Лавров призна: Русия увеличава "географските цели" в Украйна

Москва не може да допусне "територията на Зеленски" да разполага с оръжия
20 юли 2022 22:09, Йоана Цонева
207
Лавров призна: Русия увеличава "географските цели" в Украйна
Снимка: БГНЕС

Военните "задачи" на Москва в Украйна вече надхвърлят източната част на Донбас, заяви руският външен министър Сергей Лавров в сряда, докато силите на Кремъл обстрелваха Източна и Южна Украйна.

Лавров заплаши пред държавната информационна агенция РИА Новости, че целите на Русия ще се разширят още повече, ако Западът продължи да снабдява Киев с оръжия с голям обсег на действие, като произведените в САЩ високомобилни артилерийски ракетни системи, предава "Ройтерс".

По думите му Русия не може да допусне "частта от Украйна, която Зеленски ще контролира", да разполага с оръжия, които заплашват "нашата територия и територията на онези републики, които са обявили своята независимост, които искат да определят бъдещето си самостоятелно".

"Що се отнася до специалната военна операция и географските координати, президентът каза много ясно, както вие го цитирахте: денацификация, демилитаризация - в смисъл, че няма заплахи за нашата сигурност, военни заплахи от територията на Украйна, тази задача остава", каза министърът.

"Когато преговарящите се срещнаха в Истанбул, имаше една география и нашата готовност да приемем украинското предложение се основаваше на тази география, на географията от края на март 2022 г.", продължи той. - Сега географията е различна. Това са не само ДНР и ЛНР, но и Херсонска област, Запорожка област и редица други територии, и този процес продължава, и то последователно и упорито".

Още по темата
Руската инвазия започва на 24 февруари, като включва опити за настъпление срещу Киев. В края на март, след среща между руската и украинската делегация в Истанбул, руските военни се оттеглиха и обявиха, че ще съсредоточат усилията си върху самопровъзгласилите се републики в Донбас, напомня Би Би Си.

Именно там продължава бавното руско настъпление през последните месеци. Украинската армия се е оттеглила от Северодонецк и Лисичанск, но възпира опитите за настъпление към Северск, Бахмут и Славянск.

Още в началото на инвазията руските войски успяват частично да завземат Херсонска и Запорожка област и да назначат там своя администрация. Окупационните власти обявяват намерението си да проведат референдуми за присъединяване към Русия. Предложената дата е 11 септември - единственият ден за гласуване в Русия, пишат експерти от Института за изследване на войната.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


207
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
163
1
 
2
 
! Отговори
Teo преди 1 година
Украинската армия се е оттеглила от Северодонецк и Лисичанск, но възпира опитите за настъпление към Северск, Бахмут и Славянск...Как звучи само ... И когато и те паднат какво ще говорим? Украйнската армия се оттегли от Северск, Бахмут и Славянск, но възпира опитите за настъпление към ... изберете си сами! Вижте сега ... не е хубаво това, оето става, но става за пари! За много пари!Русия получава повече приходи от износ на суровини,отколкото преди ембаргото!Някои направиха пари,други - гробове!
162
2
 
2
 
! Отговори
ТОВА ГРОЗНО МАГАРЕ преди 1 година
На снимката 2 дни преди започването на войната обясняваше как Русия никога няма да нападне Украйна.... Путин и всичките му престъпни поданници да идат в ада.
161
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Русия! Напред!
160
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нюрнберг или Хага, изберете сами!
159
3
 
5
 
! Отговори
ДжоБаеца преди 1 година
Грозен, по-грозен, най-грозен, Лавров - Франкенщайна.
158
1
 
5
 
! Отговори
хихихи преди 1 година
Саудитска Арабия и Иран са смъртни врагове, дотолкова щото Саудитска Арабия се съюзи с смъртния си враг Израел срещу Иран. Арабските държави се оказаха в единен фронт заедно с Израел срещу Иран. Никоя арабска държава няма интерес от Иран с ядрени оръжия! Иран е заплаха за арабския свят! В момента Саудитска Арабия воюва в Йемен с Иран! Между тях съществува и религиозна вражда, едните са сунити другите шиити! Шиитите и сунитите се мразят повече един друг отколкото мразят Израел заедно!
157
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Що е БРИКСМай си пропуснал, че Саудитска Арабия и Иран вече не се гледат враждебно. Саудитците като видяха какво се опитаха да направят САЩ с опита за преврат в Турция. И какво направиха с "Арабска пролет" преосмислиха отношенията си. В момента какво правят Саудитска Арабия в Йемен? Да си чул за бомбандировките и жертвите в суверен Йемен? И те провеждат от години ограничена военна операция. Какво толкова?
156
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В решка си Данчеее! Лавров не призна, а ПРЕДУПРЕДИ!!!! След като се доставят на Украйна далекобойни оръжия, Русия е в правото си да осигури по-голям периметър за отбрана!!!
155
1
 
0
 
! Отговори
НЕ сме добре преди 1 година
AKO бяха отровили ХИтлерчо до 1941обсебен е бил от масови убиици..Сега щяхме да сме по добре..
154
3
 
8
 
! Отговори
ФИЛЕНЕ МУ Е МАЙКАТА преди 1 година
РУСОФОБИЯТА СПОРЕД РУСКАТА ЗДРАВНА СЛУЖБА Е ПСИХИЧНО ЗАБОЛЯВАНЕ- С ДРУГИ ДУМИ АКО САМО ФИЛИШ РАШКИТЕ Е ОСНОВАНИЕ ЗА ДОБРО ПСИХО ЗДРАВЕ. ЗНАЧИ ТЕ НАПАДАТ МИРНА ЕВРОПЕЙСКА ДЪРЖАВА, УБИВАТ, РУШАТ, ПОСЛЕ ТВЪРДЯТ ЧЕ НЕ ТЕ А УКРАЙНА ГИ Е НАПАДНАЛА, АМА И ЦЕЛИЯТ КОЛЕКТИВЕН ЗАПАД И ТИ ТВЪРДИШ ЧЕ ТЕ ТРЯБВА ДА БЪДАТ ФИЛЕНИ И ....КАКВО, АМИ ЗДРАВ СИ . ЕЙ ВИ КРЕМЛЬОВСКА ОПОРКА ИЗПИПАНА, РАЗВИВАНА И ПОВТАРЯНА ОТ ГОДИНИ. ИЗВОДИ- САМО ФИЛЕНЕ МУ Е МАЙКАТА ИНАЧЕ ПОЛУЧАВАШ СПАСИТЕЛИ- ГЛАДНИ, БОСИ НО ТЕ НАПАДАТ
153
2
 
1
 
! Отговори
Абе преди 1 година
С бой всичко шси признае !
152
5
 
4
 
! Отговори
Петър Първи: преди 1 година
"С другите европейски народи целите могат да бъдат достигнати с човеколюбиви методи. С руснаците не е така...Имах работа не с хора, а с животни, които искам да превърна в хора"
151
5
 
10
 
! Отговори
путин-ПетърI преди 1 година
Клакьорите на путин развиват темата за "величието" на путин, който се виждал като цар Петър I. Това е много смешно! Сегашната руска страна не може да стане велика с грабене на чужди земи, с масови убийства на цивилни от алкохолици и безогледни разрушения! ПетърI е модернизирал руските диваци, вземал е прогреса от Запада. путин само заплашва с унищожение всички околни. САЩ не е империя, привлича умовете със свобода, затова САЩ е велика страна! Руснаците живеят в страх, замъглени алкохолно умове.
150
9
 
6
 
! Отговори
Голата истина преди 1 година
лъсна! Пропадналата икономически и военно русия не може да се противопостави на могъщия в икономическо и военно отношение модерен Запад! русия и Китай отиват трета глуха в така наречения клуб на отчаяните държави - БРИКС в който всяка държава е смъртен враг на останалите! Орел, рак и щука! Те такова животно нЕма! Ще има нов световен ред в който примитивна русия няма да присъства. САЩ и ЕС ще са доминиращи поради индустриалното си и технологично преимущество. Бъдещето принадлежи на САЩ и ЕС.
149
4
 
7
 
! Отговори
Що е БРИКС преди 1 година
ОРЕЛ (Китай = атеизъм), РАК (Индия = хиндуизъм), ЩУКА (Бразилия = католицизъм), СКОРПИОН (русия = православен атеизъм и комунизъм), ЗМИЯ (Иран = джихадизъм). БРИКС - клуб на отчаяните. Колко ли е отчаян Иран щом вместо на търси упование в своя бог е тръгнал да дири помощ от руските и китайски неверници и хиндуистки езичници? Китай загуби икономическата война със САЩ, и веднага се залепи като пиявица да смуче петрол от икономическото камикадзе - русия, която сама бере душа от международните санкц
148
4
 
7
 
! Отговори
Лъжепророци преди 1 година
Комунистите са лъжепророци от 100 години лъжепророчестват че Капитализмът щял да падне, а пък то падна комунизмът, хихихи! Цял живот слушам същите - русофилите да лъжепророчестват как САЩ щял да се разпадне, а пък то взе че се разпадна СССР, хихихи! Сега пък лъжливите русофили от петнайсет години всеки месец прокобяват лъжливо как щял да се разпадне ЕС, хихихи, а пък той ЕС си е жив и здрав напук на враговете му! Добре че русофилите записват глупостите си, за да можем след време да им се посмеем
147
4
 
6
 
! Отговори
Двуполюсен преди 1 година
Светът не става многополюсен а двуполюсен. И в двата полюса русия не влиза! русия ще е васална територия на Китай. Източник на ресурси за китайската индустрия. Една бензиностанция регистрирана като държава.
146
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Русия е хубаво да бъде заличена и да не съществува подобен агресор
145
2
 
6
 
! Отговори
до 141, турчето преди 1 година
ако крим е руски само 300 години и говориш за някакви татари, скъпите ти татари в крим кога и откъде се появиха? да ти кажа ли? 200 години преди руснаците, също като окупатори. взеха земята от генуезците. те пък я откраднаха от българите, които са там от 500г. сл. хр. пртеди това пък там са били древните елини и сарматите. и след като украйна е държава от 30 години, защо някой има парво да твърди, че имало исторически 'украински' права в крим?
144
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен 14 преди 1 година
Голата истина лъсна. Така наречения запад не може да се противопостави на Русия.ЕС благодарение на приятелския огън на САЩ отива в трета глуха. Ще има нов световен ред. Китай и Русия ще са доминиращи благодарение на евтините за тях ресурси и вече овладените технологии от запада. САЩ след това потеглят по пътя на ЕС.