Европа на тъмно: По-студени душове, намалени термостати в офисите

Магазините също приглушават осветлението
28 авг 2022 14:00, Петя Славова
261
Европа на тъмно: По-студени душове, намалени термостати в офисите
Снимка: БГНЕС

 По-студени душове взимат европейците. Офисите в ЕС намаляват термостатите, а магазините приглушават осветлението. Целта на всички е една - да избегнат прекъсвания на електрозахранването и мръзнене в къщи тази зима в резултат на руската война в Украйна, пише журналистически екип на Bloomberg News.

Европа няма друга алтернатива, освен да ограничи своето потребление.

Още по темата

Държавите-членки на блока имат за цел да намалят потреблението на газ с 15% през тази зима, ако Русия - която в миналото е покривала около 40 % от търсенето на горивото в ЕС - спре кранчето.

Кабинетът на канцлера Олаф Шолц одобри тази седмица редица мерки:

- Забрана за отопление на частни плувни басейни;

- преустановяване на отоплението на някои помещения в обществени сгради;

- понижаване на минималната температура в офиса до 19 градуса по Целзий;

- забрана на повечето външни осветителни тела за сгради и паметници;

Във Франция пък част от мерките са свързани с изключване на светещите реклами на магазините след затварянето им, а търговските обекти ще намалят осветлението с 30% и ще понижат температурата до 17°C в пиковите часове за пазаруване.

В Италия до дни се очаква нов план за намаление на потреблението на електоенергия.

Според италианските медии планът включва удължаване на живота на въглищните електроцентрали, за да се намали количеството газ, използвано за производство на електроенергия.

Засега Швейцария заявява, че частните домакинства ще бъдат освободени от всякакви задължителни норми.

Ако доброволният подход не даде резултат, правителството провежда консултации за задължителни мерки, включително принуждаване на промишлените предприятия, използващи газ, да преминат на петрол и намаляване на доставките за публичния сектор.

Швеция залага на подобряване на енергийната ефективност, а Дания вече постигнала намаляване на потреблението на газ с 15%.

Четете повече по темата в bloombergtv.bg.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


261
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
203
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Но европейците искат демократичен газ и защо не го купуват?
202
0
 
5
 
! Отговори
PG преди 1 година
Европа ледниковия период идва,стягайте се тарикати
201
1
 
9
 
! Отговори
aZ-ът преди 1 година
Наказахте ли Путин вече или за утре го оставихте ? Ха Хоооооо ха ха Хоооооо ха ха Хоооооо ха
200
0
 
4
 
! Отговори
много ще е преди 1 година
лошо в Европа, къде по-добре да си на фронта, топлят те по всякакаъв начин а и е много светло, особено ако падне наблизо някий снаряд
199
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За какъв глад става въпрос като фестивалите вървят с пълна пара,никой не пести нищо.Аквапаркове,лунапаркове -всичко работи на пълен капацитет.Алкохол и готвени ястия и скари се разнасят от сутрин до нощите.Народа се за заблява и има да харчи из магазини ,бутици и нощен живот.Я,се разходете малко навън и стига глупости слушахте
198
1
 
6
 
! Отговори
ГЛОБАЛНО преди 1 година
АМА ВЕРНО ЛИ ЗИМАТА ЩЯЛО ДА ИМА СИБИРСКИ СТУД В ЕВРОПА ??!!!
197
14
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Путин не е по-голям от Запада, точно обратното!
196
1
 
27
 
! Отговори
Германия преди 1 година
Не ми я хвалете, ама хич. Точно тези дисциплинираните, дето козируват под строй, едно време докараха мустакатия но власт и даже не мъцнаха докато той издухваше евреите през пещите. Всичко се е случвало пред очите им години наред, но те гък не казаха. Сега е същото. Измряха живите свидетели на онази епоха и колелото на историята се завъртя. Съвестните и послушни граждани са най-лесната плячка.
195
4
 
27
 
! Отговори
Зелена Йода преди 1 година
Евала бре европейски умове! Ще стоим и на тъмно и на студено но ние сме здрави и корави евроатлантици. Важното е на Путин да му е гадно, докато си гори непродадени я газ. Ама ха! Ще изкарва рубли от нас, принципните европейци, ама друг път. Ние ще си купим по-скъп газ от нашите американски партньори. Е, вярно че ще е по-малко за тези пари, ама е партньорски газ. Друго топли .
194
22
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Че то по времето на СССР ние непрекъснато имахме режим на тока. По-зле от тогава няма да стане. Ако трябва да избирам дали да живея без светещи реклами през нощта или под диктатурата на рашките определено ще избера първото. Толкова прос.т народ който е пълен с ресурси и пак икономически е извън топ 5. Ако ги нямаха тези ресурси сигурно щяха да приличат на индийците.
193
17
 
7
 
! Отговори
Сибирстан преди 1 година
До акулата. А в просията как е, как е? Тоалетни чинии имат ли или си носят от Украйна? Хи-хи-хи.
192
22
 
10
 
! Отговори
Европеец преди 1 година
Уф, поредната прокремълска дриссня. Европа винаги си е добре и нито ще има студ, нито глад. Гледам и огромните тълпи мигранти, които странно защо напират за тази "загиваща" Европа, а не отиват в "процъфтяваща" русия. Че и руснаците плачат, че искаме да им спрем визите. Защо бе, рушля ци, нали на запад всичко е лошо, защо напъвате?
191
1
 
9
 
! Отговори
Дядо ви мраз преди 1 година
В менюто задължително да присъства и слани на . По лесно се по Ася мразът.
190
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аз и без това се къпя само със слънчева вода. Два пъти през лятото.
189
4
 
15
 
! Отговори
Аз преди 1 година
ГейрУпа да го духа,да са топлят на *** и мазут мангалопитеците
188
12
 
5
 
! Отговори
Джон Маклейн преди 1 година
Искам да ви споделя че тук в Полша е наистина прекрасно. Евтина водка, красиви жени и навсякъде нали фонтанчета.
187
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 219 ЕССР Глад, студ, мизерия, режим на тока и водата, скоро ще има купони за храна, дрехи и обувки! Честито ви светло бъдеще в Евроджендърасткия Съюз!________ Аз иска купони от Прада и Армани, а за обувките дам Ллойд!
186
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
. . . а магазините приглушават осветлението. ПРИТЪМНЯВАТ се пише на български защото не става въпрос за слушане, за да се приглуши звука, но не и светлината! Какво да кажа сър - необразовани ***, остатъци по редакциите!
185
3
 
34
 
! Отговори
ЕССР преди 1 година
Глад, студ, мизерия, режим на тока и водата, скоро ще има купони за храна, дрехи и обувки! Честито ви светло бъдеще в Евроджендърасткия Съюз!
184
4
 
33
 
! Отговори
$$$??? провалил се преди 1 година
Това трябва да { благодарим } на нашите политици. Те ще вземат самолети и ще отидат на топло за да избягат от студа. Ние всички ще плащаме заради тяхните далавери и фалшивият патриотизъм.Вече не вярвам на нито един от тези които помагат на фашистическите идеи и режим на Украйна с техния водач шут Зеленски Това което си забърка Украйна Тябва сама да се управи а ние да спасим това малко което ни остава след безумната подкрепа.и обявената от нашето правителство война на Русия