Путин: Западът се опитва да запази своето господство

Според него той целенасочено разрушава европейската система за сигурност
16 авг 2022 13:48, Йоана Цонева
472
Путин: Западът се опитва да запази своето господство
Снимка: БГНЕС

Колективният Запад целенасочено разрушава европейската система за сигурност. Това заяви руският президент Владимир Путин в обръщението си към участниците и гостите на Московската конференция за международна сигурност, събщава ТАСС.

Т. нар. колективен Запад целенасочено разрушава европейската система за сигурност, създавайки все нови и нови военни съюзи, подчерта той.

"САЩ и техните васални държави грубо се намесват във вътрешните работи на суверенни държави чрез организиране на провокации, преврати и граждански войни. Те си служат със заплахи, изнудване и натиск, за да принудят независимите правителства да се подчиняват на тяхната воля и да следват правила, които са им чужди", добави Путин.

Той подчерта: "Всичко това се прави с една цел - (САЩ) да запазят своето господство, моделът, позволяващ да се захранва целият свят, както е било преди векове, и този модел може да се поддържа само със сила".

Още по темата
Руският президент насочи вниманието на участниците в конференцията към факта, че НАТО се придвижва на изток, укрепва военната си инфраструктура, включително чрез разполагане на системи за противовъздушна отбрана и увеличаване на настъпателните способности на силите за нападение.

"На хартия това лицемерно се обявява като необходимост от укрепване на европейската сигурност, но в действителност се случва точно обратното. В същото време предложенията на Русия от декември миналата година просто бяха пренебрегнати за пореден път", заключи Путин.

Той заяви и че Западът се опитва да приложи система, подобна на НАТО, в Азиатско-тихоокеанския регион, съобщава "Ройтерс".

По негови думи Съединените щати се опитват да "протакат" конфликта в Украйна и посещението на председателя на Камарата на представителите на САЩ Нанси Пелоси в Тайван по-рано този месец е било "старателно планирана провокация".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


472
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Западните банкери има предвид, с безконтролното печатане, нищо революцинно няма в цялата ситуация, просто не може измамници и убийци да задават тона на света, вижте кадри реални от сащ,колко наркомани има по улиците, сащ беше разрушен от вътре , Путин видя какво се случва в другите държави и никога няма да го допусне със своя народ. Той е професионалист и ще си свърши работата до край.
55
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Джуджи, бацка, филтрирай пропагандата да е само за вътрешна употреба в Руската Мастурбация, че навън ти се смеят. Даже Китай, който по подразбиране се зъби на Запада, не ще да си играе с теб вече.
54
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ТАКА КАКТО ОПИСВА ОПАСНОСТТА ОТ КОЛЕКТИВНИЯТ ЗАПАД СЕ ЧУДЯ ЗАЩО ОЩЕ НЕ СИ Е ПРИБРАЛ РУСКИТЕ ГРАЖДАНИ ЗА ДА ГИ ЗАЩИТАВА В МАТУШКА РУСИЯ А НЕ ДА СТРАДАТ В КОЛЕКТИВНИЯТ ЗАПАД.
53
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Тридневната" война на Путин показа колко "силен" е болшевишкият CCCP във всяко едно отношение.
52
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Русия превъзхожда натото. Ако беше обратно досега сащисаните да са нападнали. Вместо това пълнят медиите с глупости и разни педаллчета ежедневно "фалират" и "разпадат" Русия от дивана вече не знам колко години.
51
9
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Русия при Путин няма икономика. Един Сингапур произвежда повече от Русия. Една Холандия произвежда два пъти повече от Русия.
50
6
 
20
 
! Отговори
Зозо преди 1 година
Ама ако господстваш ти - руснака всичко е топ, нали бре психопат?
49
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Путин е толкова силен във военно отношение, че се крие денонощно в бункера.
48
20
 
6
 
! Отговори
Русия е световна преди 1 година
сила! Благодарение на Путин! Руснаците са военна сила н. 1 в света, имат силна икономика, ние, българите сме едно нищо, България от години е бедна и малка държавица, презирана в ЕС. Докато европейците и българите се правят на тарикати и санкционират руснаците, последните имат своите преимущества и богатства, те, за разлика от нас, няма да стоят гладни и на студено. Рускините живеят къде по-хубав и спокоен живот от западноевропейките, които ще получават държавни облекчения за.. дамски превръзки.
47
13
 
3
 
! Отговори
Пян_Гъ преди 1 година
До Анонимен: "Джудже-лицемер. Даже не знае какво да каже..." Мдаа, а ти кой беше??? Путин го знае целия свят и малко или много се съобразява с него. Ти обаче кой си, та така самоуверено се изказваш? Извинявай, но това прилича на психодиагноза, брат. Ти изобщо не знаеш кой си и едва ли някой някога ще разбере за теб...
46
14
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Към момента НАТО не разполага с адекватен военно-технически ресурс да се противопостави на доминацията на Русия. За сега Путин играе шах, следващият му ход ще бъде мат.
45
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Те болшевиките винаги са били и ще бъдат русофоби. Западът просто иска да освободи Русия от комунистите дето я управляват.
44
3
 
8
 
! Отговори
Стоян преди 1 година
Ами като те видяха колко струваш в Украйна, много ясно че ще го запазят. Да беше да направиш някаква адекватна атака като хората, да се уплашат. Ти затъна в първата изпречила се локва. И аз да съм, и аз ще те опъна.
43
3
 
7
 
! Отговори
Коко преди 1 година
Ако страхът и репресиите не беше фактор, собствения ти народ щеше да те разкъса преди да се осъзнаеш диктарче.
42
5
 
11
 
! Отговори
До Анонимен преди 1 година
Да бе да. Русия превъзхождала НАТО, а някакъв комик в Украйна ги пердаши като куцо маче у дирек. Просто някой излъгя ***, че за три дена ще превземе Украйна и сега гледаме същия резил, който СССР бра 1939-та във Финландия. Само дето не сме 1939-та и сега всички са срещу самозабравилото се джудже и нескопосаните му съветници.
41
11
 
6
 
! Отговори
а колко точки преди 1 година
Западните миpизливци да решат първо колко точки от тялото и колко често да мият за да не миришат на пот, и после да се занимават с Путин.
40
4
 
12
 
! Отговори
за руснаците преди 1 година
Думи на Достоевски: "Народ, който се скита из Европа, търсейки нещо, което да унищожи, да унищожи просто за забавление!" - точно по идеологията "не е важно аз да съм добре, а на другите да им е зле". Народ(и) напомпвани постоянно с пропаганда, че са най-великите, най-специалните, най-неразбраните, най-умните, най-важните, най-подценяваните, най-пренебрегваните, най-древните, най-еволюиралите. Това им помпаше егото, но войната беше катализаторът да си покажат комплексите и злобата.
39
6
 
16
 
! Отговори
анонимен келеш преди 1 година
В България русофилчета са само тези къде гласуват за БКП,*** и Атака.Тоест някъде към 15% от всички гласоподаватели.Така че стига сте ми писали и сте го хвалили това дърто,злобно Кремълско джудже.Знаем,че сте малко:):):)
38
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
тоя да внимава някой около него да не запали цигара, че не се знае до какъв инцидент може да доведе... И после язък за всичко!
37
6
 
9
 
! Отговори
До Анонимен преди 1 година
Ш-ш-ш-ш-ш-т! Тоя официално изобщо няма роднини, а камо ли дъщери, живеещи на Запад. Поне от 15 години никой не смее в родната пидораша да коментира семейството му.