Русия заплаши САЩ със скъсване на дипломатическите отношения

Предупреждава да не я обявяват за държава спонсор на тероризма
13 авг 2022 08:19, Елка Василева
257
Русия заплаши САЩ със скъсване на дипломатическите отношения
Снимка: архив, БГНЕС

Москва уведоми Вашингтон, че дипломатическите връзки между тях ще пострадат тежко и дори може да бъдат прекъснати, ако Русия бъде обявена за "държава спонсор на тероризма", съобщи високопоставен представител на руското външно министерство, цитиран от ТАСС.

Още по темата
Александър Дарчиев, ръководител на отдела за Северна Америка в руското външнополитическо ведомство, заяви, че ако Сенатът на САЩ наистина осъществи намеренията си да постави Русия в подобна категория, това ще означава, че Вашингтон е преминал границата, от която няма връщане назад.

"САЩ са предупредени", каза Дарчиев.

Миналия месец двама американски сенатори, които искат да прокарат закон за обявяване на Русия за държава спонсор на тероризма, посетиха Киев, за да обсъдят законопроекта с президента Володимир Зеленски, припомня Ройтерс.

Дарчиев заяви, че ако той бъде приет, ще се стигне до "най-тежките щети за двустранните дипломатически отношения, до степен те да бъдат понижени и дори прекратени".

В четвъртък латвийският парламент обяви Русия за държава спонсор на тероризма заради войната в Украйна и призова западните съюзници да наложат по-широкообхватни санкции на Москва, допълва Ройтерс.
/БТА/

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


257
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
162
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
*** колкото до икономиката тя се преориентира. И то чак сега. Още от 2014 дрискашче щял си да фалираш Русия. А то какво се оказа? Я се погледни.
161
8
 
10
 
! Отговори
Загубеняци преди 1 година
Русия заплаши САЩ със скъсване на дипломатическите отношения. Това е все едно Шаро да заплаши месаря че повече няма да клечи пред месарницата за парче карантия.
160
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
*** пак ли тръгна да го играеш от неонацист русофоб на либерал? Кадиров е на място с донбаското опълчение. Руснаците поразяват цели с калибър, кви очила бълнуваш. Могат и от Беларус и от всякъде.
159
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 166 През розовите русофилски очила точно така изглежда светът както ти го описваш. През тях не се виждат тежките и непоправими загуби на руската военщина в Украйна, не се вижда и пълния крах на руската икономика. През тях се вижда само фалшивото величие на Русия.
158
6
 
8
 
! Отговори
до150 преди 1 година
защото им плащат от руското посолство, затова трият!свобода на словото, а ?!!!
157
1
 
5
 
! Отговори
Ози преди 1 година
До АнонименОсобено в Украйна ! Секна американската кражба и ги вкараха във война .
156
8
 
13
 
! Отговори
Хехе преди 1 година
САЩ са предупредени?!Това да не ви е Афганистан,Грузия или Чечня? Катастрофата на СССР започна още през 80-те с военния контингент в първата.Сега в Украйна довършвате поредния крах, този път на "великата" Русия! И все някой друг ви е виновен! Дано ви е за последно!
155
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 161 Русия предаде цяла Източна Европа барабар с т.н.безаналогово руско оръжие той тръгнал да реве за Виетнам. Така е като виждаш сламката в окото на другия а не виждаш гредата в собственото си око.
154
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Америка загуби войната срещу Виетнам, защото предаде Сайгон, който им беше съюзник във войната със Северен Виетнам.Та това е показателно,за това,колко САЩ държат на съюзниците си и как си късат опашката когато видят голям зор.Същото направиха и миналата година в Афганистан.Даже заряза ха и модерна война техника за стотици милиарди. Де късмет де и у нас.
153
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
*** крадат такива като теб соросчетата. Я обясни защо седесара назначен като посланик в Ниш като го питаха къде са българските учебници онзи се оправдаваше че пишел стихове с пари от фондация америка. Още отпреди мистър 10% е така.
152
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ТАНЦУЙ РОССИЯ, ПЛАЧЬ ЕВРОПА. НЕМИТАЯ "КИРЛИВА" ЕВРОПА.
151
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Еййй много лошо бият през ръцете тези американци , не може да се краде на воля .
150
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
149 афганистан никога не е бил съюзник на щатите, талибаните бяха. Нормално за сащ е да използва терористи и и метежници във всяка страна където са ги пуснали пак такива
149
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Запомнете. Когато гущери е в опасност той си къса опашката,за да се спаси и въпреки това,често не yспява да се спаси.Та по този повод искам да ви кажа,че и САЩ постъпват по същия начин.Например във войната във Виетнам,след като и вие трона ги нас епоха в Южен Виетнам те избягаха,като изоставиха съюзника си в Пном Пен. Така Ханой спечели и Южен Виетнам и извърши обединението безкръвно,въпреки плана на САЩ. Вероятно така ще се случи и в бъдеще с Южна Корея и с Тайван.Предстоят обединения пряко САЩ
148
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Е стига с тия заплахи от страна на Русия. Кога най-после ще действа? Путин се изфръцка че Русия още не е почнала да воюва срещу Украйна и вече втори месец със затаен дъх го чакам да започне да воюва, та да се наака още повече.
147
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
*** потрошенко нали водеше операцийки срещу донбас, стреляше с танкове и самолети по блоковете. Накрая донбаските миньори го вкараха в котел и го принудиха да подпише минските които не изпълни. Сега ще разбереш какво е операция, крайна е руска територия, цялата. А сащ са минало и ако трябва ще бъдат унищожени както фашистка германия.
146
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Трябва да се обявят за терористи не Русия, а Донецките републики и техните лидери. Те да се ликвидират чрез дронове и да се ударят от антитерористични сили на САЩ и Коалицията на желаещите. Няма да удряме Русия. Ще бомбардираме Донецката и Луганската народни републики и кримските колаборационистки власти. Ударите да бъдат на териториятна на Украйна и покрай границата на Русия. Пушилин и другите да се обявят за терористи и да се ликвидират като Зауахири.
145
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
147 "На много американски съюзници приятелството с тях им струва твърде скъпо." Единствената причина на някой съюзник на САЩ приятелството му да му е струвало скъпо, е когато някоя диктатура, смазана от превъзходството на предпочитанията на хората към демокрацията, на свой ред си излива злобата и комплексите върху тях, и винаги резултата е зверски репресии. Типичен пример е Афганистан, когато заминаването на американците беше последвано от връщането на обществото в средните векове.
144
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да видим какво се случи в България през последните няколко месеца. Вместо руския Посланик в София си отива предсрочно американския Посланик. Все пак има здравомислещи хора в България въпреки милионите долари похарчени от американските СОРОСОИДЧЕТА. Само за организирането и провеждането на Гейпарада с участието и на американския Посланик на САЩ в него са похарчени близо 2 милиона зелени"гущера".
143
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На много американски съюзници приятелството с тях им струва твърде скъпо.А някой от тях дори загубват суверенитета си и дори териториите си.И нашата"дружба"с тях ни излиза много скъпо и не се знае,какво още ще загубим,освен златните ни залежи и суверенитета си. Най-ветоятно и територия и милиони човешки жертви.Да пази Бог от такива"приятели"И помнете, Бог помага но в"кошара"не вкарва,т.е.когато и ти искаш да ти помогне.