с деменция.
134
6
 
10
 
! Отговори
Крим не е руски преди 1 година
Крим става руски едва през 1783 г. От тогава руската империя води политика на умишлено прочистване на татарите. През 1783 г. татарите представляват 98% от населението на Крим. През 1897 тататрите са 34%. Съветска русия продължава с русификацията на Крим. През 1979 татарите са едва 0,3%. В 1989 г. татарите са 1,6%. Руската и съветската империя съзнателно русифицират Крим! Заселват Крим предимно с руснаци и украинци. Накрая кримските татари остават малцинство! Крим не е руски.
133
9
 
8
 
! Отговори
Безплатно преди 1 година
Никой не ми плаща за да мразя русия. Мразя я безплатно и от сърце.
132
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До дедо от село, чувам плащат ви по 10-15ст на постинг, разбираемо е, че трябва количество за номрална заплата
131
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
крим е владян през годините основно от римляни, византийци, татари, осмаски турци и съвсем малко от руси, последните имат най-малко основания за териториялни претенции към този регион. но руснаци, сър
130
7
 
9
 
! Отговори
До: дедо от село преди 1 година
Пак лъжеш като руски селя _ ин. Московията няма нищо общо с Киевска Рус която е основана от Олег роднина на Рюрик викингския вожд на скандинавското племе варяги, поканен за наемник от новгородчани! Руснаците са измислена нация. Не съществува славянско племе с наименование "руснаци" (светлокоси). Думата "руснаци" е скандинавско име с което финландците наричат шведите. Когато викингската държава Киевска Рус е била велика държава, московията е била само една селска коч _ на!
129
6
 
9
 
! Отговори
Николай Карамзин: преди 1 година
"За руснака да излъже е като да си издуха носа. Лъжата за тях произлиза от робската им същност. Народ, който никога не е знаел и не е говорил истината, народ на духовни и физически роби. Жалки хора"
128
6
 
9
 
! Отговори
Тургенев: преди 1 година
"руснакът е най-големият и най-наглият лъжец в целия свят"
127
9
 
7
 
! Отговори
Ото Фон Бисмарк: преди 1 година
"Никога не вярвайте на русите"
126
11
 
7
 
! Отговори
Ото Фон Бисмарк преди 1 година
"Нито един договор с русия не струва дори хартията на която е написан"
125
6
 
9
 
! Отговори
Меморандум преди 1 година
СССР остави на Украйна 1/3 от ядреният си арсенал. През 1994 г. е сключен Будапещенският Меморандум на който (по искане на САЩ) Украйна се отказва от ядреният си оръжия срещу гаранции за териториална цялост и суверенитет! САЩ, Великобритания и русия подписват че ще се въздържат от употреба на сила срещу териториалната цялост на Украйна, ще уважават политическата и независимост и техните оръжия няма да се използват срещу Украйна! русия подло потъпка договора и вероломно нападна Украйна.
124
9
 
10
 
! Отговори
дедо от село преди 1 година
Руската операция в окрайната е исторически оправдана ,защото това са територии на старата Киевска Рус.Другото са празни западняшки лъжи , простотии и лафове без смисъл!