Москва твърди: САЩ нарочно ще създадат огнище на чума или холера в Русия

В Украйна вече имало скок на случаите на рубеола, дифтерит, туберкулоза
3 сеп 2022 19:12, Анисия Иванова
286
Москва твърди: САЩ нарочно ще създадат огнище на чума или холера в Русия
Снимка: БГНЕС

Съединените щати се интересуват от чумата и холерата, като планират да използват тези патогени умишлено, и това ще бъде маскирано като естествени огнища на вирусите. Това съобщи генерал-лейтенант Игор Кирилов, началник на Войските за радиационна, химическа и биологична защита на руските въоръжени сили.

Според него фокусът на работата, извършвана от Пентагона в биолаборатории в Украйна, към момента не съответства на текущите здравни изисквания на САЩ. Основно в тези биолаборатории се изучават и се правят тестове със социално значими заболявания: морбили, рубеола, СПИН, туберкулоза.

„В същото време американските клиенти се интересуват от съвсем различна номенклатура, а именно: холера, туларемия, чума, кримска конгоанска треска, хантавируси“, каза началникът на войските. Той посочи, че тези патогени са изследвани в рамките на така наречените украински проекти "Теп" и "Ю-Пи".

Още по темата

Интересът на американските военни биолози се дължи на факта, че тези патогени имат естествено разпространение както в Украйна, така и в Руската федерация и използването им може да бъде маскирано като естествени огнища на болести, смята Кирилов.

„Дейността на биологичните лаборатории и програмата за т. нар. "реформа на украинската здравна система", изпълнявана от Съединените щати, доведоха до неконтролируемо увеличаване на случаите на особено опасни и икономически значими инфекции“, продължи той.

В момента в Украйна се наблюдава увеличение на случаите на рубеола, дифтерит, туберкулоза, а заболеваемостта от морбили се е увеличила над 100 пъти. „Освен това значително се влоши ситуацията с африканската чума по свинете“, каза той.

По-рано Министерството на отбраната на Руската федерация публикува оригиналните материали от украинските биологични лаборатории, публикувани и от РИА Новости. Официалният представител на военното ведомство генерал-майор Игор Конашенков обясни, че по време на специална военна операция в Украйна са открити факти за разчистване на следите от изпълнявана в страната военно-биологична програма, финансирана от Министерството на САЩ. /БГНЕС

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


286
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
9
 
19
 
! Отговори
Така е преди 1 година
До Ей Богу -- пълна сссган са русоробчетата. Толкова прости хора няма никъде в света, а съм бил в САЩ ама нашите ги минават по всички показатели. Чупят тъппомера, направо го пръскат за секунди
25
18
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
USA се опитват да контролират света. Не им се получава, защото са плиткоумни наследници на некадърни гастърбайтери, тръгнали да търсят лесния начин за печалба чрез колонизации и робство. Генът си е ген. Като няма акъл, няма и могъщество.
24
12
 
19
 
! Отговори
Медик преди 1 година
Сега това ли успяха да измислят. След стотици нескопосани опити да лъжат, се стигна до несъществуващи щатски лаборатории. Холерата върлува от мръсотия, дворни нужници, некъпане, ватничество, дефицит на медикаменти.
23
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 24. Ти май си напръскан с "кемтрейлс" по рождение. Ега ти т.ъ.паците сте това рушотроляците!
22
7
 
12
 
! Отговори
ЦСКАр преди 1 година
Вярвайте на 5утинката, човекот патриот дето вее масонските сърп и чук и се прави на православен император на 3тия Рим... И не забравяйте да гласувате за вГъZраждане, рая проста!!!!!!!
21
11
 
10
 
! Отговори
С Кемтрейлса пръскат преди 1 година
Вируси сякви. Мутанти като костенурките нинджа. Заразяват наред. Зомбират народа. Не ни стигаха Макдоналдс и Кока Кола ами сега и това. Янките вредят на планетата.
20
10
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тези още не са разбрали, че загубиха и медийната война. Путин ги би по всички направления. Никой вече не вярва на измислиците им.
19
8
 
8
 
! Отговори
говорить Москва преди 1 година
Най много вярвам на Кремъл.
18
13
 
6
 
! Отговори
Бай Кирчо преди 1 година
Да мЕтат АТОМА и да се свършва вече. Няма вируси мируси. Всичко да става на прах и сол.
17
18
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Чумата е Руссия!!! Не можеш да я заразиш!
16
17
 
13
 
! Отговори
Джо преди 1 година
Нали имате Спутник и Путин бе, кво ривете, алкохолици продрани!
15
4
 
6
 
! Отговори
Хора пазете се преди 1 година
Терориста Юлиян Борисов Георгиев от Перник и бандата му преследват и убиват Българи в целият Европейски Съюз! МВР и ДАНС му се радват!
14
17
 
22
 
! Отговори
ПрестъплениятаНа ФАЩ преди 1 година
са безкрайни. Няма държава в която да не са клали и бесили и да не са създавали раздори. Сега почват биологичните войни.
13
13
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До попрвя Русия: САЩ ще СИМУЛИРА огнище на холера, така както симулира ковид 19. Видяха, че л.ЬОХманите повярваха. Онова събитие там, с участието на богатите.
12
21
 
13
 
! Отговори
ЦСКар преди 1 година
Между другото учени твърдят че под някои от ледниците на Сибир е погребана някаква шарка която действително може да бъде проблем. Обаче простите Кремълци биха обвинили и Сан Марино само и само отвлекат вниманието на хората от войната и кражбите им
11
10
 
13
 
! Отговори
Бай Илийчо преди 1 година
Фъргайте атома и сичко да приключва !
10
24
 
14
 
! Отговори
Демократ преди 1 година
Толкова е слаба Русия че чак ми става жал.
9
22
 
17
 
! Отговори
Гена преди 1 година
Да се чете: Готови сме да разпространи чума и холера, само за да обвиним Украйна. За нас човешкия жиеот нищо не значи и никога не е значил..
8
20
 
19
 
! Отговори
Да се чете преди 1 година
В Русия планират да пускат патогени и затова като гузен негонен бяга бързат да обвинят САЩ. Толкова са елементарни фашистите, да ти прилошее чак!
7
17
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Те това вече го направиха с ковида. Имат опит.