Путин: Западът се опитва да запази своето господство

Според него той целенасочено разрушава европейската система за сигурност
16 авг 2022 13:48, Йоана Цонева
472
Путин: Западът се опитва да запази своето господство
Снимка: БГНЕС

Колективният Запад целенасочено разрушава европейската система за сигурност. Това заяви руският президент Владимир Путин в обръщението си към участниците и гостите на Московската конференция за международна сигурност, събщава ТАСС.

Т. нар. колективен Запад целенасочено разрушава европейската система за сигурност, създавайки все нови и нови военни съюзи, подчерта той.

"САЩ и техните васални държави грубо се намесват във вътрешните работи на суверенни държави чрез организиране на провокации, преврати и граждански войни. Те си служат със заплахи, изнудване и натиск, за да принудят независимите правителства да се подчиняват на тяхната воля и да следват правила, които са им чужди", добави Путин.

Той подчерта: "Всичко това се прави с една цел - (САЩ) да запазят своето господство, моделът, позволяващ да се захранва целият свят, както е било преди векове, и този модел може да се поддържа само със сила".

Още по темата
Руският президент насочи вниманието на участниците в конференцията към факта, че НАТО се придвижва на изток, укрепва военната си инфраструктура, включително чрез разполагане на системи за противовъздушна отбрана и увеличаване на настъпателните способности на силите за нападение.

"На хартия това лицемерно се обявява като необходимост от укрепване на европейската сигурност, но в действителност се случва точно обратното. В същото време предложенията на Русия от декември миналата година просто бяха пренебрегнати за пореден път", заключи Путин.

Той заяви и че Западът се опитва да приложи система, подобна на НАТО, в Азиатско-тихоокеанския регион, съобщава "Ройтерс".

По негови думи Съединените щати се опитват да "протакат" конфликта в Украйна и посещението на председателя на Камарата на представителите на САЩ Нанси Пелоси в Тайван по-рано този месец е било "старателно планирана провокация".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


472
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
17
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Русия днес обладава релна военна сила която превъзхожда НАТО. Русия обладава икономическа и енергийна устойчивост, Русия разполага с политическа стабилност.
35
8
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Абе болшевик защо Русия е на първо място по природни богатства в света, а на по жизнен стандарт е някъде на опашката? Защо вместо да крадете парите на народа не ги дадохте за същият този народ? Защо носиш италиански якета по 20000 евро? Защо народът не може да си купи такива якета с мизерните си заплати и пенсии?
34
9
 
18
 
! Отговори
ссср преди 1 година
Видяхме какво стана когато Русия господстваше над половината свят посредством СССР. Не мерси, предпочитам "гнилия Запад".
33
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И какво общо с европейската система за сигурност има Русия? Всичко създадено в съвременна Европа е благодарение на Запада и въпреки Русия.А Путин да си гледа Азията,БРИКС, Марс,Маркс и Енгелс..
32
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Па вие нападате съседите и лъжете, че уж ги освобождавате. Джудже-лицемер. Даже не знае какво да каже, ако някой не му го напише.
31
8
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
бегай обратно у бункера, че ако те види дрона... Ще си получиш заслуженото за всичко!!!
30
7
 
20
 
! Отговори
Нео преди 1 година
Признавам му го - кремълският диктатор лъже много повече от нашите политици!
29
1
 
16
 
! Отговори
Коко преди 1 година
Тютюнопушенето враг номер 1 на ватенските въоръжени сили. Запада оправдание номер 1 за военни престъпления по смисъла на Хагската конвенция, включително и убийства на цивилни и деца.
28
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Путин унищожи руската федерация.
27
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Като е толкова лош западът, защо дъщерите на болшевика Путин са на запад? Защо всички деца на комуинистическата номенклатура в Москва са учили и живели на запад, а някои и щяха да продължат да живеят ако не бяха ги ударили санкциите? Защо спестяванията на червените олигарси от Москва са в долари? Защо се купуват имоти на запад? Защо ходят на пазар на запад? Защо карат западни коли? Защо използват западни смартфони? Защо битовата им техника е западна? Защо мечтите им са да живеят на запад?
26
9
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хах, тоя какъв незначителен грозен тъпоумен мутант е, не е истина. Няма неурод в клетата Русия.
25
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
19 на теб казана отдавна ти го е избрал сорос. В света има и други ядрени държави. Опорката обаче ти е за руснаците. Докат сорос не щракне с пръсти и не ти заповяда да църкаш за ядрената програма на иранците, там където янките едностранно се оттеглиха и излъгаха европата. Или за северна корея където янките де юре са още във война, защото точно те не искат да подписват мирен договор.
24
7
 
15
 
! Отговори
Българин преди 1 година
А бе аз не знам некой да бега в Русия, всеки бега на запад, при цар долар, никой не иска рубли, всеки иска да живее като самодоволен и ояден западняк в изобилно материално благополучие, а не като мизерен гладен руснак. Няма нормален човек, който да иска да живее като руснак. Ние българите искаме да живееме като лосанджелци и майамци, а не като краснодарци и волгоградци.
23
19
 
10
 
! Отговори
Гандалф преди 1 година
САЩ - новият Мордор, срещу който трябва да се обедини нормалното човечество.
22
16
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ЕС не може без ресурсите на Русия, но те трябва да са евтини. Русия не можем да я унищожим военно, но можем да я унищожим икономически с постоянни санкции и като я притискаме и задушим от всякъде с НАТО и враждебен обръч. Ако Русия не бъде унищожена и разделена на няколко демократични страни, на ЕС може да се сложи кръст както в икономически, така и в политически смисъл.
21
5
 
15
 
! Отговори
Накратко преди 1 година
Тоя така и неразба че със сила не може да налага модел на управление.Ако иска по-добър модел да го създава с икономика и свобода на личността.Ама ченги и военен да са провърженица на демокрация не сам видял още.
20
4
 
9
 
! Отговори
Споко преди 1 година
Споко. Западът е могъщ, ЕС е могъщ. Русия е нигерия със сняг. Няма от какво да се притестняваме. Никой на запад и в ЕС не се интересува от Путин.
19
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А Путин се опитва да наложи господство. Кое е по-добро?
18
18
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Няма никакво съмнение, че фашисткия режим в Брюксел ще направи на пух и прах цялата европейска икономика, но никога няма да признае провала на Зелената сделка и политиката на санкциите срещу Русия, защото тогава моментално ще загуби лице и ще стане нелегитимен.
17
8
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тоя наистина е изперкал тотално!!!Русия има 1,8% дял в световната икономика, а САЩ и ЕС имат 80% и джуджето иска той да командва и да казва какво ще става в Европа, само този факт показва че е изперкал и не е в час!Тоя трябва да бъде съден за това че поради болните му амбиции в момент умират хиляди момчета по на 18-20 ,руснаци и украинци заради него!